Genel

Takipçi siteleri nasıl çalışıyor?

Takipçi siteleri nasıl çalışıyor? Bu soru özellikle Instagram, Twitter, TikTok takipçi hizmeti alan veya YouTube abone, beğeni gibi hizmetlerden yararlanan kullanıcılar tarafından merak edilen bir konu oluyor.

Her sosyal medya ajanslığı yapan sitenin kendine özgü sistemleri bulunabilir fakat sistem genel olarak birbirine benzer şekilde ilerlemektedir. Genel olarak bilinen 2 farklı sistem yer alıyor. Bu konuda bu sistemlerden detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Takipçi siteleri ve çalışma mantığı

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki sosyal medya ajanslığı yapan siteler bu iş için bazı masraflar ve bazı birikimler yapıyor. Yani normal bir sosyal medya kullanıcısının bu işi yapması kolay olmamakla birlikte daha çok uğraştırır. Bundan dolayı bu hizmetlerden faydalanmak ve uygun fiyata hizmet almak normal bir kullanıcı için yeterli olacaktır.

Bir sosyal medya ajansı Instagram, TikTok, Twitter, Facebook gibi herhangi bir platformda takipçi, beğeni, abone veya yorum gibi hizmetleri sunarken bu hizmetleri bir havuz sayesinde sağlıyor. Bu havuz, pek çok kaynaktan gelen kullanıcının zamanla bu havuzda birikmesi ile oluşuyor.

Havuz içerisinde bot hesap ve gerçek hesap karışık bir şekilde yer alıyor. Zaten etiket sistemi sayesinde bot ve gerçek kullanıcıları ayırt etmek mümkün oluyor. Harcanan emekle ve zamanla büyüyen bu havuz on binlerce kullanıcıyı içermeye başlıyor. Bu da sosyal medya ajansı için yeterli bir sayı.

Bir kullanıcı herhangi bir hizmet aldığında API yardımı ile birlikte buradaki kullanıcılar müşterinin istediği hesaba yönlendiriliyor ve o hesaba gerekli işlem uygulanıyor. Müşteri bir gönderi için beğeni hizmeti istiyor ise beğeni ekleniyor, sayfa için takipçi istiyor ise takipçi ekleniyor.

Bunun yanı sıra bayilik alan bazı firmalar da bulunuyor. Bu firmalar havuz sistemine sahip olan sosyal medya ajanslarının bir alt bayisi olarak hizmet verip bu firmalara aylık bazda ücret ödeyerek kendi ajanslık hizmetini sunabiliyor.

Özet geçmek gerekirse sosyal medya ajansları havuzda biriken kullanıcıları belirtilen hesaplara API yardımı ile iletiyor. Bayilikler ise sosyal medya ajanslarının havuz sisteminden faydalanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu