Instagram Destek

Instagram Notlar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram notlar, kullanıcıların severek kullandığı özelliklerden biridir. Sizler de gün içerisindeki anlık duygu ve düşüncelerinizi Instagram notlar kısmında paylaşabilirsiniz. Yakın zamanda kullanıcılara sunulan notlar bölümünde yaptığınız paylaşımları, yakın arkadaşlarınız veya takip edilen kişiler görüntüleyebilmektedir.

Not” kısmında paylaştığınız düşüncelere, takip edilen kişiler ya da yakın arkadaşlarınız direkt olarak mesaj atabilmekte ve sohbet paylaşabilmektedir. Sizler de yakın arkadaşlarınız ile duygu ve düşüncellerinizi paylaşmak istiyorsanız, Instagram notlar özelliğini kullanabilirsiniz.

Instagram Notlar Nedir?

Instagram notlar, sohbet bölümünde görebileceğiniz ve gelen kutusunun üstünde yer alan kısa mesaj veya gönderiler olarak tanımlanabilmektedir. Notlar bölümünü görmek için Instagram DM kutunuza giriş yapmanız gerekmektedir. Burada yer alan hesap sahiplerinin profil fotoğrafının hemen üzerinde kısa notları okuyabilir ve dilerseniz yanıt verebilirsiniz.

Düşünce balonu olarak da tanımlanan Notlar bölümünde sizler de kendi duygu ve düşüncellerinizi arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Kendi yayınladığınız notu görüntülemek için Instagram Notes menüsüne giriş yapmalısınız. Ayrıca paylaştığınız notları kimlerin görmesini istiyorsanız, buna göre bir liste de düzenleyebilirsiniz.

Notlar bölümüne sadece yazı yazmak zorunda değilsiniz. Emojileri de kullanarak da not oluşturabilirsiniz. Instagram notlar bölümü için metin oluşturmak istiyorsanız, en fazla 60 karakterden oluşan yazıları yazmalısınız. Instagram notlara bakan görülür mü sorusu, pek çok kullanıcı tarafından merak edilmektedir.

Hikayelerinize kimlerin baktığını görebilirken, notlar bölümündeki paylaşımlarınıza bakanları görmezsiniz. Ancak oluşturmuş olduğunuz nota karşılık veren kullanıcıları görebilir ve sohbet başlatabilirsiniz.

Instagram Notlar Nedir?

Instagram Notes’ da Nasıl Paylaşım Yapılır?

Instagram Not özelliği sayesinde, DM kutusunda sanal notlar oluşturabilirsiniz. 24 saat süre ile kalıcı olarak kullanabileceğiniz bu notları günlük olarak, dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz notları sadece takip ettiğiniz kişiler görebilmektedir. Ayrıca “Yakın Arkadaşlar” listenize eklediğiniz özel takipçileriniz ile de paylaşma ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

Notlarınızı kimlerin göreceğini, gizlilik ayarlarından dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Not bölümüne herhangi bir video veya görüntü eklenememektedir. Sadece emoji ve metin kullanabilirsiniz. Etkileşiminizi artırmak için Instagram Notlar bölümünü kullanabilirsiniz.

Instagram Notes’ da paylaşım yapmak oldukça kolaydır. Notlar bölümünde sizler de paylaşım yapmak istiyorsanız şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Instagram profilinize giriş yapın. DM kutunuzu açın.
  2. Ekranın hemen sol üst köşesinde yer alan, “Profil Fotoğrafı, arkadaşlar, not gönderen diğer takipçiler” seçenekleri yer almaktadır.
  3. Notlar kısmında mesaj oluşturmak için “+” işaretine dokunun.
  4. Metin yazmak istiyorsanız, en fazla 60 karakterlik bir yazı oluşturmalısınız. Dilerseniz sadece emojileri de kullanarak not oluşturabilirsiniz.
  5. Yazmış olduğunuz notu paylaştıktan sonra, 24 saat içerisinde Instagram tarafından otomatik olarak silinecektir. Ancak daha önce de nota girerek, silme veya kaldırma işlemini de yapabilirsiniz.
  6. Takipçileriniz veya yakın arkadaşlarınız tarafından paylaşılmış olan notları okuyabilir ve bunlara dokunarak dilediğinize yanıt verebilirsiniz.
  7. Takipçileriniz tarafından görülen notlara verilecek olan cevapları yanıtlayabilir ve not üzerinden yeni bir sohbet de başlatabilirsiniz.

Instagram Notes’ da Nasıl Paylaşım Yapılır?

Instagram Notes Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram Notes özelliğini dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. DM kutunuza girdiğinizde, takip ettiğiniz kişilerin paylaşmış olduğu notları kapatma şansınız da bulunmaktadır. Instagram Notes özelliğini kapatmak için, not paylaşımlarını görmek istemediğiniz takipçiyi sessize alabilirsiniz.

Profili sessize aldığınızda, o kullanıcının Notes bölümünde paylaşmış olduğu notları da gizlemiş olursunuz. Üstelik profili sessize aldığınızda, karşı tarafa bildirim de gitmemektedir. Instagram Notes özelliğini kapatmak için istediğiniz profili sessize alabilir ve daha sonrasında tekrar açabilirsiniz.

Notlarını görmek istemediğiniz profilin paylaşmış olduğu notun üzerine dokunun. Burada ekrana çıkan “Notların Sesini Kapat” seçeneğini tercih ederek, onaylayın.

Instagram Notes özelliği, her kullanıcı için aktif olmayabilir. Bunun için düzenli olarak uygulamayı güncellemelisiniz. Ayrıca kullandığınız cihaz, Instagram’ın yeni sürümünü de kaldıramayabilir. Instagram Notes bölümünde diğer kullanıcıların paylaşımlarını görüyorsanız sizler de not özelliğini kullanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Instagram Notlar Kısmı Ne İşe Yarar?” state=”open”]Instagram notlar kısmı, takip ettiğiniz veya yakın arkadaş listeniz ile düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir özelliktir. Yeni özellik olarak kullanıcılara sunulan Instagram Notes sayesinde, anlık düşünce ve duygularınızı paylaşabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Instagram Not Özelliği Kimler Görebilir?” state=”close”]Instagram not özelliğini kullandığınızda, yazdıklarınızı sadece arkadaşlarınız yani takip ettikleriniz görebilir. Dilerseniz sadece yakın arkadaş listenizi de tercih ederek, notlarınızı sadece bu listedeki kişilerin görmesini de sağlayabilirsiniz.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu