Instagram Destek

Instagram Reels Videoları Nasıl Yapılır?

Instagram, kullanıcılarının seslendirebileceği, efekt ekleyebileceği ve paylaşmadan önce düzenleyebileceği 90 saniyelik video kliplerden oluşan Reels özelliğini 2020 yılında aktif hale getirmiştir. Tiktok içeriklerine benzer şekilde hazırlanan video özelliğini her geçen gün geliştiren platformda, hazır ses ve görsel efektleriyle oldukça basit bir şekilde içerik üretmek mümkündür.

Diğer yandan kullanıcılar tarafından merak edilen “Reels nasıl yapılır?” sorusuna; sosyal medya uygulamasında yer alan “+” ikonuna tıklayarak hazırlanabilir, şeklinde yanıt verilebilir. İkona tıklamanız ardından altta yer alan “Reels videosu” başlığını seçerek hem yeni klipler çekebilir hem de galerinizde yer alan videoları yükleyebilirsiniz.

Instagram Reels Nedir?

Reels; 90 saniyeye kadar video klip çekilmesine veya hazır bir video yükleyerek üzerinde değişiklik yapılmasına imkân tanıyan bir Instagram özelliğidir. Aynı zamanda kullanıcılar, sosyal medya uygulamasının alt kısmında yer alan kamera butonuna tıklayarak yayınlanan videoları izleyebilir.

Tiktok ile benzer bir şekilde tasarlanan bu alanda içerik üretmek de oldukça kolaydır. Reels videosu yapma aşamasında platformun sunduğu klip merkezi GIF’lerini, özel şablonları ve sizin için hazırlanan editleri kullanabilirsiniz.

Instagram Reels Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Instagram, kullanıcılarının ilgi alanlarına göre önerilerde bulunan bir algoritmaya sahiptir. Bu nedenle keşfet sekmesinde yer almak isteyen kullanıcıların, algoritma kriterleri hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli etkenlerden biri, içerik kalitesi ve özgünlüğüdür. Görüntü ve ses kalitesi yüksek olan, ilgi çekici konular üzerine hazırlanan içeriklerin keşfet sekmesinde görünür olma ihtimali daha yüksektir.

Reels çekerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, viral olan ses veya konuları takip etmektir. Belirli dönemlerde gündeme gelen ses efektleri veya müzikleri kullanmak, öne çıkmanın en iyi yolları arasındadır. Videonun ilk 5-6 saniyesinde hedef kitleyi içeriği izlemeye ikna etmek de son derece önemlidir. Kliplerin izlenme süresinin uzun olması, paylaşma ve beğeni gibi etkileşim oranlarının artması; diğer kullanıcılara daha fazla önerilmesi açısından oldukça avantajlıdır.

instagram reels cekerken dikkat edilmesi gerekenler

Reels Nasıl Hazırlanır? Adım Adım Rehber

Instagram Reels özelliği, Tiktok ile oldukça benzer bir yapıya sahiptir ancak her iki uygulamayı da yeterince kullanmadıysanız dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Öncelikle Reels videosu yapma aşamasına geçmek için içeriği nasıl üretmek istediğinize karar vermeniz gerekir. Eğer anlık çekim yaparsanız ses ve görsel efektleri video çekimi esnasında kullanabilirsiniz. Daha önce hazırlanan bir içeriği yüklemeyi tercih ederseniz efekt özelliklerini sonradan seçmeniz gerekir. “Reels nasıl yapılır?” konusu hakkında bilmeniz gereken diğer detayları aşağıdaki maddeler üzerinde görebilirsiniz:

  1. Uygulamanın alt kısmında yer alan “+” butonuna tıkladıktan sonra “Reels Videosu” başlığını seçebilirsiniz.
  2. Burada cihazınızın galerisine yüklenen son fotoğraf ve videolar karşınıza çıkacaktır. Üst kısımda ise kamera, taslak, klip merkezi ve şablon gibi Instagram özelliklerini görebilirsiniz.
  3. Çekim yapmak için kamera butonuna tıklamanız ve efekt özelliklerini ayarlamanız gerekir. Hazır bir içerik yüklemek içinse galerinizden seçim yapmanız yeterlidir.
  4. Video veya fotoğrafları seçtikten sonra; süre, ses efekti, müzik, geçiş efekti gibi özelliklerini belirleyebilirsiniz.

Instagram, yüklenen içeriklerin yerini değiştirme, süresini kısaltma, kırpma, oynatma hızını değiştirme gibi birçok özellik sunar. Bu özelliklerden yararlanarak içeriğinizi hazırladıktan sonra paylaşım ayarlarını belirleyebilir ve yayına alabilirsiniz.

Instagram Reels Nasıl Paylaşılır?

“Reels videosu nasıl yapılır?” sorusuyla birlikte merak edilen konulardan bir diğeri, paylaşma aşamasıdır. Gönderinizi yayınlamak için sağ üst köşede yer alan “İleri” butonuna tıklamanız gerekir. Burada video kapağını düzenleyebilir, açıklama yazabilir ve etiket yapabilirsiniz. Aynı zamanda gelişmiş ayarlar üzerinden beğeni ve yorum özelliklerini de değiştirmeniz mümkündür. Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra “Paylaş” butonuna tıklamanız yeterlidir.

Instagram Reels Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Reels, Instagram’ın en çok rağbet gören özelliklerinden biridir. Birçok kullanıcı anasayfa üzerinde gezinmek yerine bu alanı tercih etmeye başlamıştır. Aynı zamanda Reels sekmesinde öne çıkmak da daha kolaydır. Popüler müzikleri, sesleri veya konuları takip ederek dikkat çeken içerikler üretebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Galeriden Reels Video Nasıl Yapılır?

Galeriden Reels videosu hazırlamak için klip oluşturma sayfasını açmanız gerekir. Açılan ekranda, galerinizdeki fotoğraf veya videolar arasından seçim yaparak içerik taslağını oluşturabilirsiniz. Daha sonra geçişleri, efektleri ve ses ayarlarını değiştirmeniz mümkündür.

Reels Kaç Fotoğraf Eklenir?

Reels videolarına fotoğraf ekleme sınırı yoktur ancak klip uzunluğunun 90 saniyeyi geçmemesi gerekir. Bu nedenle fotoğrafların oynatma süresini 2-3 saniye olacak şekilde ayarlayarak daha fazla fotoğraf ekleyebilirsiniz.

Reels Videosu En Fazla Kaç Dk Olabilir?

Reels videosu en fazla 90 saniye olabilir.

Instagram Hazır Şablonlar Nerede?

Gönderi paylaşma butonuna tıkladıktan sonra “Reels Videosu” seçeneğini açarak üst kısımda hazır şablonları görebilirsiniz.

Reels Hikayede Nasıl Paylaşılır?

Reels videosunun sağ kısmında yer alan “Paylaş” ikonuna tıkladığınızda hikayeye ekle seçeneği karşınıza çıkacaktır. Onay vermeniz halinde hikaye sekmesi otomatik olarak açılır ve üzerinde değişiklik yapmanıza izin verilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu