Instagram Destek

Hikayenize Ekleme Yapmadan Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Eklenir?

Hikayenize Ekleme Yapmadan Instagram’da Öne Çıkanların nasıl ekleneceğini sorgulayan yüzbinlerce kişiden biri misiniz? Şimdi en basit şekli ile konunun ayrıntılarını aktaralım.

Instagram Öne Çıkanlar Nedir?

Instagram Öne Çıkanlar, yapılan güzel paylaşımlarınız için üst kısımda bulunan şekli ile adeta bir özet niteliği taşır.

Buradaki içerikler, geçmişteki kaliteli içeriklerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkar. Özel olarak derlenen şekli ile süresiz olarak profilinizde bulunur.

Instagram Öne Çıkanlar Nedir?

Hikayenize Eklemeden Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Eklenir?

Instagram Öne Çıkanları güncelleme yoluna gitmek isteyenler için oldukça pratik uygulanabilen tavsiyemiz mevcut. Özellikle hesabınıza ulaşım sağlayan ya da var olan takipçilerinizin kolaylıkla erişim sağlayacağı bir koleksiyonda yapabilirsiniz.

Öne çıkanlar kısmı bu konuda tüm beklentilerinizi karşılıyor. Özellikle pazarlama konusunda vazgeçilmez bir ayrıcalık sunuyor. Kim olduğunuzu kolayca hedef kitlenize empoze edebilmekte olan bu nokta ürünleriniz hakkında gereken bilgiyi aktarabilir. Hikayenize içerik eklemeden Instagram’da öne çıkanlar eklemek nasıl yapılır şimdi detaylarına değineceğiz.

Instagram Öne Çıkanlarda Kaç Hikaye Olabilir?

Öne Çıkanlar bölümü, kendi içerisinde bir sınıra tabi değildir. Ancak bu kısma 100 taneyi aşmayacak şekilde resim ya da video ekleyebilirsiniz.

Bu sınıra ulaşıldığında ise Instagram tarafından sizlere özel bir mesaj iletilir. Bu mesaj içeriğinde ise eski mesajı silerek yerine yenisini ekleyip ekilmeyeceğiniz bulunur. Burada bir tercihte bulunarak ya eklenen eski hikâye silinerek yenisi eklenir. Ya da eski hikayeler aynen kalarak yenisini eklemekten vazgeçilir.

Instagram Öne Çıkanlar Nasıl Oluşturulur?

Öne Çıkanlar oluşturmak isteyenler, öncelikle profil sayfasına gidiniz. Biyografi alt kısmında yer alan “Hikayeden Öne Çıkanlar” tarafının altındaki dairede yer almakta olan “+” simgesine tıklayınız.

Bu simgeye tıkladığınızda mobil cihazınız üzerinde yer almakta olan galeriye ulaşım sağlayabilirsiniz ve seçimde bulunabilirsiniz. Bu sayede de yeni bir öne çıkan eklemiş olabilirsiniz.

Hikayenize Eklemeden Instagram Öne Çıkanlar Kapağı Nasıl Eklenir?

Öne çıkan kapak ekleme işlemi, size ait profilde takipçileriniz varken çember içinde görünecek olan Öne Çıkan’ın en özel ifadesidir. Bu öne çıkanlar kapak, resimleri çok daha estetik bir görünüm elde edebilmek amacıyla tercih edilmektedir.

Öne Çıkanlar bölümünde yer almakta olan herhangi bir hikâyeden istediğiniz kapak resmini rahatlıkla seçebilirsiniz.

Hiçbir biçimde hikayenize ekleme şartı bulunmaksızın var olan film rulosundan kapak resmi seçimi yapabilirsiniz. Burada tam anlamı ile Instagram algoritması kullanıcı dostu bir özelliği beraberinde getirmektedir. Bu süreçte takip edilmesi gerekenler;

  1. Düzenlemek isteyeceğiniz öne çıkanı seçin.
  2. Düzenle deyin.
  3. Sayfa üzerinde bulunan Kapağı Düzenle’yi seçin.
  4. Bu kısma gelindiğinde ise kamera rulonuzdan fotoğraf seçebilirsiniz. Kapak için ayrıca öne çıkan hikayelerden herhangi birini seçebilirsiniz.

Hikayenize Eklemeden Instagram Öne Çıkanlar Kapağı Nasıl Eklenir?

Hikayenize Eklemeden Instagram’da Öne Çıkanlar Nasıl Eklenir?

Hikaye eklemeden düzenleme yapmak isteyen çok sayıda kullanıcı, öne çıkanlar eklemesi yapmak istemektedir. Instagram’ın doğrudan sunduğu bir yöntem olmasa da kolay bir  çözümü elbette ki var.

Hikaye eklemesi yapmadan Instagram üzerinden doğrudan bir öne çıkan yapabilmek mümkün. Bunun en basit yolu ise ayarlar bölümüne gitmektir. Bu bölümde profil ayarınızı “özel” ifadesi ile değiştirin.

Ardından gizlilik alanında yer almakta olan hikâye ayar bölümüne gidin. Burada yapılması gereken en önemli husus, tüm kullanıcıların hikayelerinizi görmesini engellemenizdir.

Bunu yaparken öne çıkan olarak yükleyeceğiniz belgeyi hikâye şeklinde seçmeniz olacaktır. Bunları öne çıkanlara ekleyin diyerek asıl amacınıza kolay bir biçimde ulaşabilirsiniz.

Tüm bu aşamaları harfiyen yerine getirdikten sonra Instagram hesabınızı normale getirebilirsiniz. Artık öne çıkanlara eklenmiş bir hikayeniz bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar Nasıl Silinir?

Instagram uygulaması üzerinde sıklıkla kullanılmakta olan öne çıkanlar kısmı kimi zaman silinmek istenebilmektedir.

  1. Bu tür bir durum oluştuğunda Instagram profil sayfanız üzerine gelmeniz gerekmektedir.
  2. Bu alana gelindiğinde silinmesi gereken Öne Çıkanlar’ı seçmelisiniz. Bunu yaparken üzerine bir süre basılı tutmanız gerekmektedir.
  3. Basılı tutma esnasında seçeneklerler menüsü üzerinden karşınıza çıkacak olan bölümdeki ”Sil” ibaresini seçiniz.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Instagram’da Öne Çıkanlara Nasıl Ekleme Yapılır?” state=”open”]Instagram’da öne çıkanlar eklemek için sahip olduğunuz Instagram profil bölümünüze gidiniz. Bu adı geçen öne çıkanlar bölümünde bulunan “+/ artı” işaretinin üzerine dokunun. Instagram hesabınız üzerinde yer alan ve daha önce paylaştığınız hikayelerden seçmek istediğinizi işaretleyin.

Bu işaretli olan hikâyenin ardından ve “Sonraki” butonuna tıklayın. Kapak fotoğrafını seçebilir ve öne çıkanın adını belirledikten sonra “Ekle” butonuna dokunarak işlemi tamamlayabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Öne Çıkanlar Nasıl Yapılır?” state=”close”]Instagram’da öne çıkanlar yapmak oldukça kolay. Bunun için size ait olan profilinize gidin. Profil alanından ise öne çıkanlar bölümünün hemen üstünde yer alan “+” simgesine dokunun.

Dokunma sonrası size sunulan önceki paylaşılan hikâyelerden birini seçin. “Sonraki” butonuna basın. Instagram öne çıkanlar kapak fotoğrafınızı belirleyin. Akabinde Instagram öne çıkanlar için bir ad yazdıktan sonra “Ekle” butonuna tıklayarak öne çıkanınızı oluşturabilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Hikayeyi Silince Öne Çıkanlar Gözükür Mü?” state=”close”]Instagram highlight yani bir hikâye öne çıkanlar içerisinde yer aldığında, hikayeyi sildikten sonra bile Instagram silinen hikaye, öne çıkanlarda görünmeye devam eder. Öne çıkanlar kısmı, hikayeleri kaydeder. Bu hikayeler hesap sahiplerince silinse dahi öne çıkanlar içerisinde ilk halleri ile korunmaya devam eder.

Hesabınızdaki öne çıkanlar içinde yer alan bir hikâyeyi çıkarmak istiyorsanız, öne çıkanlar düzenleme seçeneğinden bu hikayeyi kaldırmanız gerekir.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu