Instagram Destek

Instagram Reels Video Hızlandırma Nasıl Yapılır?

Instagram Reels videoları, profillerin en çok ilgi gören özelliklerinden biridir. Ürün ve içerik tanıtımı için tercih edilen Reels videoları oldukça etkilidir.

Profilinizin daha fazla dikkat çekmesi ve özgün bir hesap olmasını sağlamak için sizler de Reels videoları çekebilirsiniz. Instagram hızlı video çekme ve Reels video çekimi ile ilgili tüm detayları sizler için açıkladık.

Instagram Reels Video Nedir?

Instagram Reels videolar, klasik videolara kıyasla daha uzun videolardır. 90 saniyeyi bulan videolar çekebilirsiniz. Dilediğiniz içerik ile ilgili Reels videosu hazırlayabilirsiniz.

İstediğiniz efektleri yapabilir, videonuzu hızlandırılmış şekilde çekebilirsiniz. Instagram Reels hızlandırma özelliği, son dönemlerde pek çok içerik üretici tarafından tercih edilmektedir.

Instagram Reels Video Nedir?

Instagram Reels Video Hızlandırma Yöntemleri

Instagram video hızlandırma için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Farklı araçları veya programları kullanarak da Reels videolarınızı dilediğiniz şekilde dönüştürebilirsiniz.

Reels bölümünde yer alan “Hız” seçeneğine dokunun. Bu bölümde karşınıza çıkacak olan, 3x veya 5x seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Videonuzu normal hızından 2 veya 3 katı daha hızlı şekilde çekebilirsiniz. Dilerseniz istediğiniz oranda videoyu yavaşlatabilirsiniz.

Instagram Reels Videoyu Hızlandırma İşlemi

Instagram Reels hızlandırma için Instagram uygulamasını kullanabilir ve istediğiniz şekilde videonuzu oluşturabilirsiniz. Instagram video hızlandırma için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Instagram uygulamasını açın ve Reels ekranına gelin.
  • Ekranın hemen üstünde yer alan 1x seçeneğine dokunun.
  • Bu bölümden videonuzun hız ayarlamasını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Videonuzun hızını yavaşlatabilir veya 2 ya da 3 kat daha hızlı videolar çekebilirsiniz. 3x seçeneği videonuzun hızını artıracaktır. 0.3x seçeneği ise videonuzun daha yavaş halde olmasını sağlar.

Instagram’da Yaratıcı Reels Videosu Oluşturmak İçin Bazı Programlar

Instagram hızlı video çekme için Instagram uygulaması dışında sizlere yardımcı olacak olan bazı programları da kullanabilirsiniz. Unfold, Quik, Capcut, Mojo, ınshot, Ripl ve Adobe Premier Rush programları, Instagram video hızlandırma için tercih edilen en popüler araçlardır.

İdeal Instagram Reels Video Uzunluğu

Instagram Reels videolarının bu denli çok kullanılmasının en önemli nedeni, videonun uzun olabilmesidir. Reels videoları, maksimum 90 saniyeye kadar çıkabilmektedir. Ancak bu uzunluk pek önerilmemektedir. Ürün ve içerik tanıtımı için Instagram kullanıcılarının en fazla, 15 ile 20 saniyelik Reels videoları çekmeleri tavsiye edilmektedir.

Çok kısa veya çok uzun olan videolar, diğer kullanıcılar tarafından izlenmemektedir. Ancak Reels videosunun içeriği, videonun uzunluğunu yakından ilgilendirmektedir. Bilgi verici bir içerik için, uzun Reels videolarının çekilmesi yararlı olabilir. Ancak kısa tanıtımlarda mümkün olduğunca, takipçilerinizi sıkmayacak uzunluğa sahip Reels videoları çekmenizi tavsiye ederiz.

İdeal Instagram Reels Video Uzunluğu

Instagram’da Hızlandırılmış Video Paylaşma

Instagram Reels hızlandırma işlemini başarılı bir şekilde yaptıktan sonra, videonuzu hemen kaydedebilirsiniz. Videonuzu profilinizde hemen paylaşabileceğiniz gibi, taslaklara da kaydederek, dilediğiniz bir zaman paylaşabilirsiniz.

Çekmiş olduğunuz videonun, ses ve görsel kalitesini paylaşmadan önce mutlaka kontrol etmelisiniz. Instagram video hızlandırma işleminin ardından, videonun istediğiniz şekilde olup olmadığını gözden geçirmenizde yarar olacaktır. Instagram hızlı video çekme işleminden sonra Reels videosunu şu adımları takip ederek paylaşabilirsiniz:

  • Instagram Reels hızlandırma işlemini dilediğiniz gibi düzenledikten sonra, “Bitti” seçeneğine dokunarak, videoyu kaydedin.
  • İstediğiniz ses, efekt veya diğer düzenlemeleri yaptıktan sonra “Paylaş” butonuna dokunun. Videonuz birkaç saniye içerisinde yüklenerek, profilinizin ana sayfasında paylaşılacaktır.
  • Instagram Reels hızlandırma ile hazırladığınız, Reels videosunu profilden kaldırarak, sadece Reels videolarının olduğu bölüme de kaldırabilirsiniz. Dilerseniz profilinizde, ana sayfada da kalabilir.
  • Instagram hızlı video çekme özelliğini kullanarak, yaratıcılığınızı ortaya çıkartabilir ve daha fazla instagram takipçi kazanabilirsiniz. Reels videoları hesabınızın etkileşimini artırmakta da büyük bir rol oynamaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Instagram 3x Nasıl Yapılır?

Instagram Reels videolarının hızını değiştirmek istiyorsanız, hız simgesine dokunarak, 3x ayarını onaylayabilirsiniz.

Instagram Hızlı Çekim Nasıl Yapılır?

Instagram hızlı çekim yapmak için, Reels video düzenleme menüsüne giriş yapın. Bu bölümden dilediğiniz hızlandırma ayarını yapabilirsiniz.

Instagram Video Geçişleri Nasıl Yapılır?

Instagram video geçişi yapmak için Reels sekmesine dokunun. Sağ üst bölgede yer alan kamerayı seçerek, video ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Reels Videoları Nasıl Editlenir?

Reels videolarını editlemek için, Reels sekmesi bölümündeki edit seçeneğini tercih edin. Bu bölümden videoları kırpabilir, düzenleme veya ekleme yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu