Genel

WhatsApp Eski Mesajları Geri Getirme

Bilerek ya da bilmeyerek önemli mesajların silinmesi durumunda birkaç yöntem ile eski mesajları WhatsApp üzerinden geri getirmek mümkündür. Günümüzde oldukça popüler olan WhatsApp uygulamasında silinen mesajları ve bilgileri geri getirmek için pek çok farklı metot vardır.

Üçüncü taraf verileri kurtarma yazılımları sayesinde silinen mesajları geri getirmek mümkündür. Bilgisayardan ya da telefondan bağlanarak silinen veriler kurtarılabilir. Fakat bu durum bazı durumlarda kesin sonuç vermeyebilir. Özellikle kalıcı olarak yedeklenmeyen verileri kurtarmak mümkün değildir.

WhatsApp mesajlarını Google Drive ya da bulut depolama hizmetleri gibi güvenli araçları kullanarak yedeklemek mesajları geri getirmenin bir diğer yoludur. WhatsApp’taki ayarlar kısmından yedekleme seçeneklerini kontrol ederek manuel şekilde yedekleme yapmak ve silinen mesajları yeniden yükleyerek kurtarmak mümkündür.

Silinen WhatsApp Mesajları Geri Getirilebilir Mi?

WhatsApp silinen mesajları görme Android ve iPhone üzerinden gerçekleştirilebilir. Bunlardan ilki WhatsApp uygulamasını yeniden yüklemektir. Açın abi penceredeki sohbet geçmişini geri yükle seçeneği ile en son yedekleme tarihinden itibaren kayıtlı olan bütün mesajlar geri yüklenir.

Veri kurtarma yazılımları sayesinde de yanlışlıkla ya da bilerek silinen WhatsApp mesajlarını kurtarmak mümkündür. Telefonun dahili belleği yazılım sayesinde taranır ve silinen veriler yeniden kazandırılır.

Silinen WhatsApp Mesajları Geri Getirilebilir Mi?

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme iPhone

iPhone üzerinden silinen WhatsApp mesajlarını geri getirebilmek için aşağıdaki maddeleri uygulamak yeterlidir.

  1. Öncelikle WhatsApp uygulamasını App Store’dan yeniden indirmek gerekir.
  2. WhatsApp uygulamasını açıp yeniden kurulum yapmak gerekir.
  3. Son olarak sohbet geçmişini geri yükle seçeneğine dokunulup en son yedekleme tarihinden itibaren bütün mesajlar yeniden WhatsApp’a getirilmiş olur.

iPhone kullanıcılarının WhatsApp üzerinden yeniden eski mesajlarını getirebilmesi için üçüncü taraf yazılımları kullanabilmeleri mümkündür. Yazılım sayesinde yedekleme ile kaydedilen mesajlar yeniden taranır ve ilgili silinen verilere ulaşılır.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme  Android

WhatsApp silinen mesajları geri getirme Android üzerinden gerçekleştirilebilmesi için aşağıdaki maddeleri uygulamak yeterlidir.

  1. WhatsApp uygulamasını telefondan silip yeniden yüklemek gerekir.
  2. Google play store uygulaması üzerinden yüklenen WhatsApp uygulamasının yeniden kurulumu gerçekleştirilir.
  3. Sohbet geçmişini geri yükle seçeneği sayesinde Google Drive üzerinde yedeklenen mesajlar geri getirilir.

Android cihaz üzerinden üçüncü taraf yazılımları kullanarak dahili belleği taratıp silinen verilere ulaşmak mümkündür.

Silinen WhatsApp mesajlarını bilgisayar üzerinden geri getirmek için çeşitli mesajları geri yükleme araçları vardır. Bu veri kurtarma araçlarını bilgisayara yükleyip kurulumu tamamladıktan sonra başarılı bir şekilde silinen mesajlar yeniden getirilir.

Veri kurtarma aracı öncelikle USB hata ayıklama ile depolanan verileri tarar. Cihazda bulunan ve yazılım üzerinden desteklenen dosyaların bütün listesi açıldıktan sonra cihaz ile ilgili yazılımın erişimi sağlanır.

Bu aşamadan sonra silinen bütün WhatsApp mesajları kişiye gösterilir. Ardından mesajları tek tek ön izledikten sonra kurtarma aşaması ile kurtarılan bütün öğeler belirtilen klasöre yönlendirilir. Tek bir klasörde ihtiyaç duyulan WhatsApp mesajları yeniden görünür hale gelir.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme PC

Google Drive’a Yedeklenen WhatsApp Mesajlar Nerede?

Google Drive üzerinden yedeklenen WhatsApp mesajları için öncelikle WhatsApp uygulamasını açmak ve ardından ayarlar kısmına giriş yapmak gerekir. Sohbet kısmına giriş yapıp sohbet yedekleme kısmına geçiş yapmak gerekir.

Google Drive üzerinde kaydedilen bütün yedeklenmiş dosyalar bu kısımda görüntülenecektir. Bu kısımda bir yedekleme dosyasının olduğundan emin olmak ve ilgili dosyayı yerel depolama alanının veri tabanı klasöründen ulaşmak mümkündür.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”WhatsApp Eski Tarihli Mesajlara Nasıl Bakılır?” state=”open”]WhatsApp’ta bulunan eski tarihli mesajları yeniden ulaşabilmek için WhatsApp uygulamasını silip tekrardan yüklemek gerekir. Bu şekilde açılan pencerede sohbet yediğini geri yükle seçeneğine dokunduktan sonra  yedeklenen bütün mesajlar geri getirilir.[/toggle]

[toggle title=”Yedeklenmeyen WhatsApp Mesajları Geri Gelir Mi?” state=”close”]Yedeklenmemiş WhatsApp mesajlarına ulaşmak için öncelikle bir dosya yöneticisi uygulamasına ihtiyaç vardır. Bu uygulamayı indirip açtıktan sonra WhatsApp ardından databases klasörüne giriş yapmak ve o kısımdan ilgili sohbetlerin dosyasını kopyalamak gerekir.

Yeni cihaza ait olan yerel depolama veri tabanları klasörünü bulup ilgili kopyalanan dosyaya yapıştırmak yeterlidir.

WhatsApp mesajlarını geri getirirken kullanılan yazılımların güvenilir uyumlu ve veri gizliliği konusunda alternatif olması önceliklidir. Düzenli olarak verileri yedekleme de WhatsApp mesajlarına kolay bir şekilde ulaşabilmeyi mümkün hale getirir.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu