Instagram Destek

Instagram Lite Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Instagram Lite nedir sorusunun cevabı olarak kısaca Instagram’ın daha küçük ve seri halde kullanılan bir sürümüdür. Bu uygulamanın amacı yavaş olan ağlarda çok daha fazla performans gösterebilmek ve internetin daha az kullanılmasını sağlamaktır. Ayrıca telefonun daha az depolama alanı ile istenilen videoların daha hızlı şekilde izlenmesi mümkündür.

Instagram Lite Nedir?

Instagram Lite Nedir?

Instagram Lite uygulaması içerisinde kişi takip etmiş olduğu içerik üreticilerinden ve sevdiği kişilerden gelen mesajları hikayeleri ve videoları daha hızlı şekilde görüntüleyebilir.

Instagram Lite uygulaması Instagram uygulamasına göre daha hafif ve az veri tüketir. Fakat aynı işlevleri yerine getirir. Instagram Lite uygulamasında kullanıcılar video paylaşımı hikaye izleme mesajlaşma ve fotoğraf paylaşma gibi pek çok özelliğe erişim sağlayabilir.

İnterneti çok daha kısıtlı şekilde kullanan ve veri kullanımı konusunda bazı sınırlamaları olan kişilerin daha rahat bir şekilde kullandığını söylemek mümkündür. Bu uygulamada Instagram uygulamasına nazaran daha hızlı veri yükleme ve daha az veri tüketme gibi temel özellikler bulunur.

Instagram Lite Özellikleri Neler?

Instagram Lite özellikleri aşağıda kapsamlı şekilde maddeler halinde yer alır.

  • Uygulamada daha az veri kullanımı söz konusudur.
  • Fotoğrafların videoların ve mesajların daha hızlı yüklenmesi mümkündür.
  • Instagram uygulamasının temel özelliklerine erişim daha rahat ve kolay şekilde sağlanır.
  • İnternet kullanımı konusunda daha az veri kullanması gereken kişiler için çok daha konforlu bir uygulama sürümüdür.
  • Instagram’da yaşanan ve gündem olan her bir gönderirim sürüm sayesinde daha kolay ulaşılabilir olduğu doğrudur.
  • Kişiler Instagram Lite sürümü sayesinde sosyal medyaya daha bağlı bir şekilde kalabilir. Bunu yaparken bir yandan da mobil veri paketlerini koruma sağlayabilir.

Instagram Lite Ne İşe Yarar?

Instagram Lite uygulaması Instagram uygulamasından farklı daha aldığı falan alanı ile çok daha az veri ihtiyacı ile rahat kullanım sağlar.

Çok daha fazla yavaş internet bağlantılarına sahip olan bölgelerde yaşayan kişiler için büyük bir avantaj sunar.

Instagram Lite ile Instagram Arasındaki Farklar

Instagram Lite uygulamasıyla Instagram uygulaması arasındaki fark genel olarak aynı olsa da bazı gelişmiş özellikler Instagram Lite uygulamasında kısıtlanmıştır. Ayrıca görsel efektler de kısıtlanan özellikler arasında yer alır.

Instagram Lite İnternetsiz Mi?

Instagram Lite İnternetsiz Mi?

Instagram Lite uygulamasının internetsiz kullanılmadığının altını çizmek gerekir. Fakat çok daha düşük hızda internet kullanan kişiler için mobil veri paketlerini koruma imkanı sunar. Ayrıca veri kullanımını oldukça sınırlı hale getirerek kullanıcılarının çevrimdışı iken dahi önceden yüklenmiş olan içerikleri göz atabilmelerine yardımcı olur.

Instagram Lite internetsiz mi sorusuna uygulamanın internet de çalıştığı  yanıtını vererek  uygulama Instagram uygulamasının daha gelişmiş bir versiyon olarak düşünülebilir.

İnternet bağlantısını daha düşük olduğu bölgelerde ve çok daha düşük donanımlı cihazlarda üstün performans sergilediğini söylemek mümkündür.

Instagram Lite Nasıl İndirilir?

Instagram Lite uygulaması indirmek için play store’a girmek gerekir. Ardından ilgili arama butonuna uygulamanın adını yazarak aratılır ve karşılaşılan arama sonuçlarında Instagram Lite uygulamasını bularak indire tıklanır.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Lite Ücretli Mi?

Instagram Lite uygulamasını ücretsiz bir şekilde tüm cihazlara indirmek mümkündür. Uygulamayı kullanırken herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Instagram uygulamasında olduğu gibi alışveriş sekmesi içermez.

Instagram Lite Kaldırıldı Mı?

 Instagram Lite uygulaması internet bağlantısının çok verimli olmadığı alanlarda kullanıma sunulduğunu, adının test olarak değiştirildiğinin altını çizmek gerekir. Instagram uygulamasını bir farklı versiyonu olan bu uygulama kullanımdan 2020 yılında kaldırılmıştır. Uygulamanın yeni versiyonu birkaç ay öncesinde Facebook tarafından yayınlanmıştır.

Instagram Lite’da Reels Var Mı?

Yeniden kullanıcılarına kavuşan Lite uygulaması içerisinde artık reels özelliği de vardır.  Uygulama yeni sürümü ile çok fazla dikkat çekmiştir. En çok dikkat çeken özelliği ise boyutunun sadece 2 megabaytlık yer kaplıyor olmasıdır.

Instagram Lite 1 Saatte Ne Kadar İnternet Yer?

Instagram uygulaması 1 saat içerisinde ortalama 600 MB veri harcar. Instagram Lite uygulaması ise saatlik 600 MB’den daha düşük veri kullanım avantajı sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu