Youtube Video Paylaşma Taktikleri Nelerdir?
Youtube videolarınızın paylaşımında en önemli hususlarını sizlere kendi deneyimlerimle tüyo vereceğim. Ben kanalımı ilk açtığım zamanlarda videolarım neden izlenmiyor diye mustarip olanlardandım.
Ta ki youtube algoritmasıyla alakalı youtube video paylaşma taktikleri konusunda bilgi sahibi olana kadar bütün sorunum ortadan kayboldu.
İçindekiler
Youtube Algoritması Nedir ve Ne İşe Yarar?
Bu konuyla alakalı sizlere şunu diyebilirim ki, youtube izleyicilere ne sunduğunuza önem verir. O zamanki trendlere göre ya da kullanıcının izlediği videolara yönelik öneriler sunar. Örneğin; bir alışveriş merkezine gittiniz. Kıyafet reonundasınız ve oradaki çalışanlar gibi düşünün. Çalışan sizin baktığınız ürünleri uzaktan analiz eder ve giyebileceğiniz baktığınız kriterlere uygun kıyafet ya da ayakkabı sunar. Youtube da bu şekilde izleyicinin odak noktasına göre videolar önerir.
Youtube Algoritmasını En İyi Nasıl Değerlendirebiliriz?
Youtube algoritmasını istediğiniz şekilde bir oyun hamuru gibi elinizle yoğurup kendi lehinize yoğurabilirsiniz.
Yeter ki nasıl değerlendirebileceğinizi iyi bilin. Keşiflerde gözükmeniz için yapmanız gerekenler;
- Trend videoların başlıklarına benzer başlıklar oluşturun.
- Arama butonundan en çok aratılan kelimeleri açıklamada ya da başlıklarda belirtin. Videonuzun konusuyla alakalı olsun.
- Clickbaiti videonuzun dikkat çekici olması için yapın. Yaparken çok aşırısına kaçmayın. Aşırıya kaçarsanız izleyici kendini kandırılmış hisseder ve videonuzu clickbait olduğunu anladığında kapatır. Ara ara espriyle karışık clickbait kullanın.
- Yt Studio uygulamasını indirin. Orada en çok izlenen videonuzu göreceksiniz. Çok izlenme oranında olan videolarınıza benzer konuları ele almanızda fayda var.
- Başlıklarınız devamında hep aynı kelimeyi yazın. Örnek olarak diyelim ki; çocuk kanalısınız başlığınız “slime yapımı” olsun. Kanalınız çocuk kanalı olduğundan başlığı, “slime yapımı-eğlenceli çocuk kanalı” olarak eklemeyle her videonuzun sonuna eğlenceli çocuk kanalı yazarsanız, bit videonuzu izleyen kullanıcılara, diğer videolarınız izlediği videonun altında önerilecektir. Sebebi ise aynı konu başlığı olmasından dolayı, algoritma kullanıcının dikkatini çekebilir diye düşünür. O videonuzu izleyenlere diğer videolarınızı önermeye devam eder.
- Facebook’ta karşılıklı abone olma konusu altındaki gruplara dahil olun. Yorum atanlara karşılıklı abone olma ve karşılıklı video beğenme talebinde bulunun. Bu sayede hem aboneniz, hemde görüntülenme oranınız artar.
- Video izleme arttırma uygulamalarına dahil olun. Başkalarının videolarını izledikçe kazandığınız puanlarla, kendi videolarınızı karşınızdakilere izletebilirsiniz.
- Videolarınızdan en az 50 görüntüleme az önceki belirttiğim yöntemle oluşturun. En az 50 görüntüleme kazanın ki akışa videolarınız düşebilsin.
- Video Kalitenizi Yükseltin. Bu konu kısaca anlatılacak bilgilerden daha fazlası olduğundan dolayı sizlere başka bir başlıkta maddeler halinde paylaşacağım.
Video Kalitesi Nasıl Oluşturulur?
En önemli youtube video paylaşma taktikleri algoritmadan sonra video kalitenizden geçer. Bu konudaki tecrübelerimi sırayla sizlere maddeler halinde sunacağım.
Öncelik olarak ışık kalitesinden başlayabilirsiniz. Ufak bütçelerle güvenilir alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz. İnternetten yapacağınız alışverişler, dışardaki fiyatlara göre daha uygun fiyatlıdır.
Videolarınız titremesin, kameranız sabit kalsın. Elinizde kamera olursa hem suratınız kocaman gözükecektir, hem de kameranız titreyecektir. Bunun için en önemli seçim ışıklandırmadan sonra tripot almaktır. Tripot sayesinde kameranız hem sabit kalacak, hem de istediğiniz şekilde tripotunuzu ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde videonuz hem daha kaliteli gözükecektir, hem de daha rahat bir çekim sağlayacaksınız.
Kameranızın çekim kalitesi videonun net olmasını sağlayacak şekilde olmalıdır. Sonuçta sizde bir videoya denk gelseniz video hem karanlık, hem net olmasa videodan rahatsız olup fazla izlemeden kapatacaksınızdır.
Gereksiz yerleri ayrıntıları videolardan kesin. Video düzenleme uygulamaları sayesinde gereksiz yerleri kırpıp videoların başka bölümlerini birleştirebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıyı gereksiz ayrıntılarla sıkmamış olursunuz.
Makyaj kanalı, bilgi kanalı ya da örgü kanalıysa ve arka tarafta gereksiz sesler çıkıyorsa; videonuzun sesini kapatarak, arka fonda seslendirme yaparsanız videonuz daha özenilir görülecektir. İzleyicileri rahatsız edecek sesleri yok etmiş olursunuz.