TikTok Destek

TikTok Uygulamasının Özellikleri

TikTok uygulamasının özellikleri ve bu özelliklerin detayları hakkında bu konuda siz değerli kullanıcılarımıza bilgiler sunacağız.

TikTok hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse platform 2016 yılında Çin’de Douyin adıyla kuruldu. 2017 yılında uluslararası pazara açılmaya başlayan yazılımın adı dünya genelinde uygun olması için TikTok olarak adlandırıldı. 40 dili destekleyen uygulamanın temel amacı kullanıcıların video çekmesi ve gördükleri ilginç anları kaydetmesiydi. Kullanıcılar ilginç anları çekmek yerine daha çok ilginç hareketler yaparak bunu platforma kaydetmeyi tercih ediyor.

Platform, pek çok uzman ve kullanıcı tarafından da eleştirilen bir konu oldu. TikTok’un özellikle genç nesli etkilediğini ve gençlerin tuhaf hareketler yapmasından dolayı bu platformu sevmeyen birçok kullanıcı var. Dönemin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump tarafından da platform eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

TikTok platformunun bilinen özellikleri

TikTok’un ana özelliklerinden birisi video yükleme ve bu videonun arka planına müzik ekleme. Müzikli videolar paylaşmaya imkan tanıyan uygulama sayesinde kullanıcılar eğlenebilir ve eğlencelerini diğer kullanıcılar ile paylaşabiliyor.

Sosyal video paylaşım uygulamasında dikkat çeken bir diğer özellik de çeşitli efektlerin yer alıyor oluşu. Uygulamada kamera kullanarak farklı efektler kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Örneğin el hareketleri ile sihir yapıyormuşcasına bir görüntü oluşturmak bu uygulamanın klasikleri haline gelmiş durumda.

TikTok uygulamasının özellikleri

Uygulamada yalnızca kısa süreli video paylaşımları yapılmıyor, aynı zamanda uygulamanın içerisinde canlı yayın yapma özelliği bulunuyor. Sosyal medya fenomenleri veya diğer kullanıcılar TikTok üzerinde canlı yayın yaparak diğer kullanıcılar ile iletişime geçebilir, onların fikirlerini alabilir.

Uygulamanın içerisinde yer alan özelliklerden birisi de düet özelliğidir. Kullanıcı başka bir kullanıcının videosunu kullanarak düet yapabiliyor veya o kullanıcının videosuna tepki verebiliyor. Bu sistemin çalışma mantığı ise oldukça basit. Videonun bir tarafına ana kullanıcıyı alan TikTok, diğer tarafına daha önce çekilen bir videoyu ekliyor. Sosyal medya kullanıcısı da sanki canlı canlı yapılıyormuş gibi o videoya tepki gösterebiliyor.

TikTok uygulaması içerisinde QR kod tarayıcısı, video düzenleme aracı, reaksiyon, sosyal medya paylaşımı, sesler gibi daha birçok özellik yer almaktadır. İnternet kullanıcıları TikTok kurarak bu özellikleri deneyebilir ve hemen eğlenmeye başlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu