Instagram Destek

Instagram Sessize Alma: Sakin Mod Nedir?

Instagram özelliklerinden biri olan sakin mod kullanıcıların belli bir süre boyunca ilgili uygulama bildirimleri ne sessize almalarını kapsar. Kullanıcının belirlemiş olduğu bu süre zarfında uygulamadan herhangi bir bildirim gelmez. Dijital anlamda detoks yapmak isteyen kişilerin işi bu şekilde daha kolay bir hale gelir.

Sakin mod ile Instagram bildirimlerini değil mesajları beğenileri yorumları da sessize almak mümkündür. Anlık şekilde ilgili bildirimleri duraklatarak kullanıcının gerçek hayata odaklanmaları daha mümkün hale gelir.

Instagram kullanıcılarına gelen bildirimler gerçek hayatta yapılması gereken ekstra yoğun şekilde odaklanması gereken işleri saptırabilir. Merak duygusuna yenilen kişiler Instagram’da normalden çok daha fazla zaman geçirebilir. Böyle bir durumu daha kontrol altına almak için zaman zaman sessiz mod, kullanıcıların bildirim arama yorum beğeni gibi haberleri kısa süreli kapatmalarını sağlar.

Instagram Sakin Modu Nedir?

Sakin mod nedir? Instagram sakin mod sayesinde hesabın içerisinden gelen bildirimler sınırlandırılmış olur. Bu özellik sayesinde kişi dijital dünyayı daha bilinçli şekilde kullanabilir.

Instagram sakin mod, sayesinde modern yaşamın getirmiş olduğu karmaşa ile başa başa olma konusunda daha bilinçli olarak hareket etmek söz konusu olur.

Instagram Sakin Modu Nedir?

Sakin Mod Nasıl Açılır?

Instagram sakin mod nasıl açılır? Instagram sakin modu açmak için ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Sakin mod özelliğini etkinleştirebilmek adına öncelikle Instagram uygulamasını açıp profile giriş yapmak gerekir.
  • Ardından profilin sağ üst kısmında bulunan 3 çizgiye tıklamak gerekir.
  • Açılan menüde ayarlar ve gizlilik seçeneğine gidilir. Bu kısımda kişilerin karşısına hesap ile ilgili çeşitli ayarların yapıldığı ve gizlilik tercihlerini yönetme konusunda ek hizmetlerin sunulduğu bir panel açılır.
  • Bu panelde bildirimler kısmını bulmak ve Instagram bildirimleri yönetme ayarlarına giriş yapmak gerekir.
  • Ardından bildirimler kısmından sonra sakin mod seçeneğini arayıp aktif hale getirmek gerekir.

Instagram Sakin Modu Ne İşe Yarar?

Sakin mod nedir? Instagram dünyasında gelen bildirimleri Kısa bir süre için kapatmak mümkündür. Bu özelliği aktive etmek için hesap ayarlar kısmına giriş yapılır. Sakin mod sayesinde daha kaliteli bir Instagram kullanımı söz konusu olur.

Sakin mod özelliği ile kişi bireysel olarak kendi üretkenliğini artırabilir. Dijital dünyayı daha sağlıklı bir şekilde kendi sınırlarını koyarak kullanabilir. Kullanıcı internet ve gerçek hayat dengesine sakin mod ile daha gerçekçi bir hale getirebilir.

Sakin mod ile gerçek hayatta daha anlamlı bağlantılar kurulabilir. Bu özelliğin bir diğer avantajı ise teknolojiyi bilinçli şekilli amaca uygun olarak kullanma fırsatı sağlamasıdır. Sakin mod ile gelen bildirimleri kısa sürece  kapalı hale getirmekle kişi sosyal medya kullanımını belli ölçülerde azaltabilir. Bu durum özellikle sosyal medya bağımlılığını kontrol altına alabilir.

Instagram Sakin Modu Nasıl Kullanılır?

Instagram sakin modu açmak için kısaca profile gidip profil resminin sağ alt simgesine dokunmak gerekir. Ardından bildirimler kısmından sakin moda ulaşmak son derece basit bir işlemdir.

Instagram’dan gelen aramalar bildirimler ve mesajlar belli bir süre içerisinde kapatılabilir. Bu şekilde kişi özellikle iş saatlerinde ya da ders çalışma zamanlarında dikkatini dağıtacak bildirimlerden uzak durmuş olur.

Instagram Sakin Modu Nasıl Kapatılır?

Instagram sakin mod nasıl kapatılır? Instagram sakin modu kapatmak için sakin ol seçeneğinin yan kısmında bulunan düğmeye dokunmak yeterlidir. Sakin modu kapatmak yerine ilgili saat aralıklarını değiştirmek mümkündür. Bu şekilde daha bilinçli bir internet kullanımı söz konusu olur.

Kişi sakin mod özelliğini her gün 12 saate kadar açık tutabilir. Kişi daha bilinçli ve profesyonel bir hesap kullanımı için süreyi kendi yaşam standardına göre uyarlaması son derece önemlidir. Çok yoğun bir iş temposuna sahip olan kişi bu saate uzun tutabilir. Sessiz mod özelliği ile ınstagram’dan gelen bildirimlerin merak içinde cevaplanması böylece durdurulmuş olur.

Sessiz Mod Kapandığında Ne Olur?

Herhangi bir nedenden dolayı sessiz mod devre dışı bırakıldığında tekrardan eski bildirim trafiği yeniden devreye gelmiş olur. Kişinin sosyal medya konusunda son derece aktif ve fazla takipçiler hesabı var ise sessiz modun açık kalması öncelikli olabilir.

Kişi bu malı kapattığında bildirim gelme sıklığı yeni eski temposuna döner. Bu şekilde kişi kendi merakına yenik düşerek yeniden Instagram uygulamasında normalden çok daha fazla dakikalar geçirebilir.

Sessiz Mod Kapandığında Ne Olur?

Instagram Sakin Modu Ne İşe Yarar?

Instagram sakin mod ınstagram’dan gelen bildirimleri belli bir süre sessize alma imkanı sunar. Instagram’da çok fazla vakit geçiren kişiler için son derece bilinçli bir özellik olan sakin mod bildirimlerin belirlenen saat aralıklarında gelmelerini önler.  Bu saat aralıklarını kişi kendi belirleyerek doğru hesap kullanma adımlarını uygulayabilir.

Sakin mod sayesinde Instagram kullanıcıları gerçek hayat yapmaları gereken işleri kolay bir şekilde odaklanarak yapabilir.Instagram uygulamasını kısa bir süre sessize alan bu özellik kapatıldığı zaman yeniden eski bildirim trafiği yerine gelmiş olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu