Instagram Destek

Instagram Hikaye (Story) Tasarımı Aracı

Instagram platformunda daha etkili ve dikkat çeken bir profile sahip olmak için düzenli olarak hikaye paylaşabilirsiniz. 15 saniyelik hikayeleriniz, 24 saat süre boyunca profilinizde hikayeler bölümünde kalacaktır.

Hikayelerin daha uzun süre kalmasını sağlamak için, öne çıkanlar kısmına ekleme de yapabilirsiniz. Instagram hikaye tasarımı araçları sayesinde, istediğiniz estetik görünüme sahip olan özgün hikayeler paylaşabilirsiniz.

Instagram Hikayesi Nedir?

Kullanıcıların kısa süreli paylaşım yapmasına olanak sunan Instagram hikayeleri, Instagram uygulamasının en çok kullanılan özelliklerinden biridir. Özellikle işletme hesapları için pek çok avantaj sunduğu bilinmektedir. Ürünlerin tanıtımı, reklam kampanyaları için Instagram hikayeleri tercih edilmektedir.

Instagram Hikayesi Nedir?

Instagram Hikaye Detayları

Instagram hikaye paylaşımında, 9:16 formatında görseller kullanılmaktadır. Profilinizde 24 saat boyunca kalan hikayeler, süre dolduktan sonra otomatik olarak silinmektedir. Dilerseniz silmek istediğiniz an, Instagram hikayesini kendiniz de kaldırabilirsiniz.

Videolar veya fotoğraflar üzerine farklı şablonları kullanarak ve eklemeler yaparak, dilediğiniz şekilde Instagram hikayesi oluşturabilirsiniz. Instagram story boyutu, 1920 piksel yüksekliğinde ve 1080 piksel genişliğindedir.

Instagram Hikaye Tasarımı Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye düzenleme için çeşitli tasarım araçlarını ve şablonları kullanabilirsiniz. Instagram platformu üzerinden, sizlere sunulan çeşitli şablonları kullanabileceğiniz gibi farklı programları da kullanabilirsiniz. Instagram hikaye tasarımı araçları ile daha profesyonel tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz.

Instagram Story Kullanmanın Avantajları

Instagram story paylaşarak hem kişisel, hem de işletme hesabınızı daha fazla kişiye tanıtabilirsiniz. Instagram story kullanmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Hesabınızda paylaştığınız içerikleri dilediğiniz gibi çeşitlendirme imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Anketler yapabilir, soru sorabilir veya test gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Bunlar, hesabınızın etkileşim oranını da artıracaktır.
  • İşletme hesabınıza daha fazla trafik çekebilirsiniz.
  • Rakip hesaplardan daha fazla etkileşim alabilir ve daha fazla takipçiye sahip olabilirsiniz.

Instagram Hikaye Tasarım Araçları

Profesyonel olarak Instagram hikaye düzenleme ve tasarlamak istiyorsanız, en çok kullanılan araçlara göz atabilirsiniz. Instagram hikaye tasarımı yapmak için kullanabileceğiniz ve her ihtiyaca hitap eden pek çok araç bulunmaktadır.

Instagram Hikaye Tasarım Araçları

Canva

Canva, pek çok sosyal medya uzmanı tarafından tasarım için kullanılmaktadır. İstediğiniz Canva şablonunu kullanabilir ve Instagram story boyutu ile uygun eşsiz tasarımlar hazırlayabilirsiniz. Animasyonlar, geçiş efektleri, sesler, video ve fotoğraflar yanı sıra emoji ve grafik tasarımları da hikayenize ekleyebilirsiniz.

Insta Size

Instagram hikaye tasarımı için sıklıkla tercih edilen Insta Size aracı, çok yönlü kullanım ayrıcalığı sunar. Orijinal fotoğraflarınızı düzenleyebilir veya fotoğraflarınızı kare formata dönüştürebilirsiniz. Birbirinden farklı arka plan türleri arasından seçim yapabilir ve hareketli efektleri de kullanabilirsiniz.

Unfold

Unfold, en iyi Instagram hikaye tasarımı araçları içerisinde gösterilmektedir. Tasarım için uygulama içerisinden, binlerce farklı yazı tipini veya şablonu bulabilirsiniz. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmaktadır.

Artory – Hikaye Yapımcısı

Videolarınızı ve görsellerinizi kullanarak, dilediğiniz Instagram hikaye düzenleme işlemini Artory üzerinden yapabilirsiniz. Özel günler için hazırlanmış olan şablonlar ile göz alıcı hikaye tasarımları oluşturabilirsiniz.

Hype Type

Hype Type aracı, İOS işlemciye sahip olan cihazlarda kullanılabilmektedir. Uygulamanın pek çok özelliğini ücretsiz olarak kullanılabiliyor olduğunuzu ayrıca belirtmek isteriz. Başlıklar, müzikler, efektler, farklı yazı stilleri gibi pek çok özellik ile dilediğiniz Instagram hikaye düzenleme işlemini yapabilirsiniz. Uygulama üzerinden çektiğiniz fotoğrafları düzenleme yapabilir veya eski video ve fotoğraflar üzerinden de tasarıma devam edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Instagram Hikaye Şablonu Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye şablonu, düzenleme ekranında yer almaktadır. Bu bölümden “yeni video oluştur” seçeneğini tercih ederek, şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Instagram Story Layout Nasıl Yapılır?

Instagram Hikaye bölümünü açtıktan sonra, “Layout” seçeneğine dokunun. Burada karşınıza çıkacak olan farklı düzenleme seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Dilerseniz film rulonuzdan önceki fotoğraflarınızdan da ekleme yapabilirsiniz.

Instagram Hikaye Nasıl Düzenlenir?

Instagram hikayelerinizi düzenlemek için öne çıkan hikayeleriniz arasından birini seçin. Düzenlemek istediğiniz hikayeye eklemeler yapabilir veya silerek öne çıkanlar bölümünden kaldırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu