Instagram Destek

Instagram Mağaza Açma Nasıl Yapılır?

Instagram, günümüzde sosyal paylaşım ağı olmanın ötesine geçerek önemli bir e-ticaret platformu haline gelmiştir. Markaların ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmasına imkân tanıyan ve satın alma sürecini kolaylaştıran Instagram Shopping özelliğinden hemen her sektörden işletmenin yararlanması mümkündür. Bununla birlikte Instagram mağaza açma için işletmelerin yerine getirmesi gereken bazı şartlar vardır. Öncelikle firmaların Facebook Business Manager’da bir hesap açması gerekir. Daha sonra Facebook ve Instagram hesaplarını entegre ederek mağaza özelliğinden yararlanılabilir.

Instagram Shopping Nedir?

Instagram Shopping, sosyal medya platformunda hesabı olan firmaların ürünlerini Instagram üzerinden satmalarına olanak tanıyan bir özelliktir. Firmalar mağaza açarak ürünlerini keşfet sayfası, hikayeler ve profilleri üzerinden kullanıcılara ulaştırabilir. Aynı zamanda satın alma sürecinde de kolaylık tanıyan platform, Facebook Business Manager hesapları ile entegre bir şekilde çalışır.

Instagram Shop (Mağaza) Nedir?

Meta, Facebook Shop ile birlikte global çapta testlere başlayarak sosyal medya uygulamaları üzerinden alışveriş yapılmasına imkân tanıyan özelliğini, 2020 yılında kullanıma sunmuştur. İşletmeler için son derece avantajlı bir alan olan Instagram Shop, marka ve ürünlerin geniş bir kullanıcı kitlesine tanıtılmasına fırsat verir. Aynı zamanda mağazaların reklam oluşturarak keşfet sekmesinde görünür hale gelmesi de mümkündür.

Mağaza özellikleriyle birlikte merak edilen bir diğer konu ise “Instagram shop nasıl açılır?” sorusudur. Bu özellikten yararlanmak isteyen firmaların Facebook Business Manager üzerinden hesap açması ve daha sonra Instagram’a entegre etmesi gerekir. Ayrıca e-ticaret sitesi sahibi olmak ve Facebook Business Manager’da katalog oluşturmak gibi şartları da vardır.

Instagram Shop (Mağaza) Nedir?

Instagram Shop Özelliğinin Avantajları Nelerdir?

Instagram, son derece geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu için markaların bu platform üzerinde hedef kitlelerine ulaşmaları oldukça kolaydır. Diğer yandan Shop özelliğinden faydalanarak ürün satışlarını artırmak ve marka imajını güçlendirmek de mümkündür. Shop özelliğinden yararlanmanın diğer avantajları ise aşağıdaki gibidir:

  • Hikaye, gönderi ve Reels alanlarında içerik üreterek geniş kitlelere ulaşılabilir.
  • Öne çıkarılan veya etiket eklenen ürünlere tıklayan kullanıcılar, direkt internet sitelerine yönlendirilebilir. Bu sayede satın alma süreci de daha pratik hale gelir.
  • İçeriklere mağaza linkini ekleyerek web sitesinin trafiğini organik bir şekilde artırmak mümkündür.
  • Sosyal medya hesabında takipçi ve etkileşim sayısının yükselmesi, marka imajının güçlenmesine katkıda bulunur.

Shop özelliğinden yararlanmanın bir diğer avantajı ise Facebook ile entegre bir şekilde çalışıyor olmasıdır. Facebook üzerinde oluşturduğunuz katalogları kullanabileceğiniz için Instagram’da ayrı bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Aynı zamanda her iki platformun da milyonlarca kullanıcısı olduğu için hedef kitlenize ulaşmanız daha kolaydır.

Instagram Shop İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Instagram mağaza açma için sağlanması gereken şartlardan ilki, sosyal medya platformu üzerinde bir işletme hesabı oluşturmaktır. Aynı zamanda firmanın Facebook Business Manager’da katalog oluşturması şartı da vardır. Kataloğa ürünlerin eklenmesi ve işletme bilgilerinin eksiksiz bir şekilde doldurulması ardından Facebook ve Instagram hesapları entegre edilmelidir. Son olarak Instagram işletme hesabında menü çubuğuna tıklayarak hesap aktif hale getirilebilir.

Instagram Shopping Nasıl Aktif Edilir?

 

Instagram mağaza açma adımlarını tamamladıktan sonra firmaların hesaplarını aktif hale getirmesi gerekir. Bu işlemi tamamlamak için ilk etapta Instagram’da “Alışveriş Özelliğini Aktif Et” butonuna tıklanmalıdır. Daha sonra “Mağazayı Gör” seçeneği üzerinden alışveriş özelliğine de onay verilmesi gerekir. Böylece Shopping özelliklerinin tamamından yararlanmak mümkündür.

Instagram Mağazasında Ürün Etiketleme Nasıl Yapılır?

Instagram mağazasında ürün etiketlemek için öncelikle uygulamanın güncel sürümünü kullanmanız gerekir. Daha sonra izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir:

  • İşletme ayarları sekmesini açarak “Alışveriş” bölümüne tıklayabilirsiniz.
  • Facebook üzerinde hazırlamış olduğunuz kataloğu seçmeniz ardından “Bitti” diyerek devam edebilirsiniz.
  • Bu işlemlerin ardından ürünlerinizi post olarak paylaşmanız ve etiketlemeniz mümkündür.

Platform, görsel ve video başına toplamda 5, çok görselli gönderilere ise 20 adede kadar ürün eklenmesine müsaade eder. Aynı zamanda daha önce yayınladığınız gönderilere de ürün ve fiyat etiketlemesi yapmanız mümkündür.

Instagram Shopping Nasıl Aktif Edilir?

Instagram Shop’ta Nasıl Reklam Yapılır?

Instagram mağaza oluşturma süreciyle beraber merak edilen bir diğer konu, reklam yapma aşamalarıdır. Mağaza reklamı yapmak için Facebook Reklam Yöneticisi’ni kullanabilirsiniz. Facebook, manuel reklam ayarları üzerinde gönderilerin hangi alanda yayınlanabileceği ve kimlerin görebileceği yönünde seçimler yapmanıza imkân tanır.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Instagram Mağaza Açma Ücretli Mi?” state=”open”]Instagram mağaza açmak için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yoktur.[/toggle]

[toggle title=”Şirket Kurmadan Instagram’dan Satış Yapılır Mı?” state=”close”]Instagram mağaza özelliğinden yararlanmak isteyen işletmelerin mutlaka e-ticaret sitesi sahibi olması gerekir. Ancak mağaza oluşturmadan sadece profil üzerinden satış yapılması da mümkündür.[/toggle]

[toggle title=”Instagram Satış Vergisi Ne Kadar?” state=”close”]Satışı yapılan ürünlerin türüne göre değişmekle birlikte %1, %10 veya %20 oranında KDV uygulanır.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu