TikTok Destek

Tiktok’ta Ses Ekleme

Milyarlarca kullanıcı potansiyeline ulaşan, ses ve müziğin birlikte kullanımı ile üretilen kısa videoları barındıran bir platformdur. Tiktok’ta ses ekleme nasıl olur?

İsteyen kullanıcılar kendi seslerini de videolara ekleyebilmektedir. Tiktok’un seslendirme özelliğini kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirler. Bu içerikte sizleri Tiktok’ta Kendi Seslerinizi Nasıl Ekleyebilirsiniz? konuyla alakalı geri bildirimler bekliyor. Bu sayede artık tiktok videolarınıza kendi sesinizi ekleyebileceksiniz.

İçinde barındırdığı ses kütüphanesi ile bu imkân sunulmaktadır. Bu imkândan faydalanmak isteyen kullanıcıların akıllarına gelen ilk soru Tiktok’ta ses ekleme nasıl olur? sorusudur. Bunun yanı sıra ses ekleme özelliği nasıl kullanılır konusu da merak uyandırmaktadır.

Milyarlarca kişi video platformlarında vakit geçirmektedir. Bu platformları ayakta tutan dijital içeriklerdir. Dijital içeriklerin içinde var olan sesler, görüntüler ve yazılar ile güçlendirilmektedir.

Dolayısı ile Tiktok ses ekleme özelliğini sürekli geliştirmektedir. Ses eklemenin yanında kullanıcılar tema, kurgu ve efekt ekleme fırsatı da bulmaktadır. Ses ekleme özelliğini kullanarak içeriklerini güçlendiren kullanıcılar daha fazla içerik üretmenin gayreti içindedirler.

Tiktok’ta Kendi Seslerinizi Nasıl Ekleyebilirsiniz?

Tiktok’ta Ses Ekleme

Ses ekleme özelliğini kullanarak seslendirme yapılırken dikkatli olmak mantıklıdır. Ses kütüphanesinden istenilen özelliklere sahip müzik ve ses kullanma imkânının yanında, kullanıcı kendi kitaplığını da oluşturabilmektedir. Bu durumda telif alma imkânı sunulmaktadır. Ses ekleme özelliğinde küçük çapta değişikler yapılsa bile kendi sesini kullanarak video oluşturabilmektedir. İşte Tiktok’ta ses ekleme için açıklamalar aşağıda yer alıyor.

Cihazdaki Kendi Sesinizi Videoya Ekleme

Cihazda var olan fotoğraflar uygulamasında yer alan orijinal sesli videoları yüklemek için uygulanacak adımlar şöyledir;

  1. Uygulamaya giriş yapılması
  2. Ekranın alt kısmında mevcut olan artı simgesine dokunma
  3. Yükle komutunun seçilmesi
  4. Tüm fotoğraflar bölümüne girilerek ilgili videonun seçimi
  5. Düzenlemenin yapılması için ileri adımının tıklanması
  6. Sağ üst kısımda bulunan ileri komutu tıklanarak video paylaşılır.

Tiktok’un Seslendirme Özelliğini Kullanma

Kullanıcıların Tiktok’un seslendirme özelliğini kullanarak video oluşturmak istediklerinde şu adımları izlemeleri gerekir;

  1. Uygulamaya giriş yapılması
  2. Ekranın alt kısmında mevcut olan kayıt butonu kullanılarak videonun çekimi
  3. Kayıt edilmesi için kırmızı tik işaretine basılması
  4. Seslendirme işlemlerinin yapılması
  5. Kayıt simgesi kullanılarak ses ekleme yapılması
  6. Orijinal sesi koru simgesinin onaylanması
  7. Kaydet seçilerek sesler menüsünün seçilmesi
  8. Ses seviyesini tıklanarak ses geçişlerinin ayarlanması
  9. Tiktok Seslendirme Özelliğinin Kullanımı

Kullanıcılar kendi seslerini eklemenin yanı sıra uygulamanın sunmuş olduğu sesleri kullanarak içerik üretilebilir. Seslendirme özelliği sayesinde üretilen videolar ile takipçi sayısı arttırmak mümkündür. Bunu gerçekleştirmek için uygulamaya giriş yapmak gerekir.

Kayıt butonu kullanılarak video çekimi gerçekleştirilir. Seslendirme menüsünden bir seslendirme oluşturularak videonun arka plandaki sesini kapatarak orijinal sesi koru simgesi boş bırakılır. Kaydet butonu tıklanılarak sesler menüsüne giriş yapılır. Son aşamada ses seviyesi kullanılarak orijinal ses geçişleri ayarlanır.

Tiktok’ta Kendi Sesini Oluşturma

Kullanıcılar telefonlarına müzik yüklemede sorun yaşadıklarında Tiktok yardıma hazırdır. Seslendirme özelliği kullanılarak ses kaydı yapılabilmektedir.

Bunun için yapılması gerekenler şunlardır;

  1. Telefonda mevcut olan uygulamaya girilir.
  2. Alt kısımda bulunan artı işareti seçilir
  3. Video kaydı için ekrandaki kırmızı düğme kullanılır. Yeni bir video eklemenin yanı sıra kayıt edilmiş bir video da seçilebilir.
  4. Seslendirme yapılması için video seçilir. Üst kısımdan ileri tıklanır.
  5. Seslendirme üzerine tıklanarak simgelere ulaşılır.
  6. Kaydet düğmesi kullanılarak ses kaydı yapılır.
  7. Orijinal sesin videodan kaldırılması sağlanabilir. Bunu gerçekleştirmek için orijinal sesi koru kutusundaki işaret kaldırılmak sureti ile gerçekleştirilir. Ses arka planda tutulacak içi işaret seçilir.
  8. Ses kaydının yapılabilmesi için kaydet seçilerek işlem gerçekleştirilir.

https://www.youtube.com/watch?v=24PijrDs6c8

Sonuç

Tüm adımlar uygulandıktan sonra kullanıcılar kendi seslerini Tiktok uygulamasında var olan videolara veya yeni çekilecek videolara ekleyebilirler. Bu sayede ses ekleme özelliği kullanılarak üretilen kaliteli içerikler sayesinde daha fazla kullanıcı sayısına ulaşılmış olur. Tiktok’ta ses ekleme özelliğini kolaylıkla yapabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu