Instagram Destek

Instagram Taslaklar Nerede? Taslak Kaydetme ve Silme

Instagram taslak özelliği gönderileri hemen paylaşmak gerekmediğinde taslak olarak kaydedebilme ve sonradan yeniden paylaşabilme avantajı sunar. Read videosunu gönderileri ya da hikayeleri taslak olarak kaydedip kişi istediği zaman yeniden paylaşabilir.

Platform üzerinde gönderileri paylaşmadan önce parlaklık renk filtre ya da efekt ekleme gibi düzenlemeler yapmak bu şekilde daha kolay olur. Taslak kaydetme son derece faydalı ve pratik bir özelliktir.

Gönderir veya size hikaye videolarını taslak şekilde kaydettikten sonra yeniden kullanmak için taslakların olduğu kısma giriş yapmak gerekir.

Bunun için Instagram uygulamasını açtıktan sonra artı simgesine dokunup ardından gönderiye dokunmak gerekir. Son işlem olarak son kaydedilenler kısmında taslakları görüp ileri butonuna bastıktan sonra taslağı kaydetmek mümkündür.

Instagram taslak silmek için yine Ana sayfadaki artı simgesine dokunup ilgili gönderiye dokunduktan sonra taslaklar kısmına giriş yapılır. Son işlem olarak yönet kısmından düzenleye dokunduktan sonra ilgili taslağı seçip silmek mümkündür.

Instagram Taslaklar Nedir?

Instagram taslaklar gönderinin sonradan paylaşılmasına yardımcı olan kişinin Instagram uygulamasını daha bilinçli şekilde kullanılmasını sağlayan bir özelliktir.

Taslak Instagram kaydedilenler kısmına giriş yaparak kişi dilediği zaman yeniden taslağını hikaye gönderi ya da reels videosu olarak paylaşabilir.

Instagram Taslaklar Nedir?

Instagram Taslaklar Nerede ( iPhone, Android)?

Instagram taslaklar nerede? Android cihaz için Instagram taslaklar ana sayfadaki artı butonuna bastıktan sonra gönderi kısmına dokunmak gerekir. Taslaklar kısmına giriş yaptıktan sonra paylaşılmak istenilen gönderiye dokunduktan  sonra düzenleme kısmına giriş yaparak gerekli düzenlemeleri hallettikten sonra taslak gönderi yeniden paylaşılabilir.

iPhone cihaz için Instagram taslaklara yine Ana sayfadaki artı butonundan giriş yapmak mümkündür. Gönderi kısmına dokunmanız takma kısmına giriş yapıldıktan sonra paylaşılmak istenilen ilgili gönderi düzenlenir.

Instagram Taslakları Silme

Instagram taslak silme işlemini yapmak için ana sayfada bulunan artı simgesine dokunmak ardından gönderiye sonra da taslaklar bölümüne geçmek gerekir. Yönet kısmından sonra düzenli kısmına dokunduktan sonra ilgili taslakları seçip silmek son derece kolaydır.

Instagram Taslak Kaydetme Nasıl Yapılır?

Instagram uygulaması üzerinde ilgili tahta kaydetmek için öncelikle Ana sayfadaki artı simgesine dokunmak ve akışın olduğu sayfada parmağı sağ tarafa kaydırmak gerekir. Bu adımdan sonra telefon kütüphanesinden bir fotoğraf seçip ya da yeni bir fotoğraf çekerek ilgili fotoğrafla ilgili filtre ve efekt eklemek adına ileri kısmına dokunmak gerekir.

Gerekli açıklamalar ve konumlar eklendikten sonra ok simgesine iki kez dokunulması gerekir. Taslağı kaydet kısmına seçtikten sonra hazırlanan taslak kaydedilir.

Instagram Taslaklar Görünmüyor, Sebebi Nedir?

Taslak olarak kaydedilen reels videosu, hikaye ya da diğer paylaşımlar 7 gün boyunca  taslak kısmında saklanır. 7 gün içerisinde taslak paylaşılmaz ya da daha farklı bir işlem uygulanmazsa taslak kendiliğinden silinir ya da kaybolur.

Instagram Taslaklar Görünmüyor, Sebebi Nedir?

Instagram Taslaklar Kaç Günde Silinir?

Instagram taslaklar 7 gün içerisinde herhangi bir paylaşımda bulunulmaz ise silinir. Kişinin 7 gün süre boyunca paylaşımlar sırasında anlık çekim yapmak yerine galeriden yada taslaklardan ilgili fotoğrafa ulaşarak paylaşımda bulunabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu