Genel

WhatsApp Görüntülü Aramayı Kaydetme 2024

WhatsApp uygulaması üzerinden, sesli veya görüntülü görüşmelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Arkadaşlarınızla veya sevdiklerinize ya da iş amaçlı olarak yaptığınız görüşmeleri kayıt altına almak isteyebilirsiniz. WhatsApp görüntülü konuşma kaydetme nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizler için derledik.

WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme için, uygulama üzerinden herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Ancak diğer araçlar, programlar yardımı ile görüntülü konuşmayı telefonunuza kaydedebilirsiniz. Ekran kaydı alarak WhatsApp görüntülü konuşma kaydetme, en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bunun dışında WhatsApp uygulamasının, görüntülü konuşma kaydetmek için ek bir fonksiyonu bulunmamaktadır.

Rec ekran kaydedicisi, WhatsApp konuşmalarını kayıt altına almak için en çok kullanılan özelliklerden biridir. Ancak kayıt programlarını kullanarak, dilerseniz sadece sesli veya görüntülü olacak şekilde konuşmayı kayıt altına alabilirsiniz. Gizli ekran kaydediciler de yine görüntülü konuşmaları kayıt altına almak için sıklıkla tercih edilmektedir.

WhatsApp Görüntülü Arama Kaydetme Nasıl Yapılır?

WhatsApp Görüntülü Aramasını Sesli Otomatik Olarak Kaydetme

WhatsApp görüntülü konuşma video kaydetme veya sesli kayıt alma için çeşitli programları kullanabilirsiniz. EaseUS RecExpert yazılımı, görüntülü konuşmaları sesli şekilde kaydetmeniz için kullanılabilir. Bu yazılım sayesinde, dilerseniz görüntülü konuşmayı da kayıt altına alabilirsiniz.

Program sayesinde herhangi bir görüntü kalitesi kaybı yaşamadan, kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Diğer programlar veya telefonun ekran kaydı özelliği ile sınırsız sürede kayıt alabilirsiniz. Program ya da cihazın ekran kaydı özelliğini kullanarak kayıt aldığınızda, karşı tarafa bildirim gitmemektedir.

Android’de WhatsApp Görüntülü Aramaları Nasıl Kaydedilir?

Android telefonlarda WhatsApp görüntülü konuşma kaydetme işlemini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için kullandığınız Android telefonun, ekran kaydedici özelliğini aktif hale getirebilirsiniz.

Android telefonlarda WhatsApp görüntülü arama kaydetme için, Rec Screen Recorder uygulaması da oldukça sık kullanılmaktadır.

iPhone’da WhatsApp’ta Görüntülü Aramalar Nasıl Kaydedilir?

iPhone telefonlarda yer alan İOS ekran kaydedici özelliği ile WhatsApp görüntülü konuşma video kaydetme işlemini güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Herhangi bir üçüncü yazılım ya da programa gerek kalmayacağı için telefon güvenliği ile ilgili bir sorun yaşamazsınız.

Ekran kaydetme özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için, İOS 11 ya da sonraki sürümlerin telefonunuzda yüklü olduğundan emin olmalısınız.

Herhangi Bir Uygulama Olmadan WhatsApp Görüntülü Aramaları Nasıl Kaydedilir?

WhatsApp görüntülü arama kaydetme için herhangi bir uygulama kullanmak zorunda değilsiniz. Hem iPhone hem de Android telefonlarda bulunan ekran kaydetme özelliğini kullanabilirsiniz. Ekran kaydedici sayesinde, tüm mobil cihazlar için WhatsApp görüntülü konuşma kaydetme işlemi güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Ekran kaydediciyi kullanacağınız için ek bir program veya yazılım indirmenize de gerek yoktur. Kaydettiğiniz görüntülü konuşmalar Android cihazlarda medya dosyalarına otomatik olarak kayıt edilmektedir. iPhone telefonlarda ise; galeriye video şeklinde görüntülü konuşmanın videosunu kaydedebilirsiniz.

Görüntülü Arama Kaydetmek Yasal mıdır?

WhatsApp görüntülü konuşma video kaydetme yasal olmayan bir işlemdir. Görüntülü konuşmayı kaydetmek istiyorsanız, karşı tarafın iznini mutlaka almalısınız. Aksi takdirde, TCK m.133 hükmüne göre “kişilerin konuşmalarının dinlenmesi ve kaydedilmesi” suçu oluşmaktadır.

Gizlice ekran kaydı almak veya üçüncü bir yazılım, program kullanarak kayıt almak suçu meydana getirmektedir. WhatsApp konuşmalarının kayıt altına alınmadan önce mutlaka izin alınması ve sonra kayıt işleminin yapılması gerekmektedir.

Görüntülü Arama Kaydetmek Yasal mıdır?

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”WhatsApp Görüntülü Konuşma Nereye Kaydediliyor?” state=”open”]WhatsApp görüntülü konuşmalar, Android telefonlarda medya dosyaları klasörü içerisine, otomatik olarak kaydedilmektedir.[/toggle]

[toggle title=”WhatsApp Görüntülü Görüşmeler Kaydediliyor mu?” state=”close”]WhatsApp görüntülü sohbetten ayrılmadan, konuşmayı kaydetmeye başlayabilirsiniz. Görüntülü mesajlar ise; ekran kaydına gerek kalmadan, telefonun dosyalarına otomatik olarak kaydedilmektedir.[/toggle]

[toggle title=”Silinen WhatsApp Konuşmaları Bulunabilir mi?” state=”close”]Silinen WhatsApp konuşmalarını geri getirmek için, uygulamayı kaldırıp tekrar yükleyebilirsiniz. WhatsApp yedeklemeniz sayesinde, silinen konuşmaları geri getirebilirsiniz.[/toggle]

[toggle title=”Geçmişe Dönük WhatsApp Konuşmaları Çıkar mı?” state=”close”]Silinen ve çok eskiye dönük WhatsApp konuşmalarının geri getirilmesi mümkün değildir. Telefon yedekleme sürenize bağlı olarak, silinen konuşmalar geri getirilebilir.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu