Instagram Destek

Instagram Spam Atma Nasıl Yapılır?

İnstagram spam ne demek? Instagram dünyasında spam atmak şikayet etmek anlamı taşır. Instagram kurallarına aykırı şekilde davranan kişilerin diğer kullanıcı hesaplar üzerindeki etkisini azaltmak için spam atmak en güvenilir yollardan biridir.

Güvenliği üst düzeye çıkartmak için aşağıda spam atma adımlarını uygulamak yeterlidir.

  • Öncelikle profile girdikten sonra sağ üst kısımda yer alan üç noktayı tıklamak gerekir.
  • Ardından karşılaşılan seçeneklerde şikayet et butonuna basmak gerekir.
  • İlgili butona bastıktan sonra bu hesabı neden şikayet ediyorsunuz kısmına gerekçeyi belirttikten sonra spam atılmış olur.

Uygulama içerisinde topluluk kurallarına aykırı davranan hesaplar yoğun şekilde spam altında kalıyorsa Instagram algoritması bunu fark ederek hesabı kapatmaya yönelebilir. Dolayısıyla hesabın spam altında kalmaması için aşağıdaki önerileri uygulaması tavsiye edilir.

  • Hesabın spam altında kalmaması için öncelikle cinsel içerikli ve topluma uygun olmayacak paylaşımları yapmaması gerekir. Aksi halde kısıtlama süresi uzayabilir.
  • Spam cezası alındığı zaman 24 saat süre içerisinde hiçbir paylaşımın yapılmaması tavsiye edilir. Bu şekilde hesap algoritmaya daha az takılır.
  • Genel olarak değerlendirilecek olursa algoritmaya daha önce atılan videolar ve diğer hesapların ilgili yasaklı videoları paylaşmasıyla spam süresi uzayabilir. Instagram algoritması bu konuda hesabın yeni atmış olduğu videolara ve video atma zaman aralıklarına dikkat eder. Bu nedenle ilk 24 saat süre içerisinde hesabın herhangi bir paylaşım yapılmaması önerilir.
  • Ceza süresi bitene kadar hesabın herhangi bir değerini yorum ya da paylaşım yapmaması önerilir.

Kısaca spam altında olan hesabım etkileşim oranını düşürmesi ve çok fazla hesabı takibe almaması gerekir.

Instagram Spam Nedir?

Instagram Spam Nedir?

İnstagram spam atma her hesabın yapabileceği yasaklı olarak kabul edilebilecek toplum ve uygulama kurallarına aykırı videoların ve paylaşımların uygulama üzerinde engellenmesi anlamı taşır.

Spam Neden Atılır?

İnstagram spam nedir neden atılır? Instagram spam atma,  uygulama içi kısıtlama olarak düşünülebilir. Spam atma rahatsız edici paylaşımların kaldırılması ile uygulama çok daha güvenli hale gelir.

Spam Nasıl Atılır?

Spam atmak ne demek ve nasıl atılır? Spam atmak için kullanıcı öncelikle hesap profiline girip sağ üst kısımda bulunan 3 noktayı tıkladıktan sonra şikayet et butonuna basması gerekir. Hesaba neden spam atıldığı gerekçesi yazıldıktan sonra hesap kısıtlaması gerçekleşir.

Spam Saldırısı Ne Anlama Gelir?

Spam saldırılarında Instagram kullanıcıları çok fazla mesaj alır. Bu saldırı genellikle Instagram uygulamasında bulunan hesap kullanıcılarının organize ve yetkisiz şekilde spam altında kalacak hal ve durumlarda kalması anlamı taşır. Saldırısı genellikle sahte(fake) ya da çökertilmiş olan profiller tarafından gerçekleşir.

Spam saldırılarından korunabilmek için kişinin hesabını güvenli tutması ve olabildiğince gerçek kullanıcılardan oluşan takipçi listesine sahip olması gerekir. Yani gelişmekte olan hesabın içerisinde fake ve bot hesapların bulunmaması gerekir.

Spam Nasıl Kaldırılır?

Spam belli bir süre hesabın kısıtlanmasıdır. Spam hangi kural ihlali ile gelmiş ise süre değişiklik gösterebilir. İlgili bu süre Instagram tarafından belirlenir. Spam altında olan hesabın, kısıtlama süresi içerisinde kural ihlali yapmaması takipçileri tarafından tekrardan spam mesajı almaması gerekir. İlgili bu unsurlar söz konusu olduğunda bir hafta içerisinde spam kalkabilir.

Instagram Hesabı Spamla Kapanır mı?

Spam altında olan Instagram hesabının yeniden kuralları ihlal etmesi ve çok kişi tarafından ciddi boyutlarda spam mesajı almasıyla hesap kapatılabilir.

Instagram Hesabını Kaç Kişi Spamlarsa Hesap Kapanır?

Instagram hesabının spam mesajı ile kapanması kişi sayısına bağlı değildir. Fakat hesabın ilgili 24 saat içerisinde yeniden spam mesajı alması kapanmasına direkt olarak etkileyebilir.

Instagram Hesabı Neden Şikayet Edilir?

Hesabın şikayet edilmesi yani spam mesajı atılması topluluk kurallarına uymayacak profiller için geçerlidir. Kişinin sahte hesap kullanması, cinsel içerikli videolar ve paylaşımlarda bulunması, hakaret argo cinsel saldırı niteliği taşıyan eylemlerde bulunması gibi pek çok neden sebebiyle hesap spam mesajı ile kısıtlama altına alınır.

Ayrıca ilgili hesabın bir başkası gibi davranarak paylaşımlar yapması, 13 yaş altı çocukların hesabı kullanması gibi nedenler de kısıtlamaya tabi tutulabilir.

Instagram Spam Hashtag Nedir?

Instagram Spam Hashtag Nedir?

Hashtag hesap kullanıcıların ya da bot hesapların paylaşımlarını daha fazla ön plana çıkması ve pek çok hesap tarafından görülmesi için kullanılan etiketlerdir.

Trend etiketlerden olan spam hashtag de spam altına alınması istenen kişiler için uygulanan bir duyuru niteliği taşır. Bu hashtag ile Instagram kullanıcıları spam altına alınması önerilen hesaba görür ve dilerse spam mesajı atabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Spam Atınca Bildirim Gider Mi?

Spam atınca hesap kullanıcısına herhangi bir bildirim gitmez. Fakat süreç içerisinde hesabının kısıtlamaya yönelik olumsuz durum olduğunun farkına varabilir.

Instagram uygulaması artık spam atılan hesabın geçirmiş olduğu süreçlerin görüntülenmesine izin vererek spam mesajların ne kadar zamanda dikkate alınıp harekete geçirildiğini göstermektedir.

Spam Olabilecek Hesap Ne Demek Instagram?

Instagram uygulamasında bulunan hesap kullanıcılarının toplum kurallarına aykırı olabilecek derecede uygunsuz paylaşımlar yapması sonucunda spam altına alınır. Bu şekilde diğer hesap kullanıcılarının daha güvenli şekilde uygulamaya giriş yapması sağlanır. Tehlike oluşturabilecek bot ve fake hesapların da spam altında olması söz konusudur.

Olası Spam Ne Demek?

Olası spam Instagram uygulamasında rahatsız eden hesapları bildirmek amacıyla kullanılan bir mesaj türüdür. Bu şekilde Instagram algoritması içerisine giren bot, fake ve toplum kurallarını ihlal eden hesap kullanıcıları kısıtlanarak uygulama içi güvenlik oluşturulur.

Spam mesajı uygulamada tehlike oluşturacak kullanıcılara uyarı niteliği taşır. Belli bir süre içinde kullanıcı tekrardan aynı şekilde davranır ve spam mesajı alırsa hesap kapatılır.

Spam mesajı sadece toplum kurallarına ihlal eden paylaşımlar yapan kullanıcılar için değil sahte olan ve bir başka hesabın adına paylaşım yapan kullanıcılar içinde geçerlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu