Spotify Destek

Spotify Şarkı Yükleme Nasıl Yapılır?

Milyonlarca kişinin müzik dinlemek, indirmek ve yüklemek için kullandığı Spotify son zamanların en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. Uygulamanın birçok özelliği bulunuyor ve kullanıcıları rahatlıkla müzik dinleyebiliyor.

Yalnızca müzik dinlemek için değil, müzik yüklemek için de kullanılan bu uygulama müzik dünyasına yeni müzisyenleri ekliyor. Bunu yapmak için kendi müziklerini uygulamaya yükleyen kişiler, şarkılarını kullanıcılara açıyor ve buna göre bir dinlenme sayısı alıyor. Peki, spotify şarkı yükleme nasıl yapılır?

Spotify Şarkı Yükleme

Büyük veya küçük bir paylaşım yapmak isteyen herkes bir şekilde Spotify uygulamasında müzik paylaşımı yapabiliyor. Uygulamaya müzik yüklemek isteyenlerin tercih edebileceği iki yöntem bulunuyor. Kişiler bu yöntemlerden kendisine uygun olanı seçerek müzik yüklemesi yapabiliyor.

İşte spotify müzik yükleme seçenekleri;

  • Plak Şirketleri İle Anlaşmak
  • Dağıtım Şirketleriyle Anlaşmak

Bu iki seçeneğin dışında birkaç tane daha yöntem bulunuyor ancak yasal bir getiri isteyenlerin bu yöntemlerden birisini seçmesi daha doğru olacaktır. Bazı uygulamalarla Spotify müzik yüklemesi yapılabiliyor ancak bunların kısa süreler içerisinde kaldırıldığı da biliniyor. Yüklenen müziğin büyük bir kitleye ulaşabilmesi için belirtilen iki seçenekten birini seçmek daha doğru olacaktır.

Plak Şirketleri İle Anlaşma

Spotify uygulamasına müzik yüklemek isteyenler için, uygulamanın anlaşmalı olduğu plak şirketleri ile anlaşma seçeneği bulunuyor. Uygulama bazı plak şirketleri ile anlaşmalı olarak çalışıyor ve müzik yüklemek isteyenler de bu şirketlerle anlaşma yapmak zorunda oluyor. Böylelikle tüm yasal haklarla birlikte müzik yükleme ve dinlenme sürecini takip etme şansı kullanıcılara veriliyor. Plak şirketleri ile anlaşma yapmak için de bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Anlaşma belirli şartlar altında yapılıyor ve tüm haklar saklı bir şekilde kullanıcıya veriliyor.

Dağıtım Şirketleriyle Anlaşma

Uygulamanın anlaşma içerisinde olduğu çok fazla dağıtım şirketi var ve bu şirketlerle anlaşma yapmak oldukça kolay. Spotify müzik yüklemesi yapmak isteyen kişilerin bu dağıtım şirketlerinden birine ulaşması ve anlaşma sağlaması gerekiyor. Bu şirketlerle rahatlıkla iletişim kurulabiliyor ve anlaşma şartları her iki taraf için de uygun olacak şekilde ayarlanıyor.

Bu şirketlerden en çok bilinenler şunlardır;

  • Distrokid
  • CD Baby
  • Awal

Bu 3 şirket uygulamanın anlaşmalı olduğu ve müzik yüklemek isteyenlerin en çok tercih ettiği şirketlerdir. Bu başarılı dağıtım şirketleri müziklerini yüklemek ve takibini yapmak isteyen binlerce kişiye yardımcı oluyor. İsteyen herkes anlaşmaları yaparak uygulamaya müziklerini yükleyebiliyor.

Spotify Şarkı Yükleme Aşamaları

Uygulamaya müzik yüklemek için bazı aşamaları yerine getirmek gerekiyor. İlk olarak paylaşılmak istenen müzik ayarlanıyor ve fotoğraf, video klip gibi düzenlemeler yapılıyor. Ardından şirketlerle anlaşma sağlanıyor ve şarkıların paylaşım süreci başlatılıyor.

Spotify Şarkı Yükleme Ücretleri

Uygulamaya şarkı yüklemek isteyen kişiler, yapılan anlaşmalarla birlikte genel olarak yıllık bir ücrete tabi tutuluyor. Ücretler değişiklik gösterebildiği için şarkı yüklemek isteyen kişilerin bu konu hakkında şirket ile iletişim kurması gerekiyor. Ücretler yıllık olarak ödendiği için anlaşmada bu ayrıntılara da yer veriliyor ve yeni sanatçılara tüm hakları yazılı bir şekilde gösteriliyor.

Spotify Şarkı Yükleme İle Para Kazanmak

Spotify uygulamasını kullanarak kendi müziğini paylaşanların, kendilerine ait bir kazançları oluyor. Bu kazançlar şarkının dinlenmesine ve indirilmesine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Fazla dinlenen şarkların geliri çok olurken, dinlemesi az olan şarkıların geliri daha az olabiliyor. Bunlar göz önünde alınarak şarkı yüklemesi yapılmalı ve şirketlerle anlaşma kurulmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar elde edilebilir ve şarkı yükleme işleri sıkıntıya girebilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu