Instagram Destek

Instagram Hikaye Gizli Etiket Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için sık sık yeni özellikler sunmaktadır. Fotoğraf çekebilir, içerik üretebilir veya dilediğiniz videoyu, Instagram hesabınızdan takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Gönderilerinizi paylaşırken, arkadaşlarınızı etiketleyebilir ve onların da gönderiye dahil olmasını sağlayabilirsiniz. Etiket yapma, Instagram hesabınızın etkileşimini de artıracak en önemli özelliklerden biridir. Instagram hikaye gizleme ve etiket oluşturma ile ilgili tüm merak edilenleri birlikte inceleyelim.

Instagram Hikayede Gizli Etiket Nasıl Yapılır?

Instagram gizli hikaye ve gizli etiket oluşturma, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Hikayelerinizde gizli etiket kullanabilir ve etiketinizin takipçileriniz tarafından görünmesinin önüne geçebilirsiniz. Instagram hikaye gizleme ve gizli etiket yapmak için izlemeniz gereken adımları şu şekilde sıralayabilir:

  1. Instagram hikayenizde paylaşmak istediğiniz video veya fotoğrafı tercih edin.
  2. Etiketlemek istediğiniz profilin kullanıcı adını, başına “@” işaretini eklemelisiniz.
  3. Kullanıcı adının görünmemesi için etiketi mümkün olduğunca küçültün.
  4. Görünmeyecek şekilde küçülttüğünüz etiketi, hikayenin en sağ veya en sol tarafın sonuna kadar kaydırarak yerleştirebilirsiniz.
  5. Dilerseniz etiketin üzerine herhangi bir müzik görseli de koyabilir ve etiketin görünmesini engelleyebilirsiniz.

Instagram hikaye gizleme ve gizli etiket oluşturma için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Hikayenizde yer alan etiket, oldukça küçük ve görünmeyecek bir yerde olduğu için, kimse tarafından da fark edilmeyecektir.

Instagram Hikayede Gizli Etiket Nasıl Yapılır?

Alternatif Gizli Etiketleme Yöntemi: Emoji veya GIF Ekleme

Gizli story atmak ve etiketleri gizlemek için farklı yöntemleri de kullanabilirsiniz. Oluşturduğunuz etiketin gizliliğini daha da artırmak istiyorsanız, GIF ve emojileri de kullanabilirsiniz. Instagram gizli hikaye oluşturmak için şu yöntemi uygulayabilirsiniz:

  1. Kullanıcı adını kullanarak oluşturduğunuz etiketi, olabilecek en küçük hali ile küçültün. Görünmeyecek bir alan yerleştirin.
  2. Etiketin fark edilmemesi ve dikkat çekmemesi için herhangi bir emojiyi veya GIF’i kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz GIF veya emojiyi etiketin üzerine getirin. İstediğiniz boyutta büyülterek, etiketin üzerine yerleştirin.

Önermiş olduğumuz bu yöntem sayesinde, etiketin tamamen gizlenmesini ve kimse tarafından fark edilmemesini sağlayabilirsiniz. Hikayeniz sadece etiketlediğiniz kişiye bildirim şeklinde gidecek ve sadece o kullanıcı hikayenizde etiketlendiğini görebilecektir.

Gizli story yani gizli etiketleme yöntemi sayesinde, dilediğiniz sayıdaki kullanıcıyı hikayenize etiketleyebilirsiniz. Üstelik bu yöntem ile sadece kullanıcıları değil, konum etiketlerini de gizleme şansınız bulunmaktadır.

Instagram Hikayede Konum Etiketi Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikayede kullanıcı etiketini gizlemek kadar konum etiketi gizleme de en çok merak edilen konulardan biridir. Gizli story paylaşmak istediğinizde, konum etiketini gizlemek isteyebilirsiniz.

Takipçilerinizin veya açık hesabınızda hikayelerinizi izleyen kişilerin, konumunuzu görmesini istemeyebilirsiniz. Instagram konum etiketini gizlemek için oldukça basit ancak etkili bir yöntemden bahsetmek isteriz.

  1. Hikayenizi oluşturduktan sonra, paylaşmadan önce konum etiketini oluşturun.
  2. Konum” aracını seçerek, istediğiniz yerin veya mekanın konumunu ayarlayabilirsiniz.
  3. Seçmiş olduğunuz konumu, hikayenizde dilediğiniz yere yerleştirin.
  4. Konum etiketinin görünmemesi için etiketi olabildiğince eliniz ile küçültün.
  5. Konum etiketleri uzun olabilir. Bunun için küçülttüğünüzde dahi belli oluyor ise; emoji ve GIF’lerden yardım alabilirsiniz.
  6. İstediğiniz GIF veya emoji ile küçülttüğünüz konum etiketinin üzerini kapatabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde, konum etiketini gizli bir şekilde hikayenizde paylaşmış olacaksınız.

Instagram Hikayelerde İsim Nasıl Gizlenir?

Profilinizde paylaşmış olduğunuz hikayelerinizde, bir veya birden fazla kullanıcıyı etiketlemek isteyebilirsiniz. Kullanıcı etiketlerini gizlemek istediğinizde, uygulama içerisinde bunun için bir özellik bulunmamaktadır. Instagram hikaye gizleme ve isimleri gizli şekilde etiketleme için şunları yapabilirsiniz:

Küçük Yazı Tipi İle Etiket Gizleme: Instagram hikayenizi oluşturun. Galeriden herhangi bir fotoğraf veya videoyu da seçerek, hikayenizde paylaşabilirsiniz. Etiketlemek istediğiniz ismi, kullanıcı adını yazarak ve önüne “@” işaretini koyarak, etiketleyebilirsiniz. Direkt olarak “Bahset” aracını seçerek de kullanıcı için bir etiket oluşturabilirsiniz.

Etiketi oluşturduktan sonra, yazı tipini mümkün olduğunca küçültmeniz gerekir. Metin boyutu ayarlarını kullanarak, yazı tipini dilediğiniz oradan küçültebilirsiniz. Etiketi hikayenizin sağ veya sol köşelerinden birine yerleştirerek, görünmeyecek şekilde gizleyin. Eğer etiket herhangi bir şekilde belli oluyor ise, yerleştirdiğiniz bölgedeki renk ile etiket rengini aynı yapabilirsiniz.

Renklendirme İle Etiket Gizleme: Kullanıcı adını seçerek, etiketi oluşturun. Hikayenizde yer alan görsel ile en uygun rengi seçerek, etiketi dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. Görselin en koyu rengine sahip olan alanına etiketi küçültüp, renklendirerek yerleştirebilirsiniz. Etiket hala görünüyor ise; üzerine emoji veya çıkartma yerleştirebilir ve etiketin tamamen gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Instagram Hikayelerde İsim Nasıl Gizlenir?

Instagram Etiketlendiğiniz Fotoğrafları Başkaları Görebilir mi?

Instagram hikaye gizleme sayesinde, etiketlendiğiniz fotoğrafları sadece sizler görebilir ve bildirim alabilirsiniz. Ancak gönderilerin herkese açık olması ve etiketin gizlenmemesi durumunda, hikayeyi herkes görebilir.

Gizli hesaplarda ise; etiketin açık olarak kullanıldığı hikayelerde, etiketlendiğinizi sadece onaylı takipçiler görebilmektedir. Instagram bahsetmeler ayarlarınızı kontrol ederek, etiketleri kimlerin görebileceğini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Gizli story yöntemleri ile etiketlerinizi gizlemeniz mümkündür.

Sık Sorulan Sorular

Instagram’da Gizli Etiket Görünür mü?

Instagram’da gizli etiketleri sadece onayladığınız takipçileriniz görebilir. Gizlilik ayarlarından etiketleri herkese açık yaptığınızda, takipçilerinizin tamamı etiketleri görüntüleyebilir.

Instagram Etiket Nasıl Gizlenir?

Instagram etiket gizleme için profilinizde yer alan “Hareketler” menüsüne gidin. “Etiketler” seçeneği içerisinden, gizlilik ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. “Gizle” seçeneğini onayladığınızda, etiketleri gizlemiş olursunuz.

Instagramda Konu Etiketi Gizlendi Ne Demek?

Instagram gizli hesaplarda paylaşılan gönderilerdeki konu etiketleri, diğer kullanıcılar tarafından ve arama sonuçlarında görünmemektedir. Ancak konu etiketini içeren gönderileri mesaj olarak paylaştığınızda, gönderdiğiniz kişi görebilir.

Instagram Etiketleri Kimler Görebilir?

Paylaştığınız video veya fotoğrafta etiketlediğiniz kişileri takipçileriniz ve herkes görebilir. Ancak hesabınız gizli ise; sadece takipçileriniz etiketleri görebilirsiniz. Etiketlediğiniz kişilere de bildirim gittiği için gönderi onlara da ulaşacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu