Instagram Destek

Instagram Fake Hesap Bulma

Instagram fake hesap bulma son zamanlarda büyük  bir araştırma konusu haline gelmiştir. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram uygulamasında gerçek hesapların yanı sıra fake hesap kullanımı da oldukça yüksek bir orana sahiptir. Takip etmek istedikleri kişilere kendilerini belli etmemek amacı ile bu tür fake hesap kullanmayı tercih etmektedirler.

Kullanım amacı kişiden kişiye değişen bu Instagram fake hesaplar, sahte hesaplar olarak birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Kullanan kişiler gerçek kimliğini bu hesaplar sayesinde gizleyerek, yalancı profiller üzerinden oluşturduğu bir hesap şeklidir.

Sıklıkla ortaya çıkan Fake hesap türleri ise kullanıcısının bir erkek olduğu halde,  fake hesap üzerinden bir kadın profili ile kendini gösterenlerdir.

Instagram Fake Hesap Kime Ait Bulunabilir Mi?

Instagram Fake Hesap Kime Ait Bulunabilir Mi?

Instgaram uygulamasına dahil olan ve oranları azımsanmayacak çok sayıda kişi, fake yani sahte Instagram hesapları ile karşı karşıya kalabilir. Uygulamayı kullanan kişilerin merak ettiği ise bu sahte hesapların gerçekte kime ait olduğudur. Bunların bulunma imkanının var olup olmadığı sıklıkla araştırılır. Şunu açıkça söyleyebiliriz ki Instagram fake hesap kime ait olduğu kolayca bulunabilir.

Instagram fake hesap bulma uygulaması şeklinde isimlendirilen yenilikçi teknolojiler sayesinde fake hesap profillerinin normalde kime ait olduğu tespit edilebilir

Fake hesap kimin olduğunu bulmak için kimi zaman bir uygulamaya ihtiyaç bile olmayabilir. Bu yöntem ise konunun meraklıları için çok daha pratik bir seçenek oluşturmaktadır.

Herhangi bir uygulama kullanmadan fake hesabın kime ait olduğunu bulmak isteyen kişiler, altta bulunan basamakları takip ederek aklındaki sorulara cevap bulabilirler.

Instagram Fake Hesap Kime Ait Olduğunu Bulma Yöntemi

Instagram fake hesap kime ait olduğunu bulmanın yöntemi sadece birkaç aşamadan oluşmaktadır. Instagram sahte hesabın kime ait olduğunu tespit etmek için fake hesap kimin bulma yöntemini sizde bu şekilde uygulamaya koyulun;

  1. Giriş yapılacak olan sayfaya ait “şifremi unuttum” ifadesine tıklayın.
  2. Karşınız acıkacak olan yeni sayfadaki “kullanıcı adı” bölümüne sahte hesabın kullanıcı adını yazın.
  3. Ardından “şifre yenileme” sağlanabilmesi için gereken bağlantının gönderildiği mesajı oluşur.
  4. Ortaya çıkan mesaj ifadesinde bağlantı atılan mail adresinin başından ve sonundaki bir takım karakterleri açık bırakır. Bu sayede aklınızdan geçen kişilerin isimlerini sizlere anımsatıyorsa hesap sahibi olduğunu düşünebilirsiniz. Kısacası mail adresi üzerindeki bilgiler ile aklınızdan geçen kişi bilgisi uyuşuyorsa fake hesap, büyük ihtimalle tahmin ettiğiniz kişilerdir.

Ancak fake Instagram hesabını kullanan kişiler, mail adresi olarak da sahte bir ifade kullandı ise ne yazık ki kim olduğunu öğrenmek pek mümkün değildir.

Instagram Fake Hesap Kime Ait Bulunamadığı Durumlar

Instagram fake hesap kime ait bulunamayabilirken bu gibi durumlarda farklı olarak neler yapılabileceği merak konusudur.

Özellikle yukarıdaki tekniği kullanarak ortaya bambaşka bir mail bilgisi çıktığında var olan sahte hesabın kime ait olduğunu bulmak için pek bilindik yöntemler bulunmamaktadır.  Hesap sahibinden büyük oranda şüphelenildiği durumlarda oldukça fayda sağlamaktadır.

Çünkü kişiler, genel olarak sürekli kullandıkları ve isimleri üzerine açtıkları mail adresleri ile fake instagram hesabı açmaktadır. Bu sebeple; Instagram Fake Hesap Kime Ait Olduğunu Bulma yöntemi olarak bahsi geçen basamaklar genel olarak işe yaramaktadır.

Instagram Fake Hesap ile Karşılaşıldığında Ne Yapılır?

Instagram kullanıcısı olanların karşısına sıklıkla çıkmakta olan fake hesaplar, takip istekleri ya da dm mesajları ile sisteme dahil olurlar. Hemen hemen herkesin hesabında yer almayı başaran bu sahte hesaplar, fark ettirmeden farklı profil bilgisi ile istedikleri kişileri takip edebilmeyi başarabilirler.

Sahte hesapların kimlere ait olduğu bulunamadığı durumlarda öncelikle şikâyet edilmeleri gerekmektedir.

Fake hesapla karşılaşan her bir kullanıcı hiç zaman geçirmeden şikayette bulunmaları gerekmektedir.

Yani şikâyet sayesinde Instagram uygulamasına bildirilmesi sağlanmış olur. Instagram algoritması ile sahte hesaplar kolay bir biçimde tespit edebilir. Sahte hesapların ardına gizlenen kişiler de bu sayede insanları kandırarak platform üzerinde barınamazlar.

Instagram fake hesap bulma konusunda şikâyet edilen kişiler anında kapanmaz. Ön bir inceleme süreci başlatılır. Çok sayıda şikâyete sahip olan hesaplarda da aynı süreç takip edilerek sahte olduğu tespit edilen bu fake hesaplar kapatılır.

Bu sebeple Instagram Fake Hesap ile Karşılaşıldığında kişiler kime ait olduklarını bulamadıklarında son çare olarak hesabı şikâyet ederler.

Kullanıcı Kendi Adına Açılmış Fake Hesap Şikayet Etme

Instagram kullanıcısı kendi adına açılmış sahte hesap ile karşı karşıya kaldığında doğrudan instagram yöneticileri ile iletişim sağlamalıdır. Bu sorunu yaşayanlar yönetime “Benim adıma sahte hesap açılmış” konusunda başvuruda bulunmalıdır.

Instagram şikayette bulunan kişilere şikayet formu iletir. Gönderilen şikâyet formu eksiksiz bir biçimde doldurularak geri gönderilir. Instagram tarafından yapılan incelemeler neticesinde kullanıcılara geri dönüş yapılarak; adlarına açılmış bir sahte hesabın bulunup bulunmadığı bildirilir.

Şayet şikayette bulunan kişilere ait bir sahte hesap olduğu tespit edilirse Instagram tarafından gereken kapatma işlemi sağlanır.

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Kapattırılır?

Instagram’da sahte hesabı kapattırmak için yerine getirilmesi gereken yollar vardır. Bunlar;

  1. Sahte hesabın profiline gidin,
  2. Üç nokta simgesine tıklayın, “Şikayet Et” seçeneğini seçin,
  3. “Hesabı şikayet et” ve “Taklit Etme” bölümünü işaretleyin,
  4. Gerekli bilgileri verin ve şikayetinizi gönderin.

Instagram Fake Hesap Telefondan Tespit Edilebilir Mi?

Instagram fake hesap telefondan tespit etmek çok sık başvurulan bir yöntemdir. Ancak bu şekilde telefon üzerinden sahte hesap açanlar, telefon bilgisi kullanmayı tercih etmezler. Sebebi ise telefon numarası ile sahte hesap açmak oldukça basit bir biçimde tespit edilebildiğindendir.

Bu sebeple sahte hesap açanlar sıklıkla mail adreslerini kullanırlar. Çünkü mail adresleri kolay kolay kime ait olduğunu belli etmeyen bir özelliğe sahiptir. Instagram’da da diğer platformlarda olduğu gibi fazla sayıda yer bulan fake hesaplara sahiptir.

Bunların büyük bir kısmı ise dolandırıcılık amacıyla açılmış olan hesaplardır. Bu sebeple benzer hesaplar ile karşılaşıldığında muhakkak şikâyet edilmelidir.

Instagram fake hesap bulma bahsetmiş olduğumuz aşamalar aracılığı ile kolayca bulunabilmektedir. Kimi zaman sonuç vermeyen bir şekle sahip olsa da genel mana da kullanıcılara büyük fayda sağlamaktadır.

Instagram’da Fake Hesap Açmak Yasak mı?

Instagram’da Fake Hesap Açmak Yasak mı?

Instagram’da sahte hesap açmak, Instagram’ın kurallarına aykırı bir durumdur. Kısacası fake hesap açmak yasaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

[toggle title=”Instagram Fake Hesap Savcılıkta Bulunur Mu?” state=”open”]Ortaya çıkan yasal işlemler ve soruşturmalar kapsamında savcılık, Instagram’dan sahte hesapların IP adresini talep edebilir.[/toggle]

[toggle title=”Fake Hesap IP Adresi Bulunur Mu?” state=”close”]Fake hesap nasıl bulunur daha doğrusu ip adresinin kolayca tespiti yapılabilir mi çok fazla araştırılıyor. Instagram, teknik olarak bir kullanıcının IP adresini oldukça kolay bir biçimde bulabilmektedir.[/toggle]

[toggle title=”Fake Hesap Sahibi Bulunur Mu?” state=”close”]Fake hesap sahibi birkaç özel adım ile şüphe edilen kişiler için bulunabilir. Var olan yasal işlemler uygulandığında da sahte hesap sahibinin kimliği tespit edilebilir. instagram hesabının kime ait olduğunu bulmak için çeşitli yöntemler,  kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmaya devam etmektedir.[/toggle]

[toggle title=”Fake Hesapları Savcılık Bulabilir Mi?” state=”close”]Savcılık, yasal süreç yolunu kullanarak Instagram gibi platformlardan bilgi talep ederek sahte hesapların sahiplerini kolayca bulabilir.[/toggle]

[toggle title=”Fake Hesap Mahkemeye Verilir Mi?” state=”close”]Sahte hesaplar, dolandırıcılık, taciz ya da yasa dışı faaliyetler için kullanılıyorsa, mağdurlar tarafından mahkemeye verilebilir[/toggle]

[toggle title=”Fake Hesap Cezası Var Mı?” state=”close”]Sahte hesapların dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve taciz gibi kurallara aykırı bir biçimde kullanıldığı tespit edildiğinde yasalara uygun olarak bir cezaya tabi tutulabilir.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu