Spotify Destek

Spotify Çevrimdışı Dinleme Nasıl Kullanılır?

Spotify Çevrimdışı dinleme isminden de anlaşılacağı gibi Spotify’dan istediğiniz şarkıları ya da çalma listelerini indirerek, internet bağlantısı olmadan dinleyerek kullanılır. İnternet bağlantısının bulunduğu her ortamda aklınıza gelebilecek müzikleri bir arada bulabileceğiniz bu platform, internetsiz çalışma şekliyle de birçok kişinin beğenisini toplayan bir uygulamadır.

Kullanımı oldukça pratik ve tam bir kullanıcı dostu olan platform, yerli ve yabancı müziklerin bir arada bulunduğu benzersiz bir müzik kütüphanesidir.

Çevrimdışı Dinleme Nedir?

Çevrimdışı Dinleme Nedir?

Çevrim dışı dinleme, Spotify uygulaması üzerinden indirdiğiniz her türlü şarkıyı çevrimdışı modda dinleyebilmek demektir. İnternetsiz Spotify dinlemek isteyenler, önceden sevdikleri müzikleri indirerek kesintisiz bir müzik keyfini hayatın her bir alanında sürdürebilirler. Örneğin bir yolculuk esnasında, internet ağ bağlantısının bulunmadığı ücra köşelerde çevrimdışı dinlenebilme olanakları ile en çok tercih edilen uygulamaların başında gelmektedir.

Online olmadan dinleme şeklinde de isimlendirilen bu durum, Spotify çatısı altında yaygın bir biçimde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

Spotify Çevrimdışı Dinleme Nasıl Yapılır?

Spotify uygulaması üzerinden çevrimdışı modda dinleme işlemi ise çevrimdışı modu aktif edilerek yapılabilmektedir. Bunu yapabilmeniz için ise en başta müzikleri indirmiş olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Sevdiğiniz müzikleri indirdikten sonra özellikle bu parçalara erişim sağlayabilirsiniz. Ancak herhangi bir indirme işlemi yapmadığınız durumlarda ada Spotify tarafından sağlanan otomatik indirilen müzikleri dinleyerek müzik dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

Spotify cevrimdisi nasil kullanilir bilmek isteyenler için bu şekilde kısa ve öz açıklamış olalım.

Spotify Premium Üyelik Nasıl Alınır?

Spotify hesabınız ücretsiz hizmete geçtiğinde ya da ilk defa ücretli hizmet almak istenler için Spotify sitesi üzerinden giriş yapılarak /premium alanına giriş yapılarak kolayca satın alınabilmektedir. Bu sayede Spotify internetsiz dinleme olanaklarını da üyelik sonrasında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Spotify Müzik İndirme Nasıl Yapılır?

Premium üyeliği kullanarak çeşitli çalma listelerini ya da podcast’leri kolayca indirmek mümkün.  Spotify’ın ücretsiz sürümü sayesinde de sadece sunulan podcast’leri indirebilirsiniz.

  • Spotify Müzik İndirme işlemi için önce uygulamayı açın.
  • Dilediğiniz albümü açın.
  • Sayfa üzerinde bulunan indir butonuna tıklayın.
  • Spotify uygulaması otomatik bir şekilde şarkıları indirir.
  • Tüm bunların yanı sıra; dinlemekte olduğunuz müziği beğenerek otomatik indirmeyi sağlayabilirsiniz.

Bahsi geçen aşamaları harfiyen yerine getirdiğinizde indirme işlemlerini sorunsuzca tamamlayabilirsiniz. Bu sayede internetin olmadığı her türlü ortamda özellikle indirdiğiniz parçaları dinlemeye devam edebilirsiniz.

Spotify’ın Offline Mix Özelliği Nedir?

Spotify’ın Offline Mix Özelliği Nedir?

Spotify Offline Mix özelliği, son dinlenen parçaları “Your Offline Mix” ismiyle anılan bir çalma kısmına otomatik atar. 3.5 saat kadar burada kalan parçalar, internet bağlantısının olmadığı durumlarda kişilere Spotify Çevrimdışı Dinleme ayrıcalığı sunar.

Bu uygulamanın ayrıcalıklı bir yanıdır. Kullanıcılar özel bir indirme işlemi yapmamış olsa dahi, burada yer alan kişinin son dinlediği parçalar üzerinden özel bir müzik stoğu yapar. İnternetin bulunmadığı her an bu dosya içerisindeki parçaları dinleme olanağı sunar.

Hangi Spotify Paketleri Çevrimdışı Müzik Dinleyebilir?

Spotify Paketleri farklılaşan yanı ile kullanıcılarına çalma listelerine erişim imkânı sunmaktadır. Örneğin Premium üyeler albüm çalma listesi ve podcast’leri kolayca indirip dinleyebilirken; ücretsiz kullanım sağlayan üyeler sadece podcast’leri indirip dinleyebilir.

Spotify internetli mi diye merak edenler için özetlemek gerekirse; internet bağlantısının bulunmadığı yerlerde indirilenlerin çevrimdışı olarak kullanabileceği bir uygulamadır. Ancak Spotify internetli bir uygulama olarak normalde hizmet sunar. Müzik severlere internet kesintisinin olduğu durumlar da özel ayrıcalıklar sağlar.

Çevrimdışı Mod, uygulamanın sıklıkla tercih edilen bir yanıdır. Farklı alanlarda kişilerin imdadına yetişen bu kolaylık, keyif dolu zamanların yaşanmasına imkan sunar. Müziksiz bir yaşam düşünemeyen bir çok kişi, bu ayrıcalık sebebi ile Spotify üzerinden paket hizmeti satın almaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Spotify Çevrimdışı dinleme konusuyla alakalı tarafımıza sıklıkla yöneltilen diğer popüler sorular ise altta olduğu gibi sıralanmaktadır. Sizler de aklınızdan geçen sorulara verdiğimiz gerçekçi cevaplar ile yanıt bulabilirsiniz. Uygulamaya ait en çok merak edilen durumlar şunlardır;

[toggle title=”Spotify 1 Saatte Ne Kadar İnternet Yer?” state=”open”]Spotify internet bitirir mi ya da ne kadar aylık internet yer diye cevaplarsak en fazla ortalama 150 MB internet harcar diyebiliriz. Spotify müzik kalitesine göre ortalama olarak bu şekilde bir internet tüketimine yol açabilir. Bu tüketim kesintisiz müzik dinleme düşünülerek yapılmış bir hesaplamadır. Kişiden kişiye değişen kullanım tercihine göre çok daha az ya da fazla bir durum ortaya çıkabilmektedir.[/toggle]

[toggle title=”Spotify Çok Şarj Yiyor Mu?” state=”close”]Birçok uygulama gibi Spotify’da aktif olmadığı halde bile şarj yiyebilir. Tam doluluk oranına sahip olan cihazlar ile uzun süre kullanılması mümkündür.[/toggle]

[toggle title=”Spotify İndirilen Şarkılar Nereye Gidiyor?” state=”close”]Spotify indirdiğimiz müzikler, yerel dosyalar bölümüne gider. Bu dosya içine girerek “Cihazdaki ses dosyalarını göster” ibaresini tıklayarak “Kitaplık” kısmında saklanmış olan yani indirilmiş müzikleri bulabilirsiniz.

Spotify üzerinden inmekte olan tüm parçalar bu dosya içerisinde kullanıcıların tekrar kullanılabilmesi için sıralanmaktadır.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu