Instagram Destek

Instagram Reels Videosunun Tamamı Hikayede Nasıl Paylaşılır?

Instagram video paylaşma konusunda oldukça gelişmiş platformlardan biridir. Rahatsız videolarının tamamı zaman zaman hikayede paylaşılması mümkün olmayabilir. Bu konuda farklı adımlar uygulayarak reels videosunun tamamını hikayeye atmak mümkündür.

Instagram uygulamasındaki Reels sekmesine gidildikten sonra ilgili reels videosunu seçip paylaş kısmına tıklamak yeterlidir. Ardından açılan menüde videoyu indirme butonuna tıklayıp bütün reels videosunu indirdikten sonra hikaye yeni bir gönderi eklemek mümkündür.

Instagram Reels Nedir?

Instagram camiasında paylaşılan her bir paylaşım çok büyük bilgiye odağı olmaktadır. Reels videoları kısa ve dikkat çekici videolar oluşmasına yardımcı olurken bir yandan da hesabın çeşitli ses efektleri görseller ve fotoğraflarla özünün içerikler ortaya çıkarmasını mümkün hale getirir.

Reels ortalama 1 dakika kadar videoları düzenleme paylaşma ve kaydetme imkanı sunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde sosyal medya platformu daha fazla kişinin tanınmasına yardımcı olur.

Instagram Reels Nedir?

Instagram Hikayede Reels Videosu Nasıl Paylaşılır?

Instagram hikaye kısmında ilgili reels videosunu paylaşmak için aşağıdaki adımları incelemek yeterlidir.

  1. Instagram uygulamasını açıp reels sekmesine gidildikten sonra ilgili paylaşılması gereken reels videosunu seçmek gerekir.
  2. Uygulamanın sağ alt kısmında bulunan paylaş sekmesine tıkladıktan sonra açılan menüdeki video indir sekmesine tıklayıp reels videosunun tamamını indirmek gerekir.
  3. İlgili videoyu indirdikten sonra hikayeye yeni bir gönderi ekledikten sonra fotoğraflar arasında ilgili reel stüdyosunu bulup çeşitli efektler ve metinleri tasarladıktan sonra hikayeyi paylaşmak mümkündür.

Bazı durumlarda ilgili reels videosunun hikaye kısmında paylaşamamanın nedenleri bulunur. İlgili nedenlerden kaynaklanan bu sorun ilk önce güncel uygulama sürümünü kullanmamak ve internet bağlantısının yeterli seviyede olmaması gibi durumlarda ortaya çıkar.

Ayrıca ilgili cihazda bulunan depolama sorunları da hikayenin paylaşılmamasına neden olabilir. Instagram sunucusunun geçici olarak bir sorunla karşılaşması ve bağlantı hızıyla yaşanan problemler sonucunda reels videolarını paylaşamamak mümkündür.

Çözüm olarak internet ayarlarını kontrol etmek uygulamayı yeniden güncellemek ya da sunucu sorununun giderilmesi için beklemek gibi adımlar uygulanabilir.

İlgili eğer videolarının 60 saniye ile sınırlı olduğunu paylaşılan reels videosunun bu sınırdan fazla olması nedeniyle paylaşma esnasında farklı adımlar uygulanır.

Instagram’da Başkasının Reels Videosunu Hikâyede Paylaşma

Başka bir hesabın reels videosunu hikayede paylaşmak için ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  1. Öncelikle beğenilen ilgili videonun altında bulunan üç noktaya tıklamak gerekir.
  2. Açılan pencerede videonun detayları bulunur.
  3. Bu kısımda hikaye paylaş seçeneğini bulduktan sonra hikayeye paylaşmak mümkündür.

Hikaye paylaşımı esnasında çeşitli etiketler ögeler ve metinler kullanmak paylaşımın daha dikkat çekici olmasına yardımcı olur. Ayrıca yapılan paylaşımın daha kişisel hale gelmesine imkan sağlar.

Hikaye paylaş sekmesine tıklayarak reels videosu hikaye kısmında paylaşılır. Yapılan bu paylaşım sadece 24 saat süresi boyunca ilgili hikaye kısmında kalır. Instagram reels süresi boyunca yapılan bu paylaşımdan etkileşim almak için özgün içerikler paylaşmak son derece önemlidir.

Instagram’da Başkasının Reels Videosunu Hikâyede Paylaşma

Instagram’da Reels Videosunun Tamamını Hikâyede Paylaşma

Instagram üzerinden reels videosunun tamamını paylaşmak Instagram uygulaması tarafından direkt olarak sunulan bir özellik değildir. Dışarıdan bazı çözümler uygulayarak bu yöntemi gerçekleştirmek söz konusudur.

Instagram üzerinden Reels videosunun tamamını paylaşmak için ile ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  1. Instagram uygulamasını açtıktan sonra açılan pencerede ki reels kısmından paylaşılmak istenilen video seçilir.
  2. Sağ alt köşede bulunan paylaş butonuna bastıktan sonra indirme seçenekleri görünür.
  3. Beyaz videosunun tamamını indirdikten sonra hikaye kısmına gönderi eklemek için veya videosunu fotoğraf kısmından seçmek gerekir.
  4. Hikayeyi yeniden düzenledikten sonra artık bu adımda paylaşmak mümkündür.

Paylaşılmak istenilen reels videoları özel bir hesapta ise hikayeye eklemek mümkün değildir. İlgili özel hesap kullanıcısı ile iletişime geçip reels videosunu paylaşmak için özel izin istenebilir.

Sık Sorulan Sorular

Reels Videosu Hikayede Nasıl Tam Ekran Yapılır?

Reels videosunu tam ekran yapmak için fotoğraf kısmına gelip yukarı kısma kaydırdıktan sonra 4’te 3’lük kısmı 16 ya 9 oranına çektikten sonra ilgili fotoğrafı çekmek yeterlidir.

Paylaşılan Reels Videosu Nasıl Düzenlenir?

İlgili paylaşılan veya videosunu yeniden düzenlemek için profile giriş yapmak gerekir. Sağ alt kısımda bulunan profil resmi dokunup profil bilgilerin altındaki simgeye dokunmak gerekir. İlgili taslaklar kısmından reels videosunu seçmek gerekir. Seçili olan reels videosunun üzerinden istenilen metin, efekt ve benzeri düzenlemeler yapmak mümkündür.

Prens videolarını düzenleyerek ve özgün hale getirerek hesapta daha fazla kişinin izlemesine imkan sağlamak mümkündür. Farklı ve dikkat çekici olan her paylaşım hesabın gelişmesi ile doğrudan orantılıdır.

Bazı hesap kullanıcıları sürekli olarak Instagram reels videolarını indirip düzenleyerek hesap geliştirme konusunda artı bir avantaj oluşturur. Instagram dünyasında her bir reels videosunun ön plana çıkması için dikkat çekici efektler metinler ve diğer düzenlemeler konusunda özgün olmak önemlidir.

Reels Videosu Telefona Nasıl Kaydedilir?

İlgili reels videosunu telefona kaydetmek için öncelikle hesap ayarlarından makaralar sekmesine giriş yapmak gerekir.

Kaydedilmek istenilen ilgili makarayı bulduktan sonra videoyu tam ekran moduna açmak gerekir. Bu adımdan sonra açılan pencerede sağ alt tarafta bulunan üç noktaya basmak ve ilgili reels videosunu film rulosuna kaydetmek gerekir. Yapılan bu işlem ile video otomatik şekilde cihaza kayıt olur.

Kayıt işleminden sonra ilgili video istenilen sosyal medya platformunda paylaşılabilir. Instagram dünyasında paylaşılan her bir videonun pek çok kişi tarafından izlenmesi söz konusudur. İlgili hesapların etkileşim içerisinde olması sosyal medya platformunun pek çok kişi tarafından tercih edilmesiyle doğru orantılıdır. Yapılan her reels paylaşımı pek çok kişi tarafından izlenerek ilgili hesabın gelişmesine yardımcı olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu