TikTok Destek

TikTok’ta Reklam Nasıl Verilir?

Sizlerde TikTok’ta reklam nasıl verilir? sorusunun cevabını bilmiyorsunuz. Bu içeriğimizde hepsini sizlere açıklayacağız. Tiktok, günümüzde en sık kullanılan uygulamalardan başında gelmektedir. Özellikle son 4-5 yıldır, hemen hemen herkesin eğlendiği ve kullandığı bir platformdur. Bu uygulamada yaklaşık 1.5 milyar kullanıcı bulunmaktadır.

Uygulamanın bu kadar popüler olması, diğer uygulamaları da geride bırakmaktadır. Kullanıcıların çektiği videolar pek çok platformlarda yayınlanmaktadır. Pazarlamacılar, bu noktada devreye girmektedirler. Bu kadar çok kullanılan bir uygulamanın fayda getirmesi üzerine bazı çalışmalar yapılmaktadır. TikTok reklam verme sayesinde kendi adınızı rahatça duyurabilirsiniz.

TikTok Reklam Nasıl Verilir?

Tiktok Nedir?

2017 yılında çeşitli ortamlarda ortaya çıkan bu platform Çin’de geliştirilmiştir. Tiktok ilk zamanlarda sadece bir video uygulaması olarak görülmekteydi. Ancak uygulamanın sahibi bir süre sonra başka bir uygulamayı daha satın almıştır. “Mussically” uygulamasını satın alarak bu iki platformu birleştirmiştir. Bu şekilde 2018 yılında Tiktok tek bir uygulama olarak karşımıza çıkmıştır. İnsanların bu kadar sevmesini ve kullanmasını sağlayan şey ise, uygulamanın özellikleri olmaktadır.

TikTok eğlenceli videoların izlenilebildiği, videoların çekilebildiği ve paylaşıldığı bir uygulamadır. Sizler de kolayca hesap oluşturarak kendi videolarınızı çekebilirsiniz. Genellikle yetenekli kullanıcıların çektiği videolar, uygulama üzerinde beğenilmektedir. Kullanıcılar tarafından da paylaşılmaktadır. Bu uygulamayı kullanmak için, kişileri takip etme gibi bir zorunluluğunuz bulunmaz. Keşfet sayfasına giderek, keşfet kısmında beğenilen videoları izleyebilir, beğenebilirsiniz.

Tiktok’ta çekilen videolar en fazla 15 saniye uzunluğunda olabilmektedir. Ancak yaratıcı olan ve bir konu hakkında TikTok videosu çekmek isteyen kişiler için zaman yükseltilebilir. Videoları birleştirerek 60 saniyeye kadar uzatabilmeniz mümkündür. Eğer hesap açar ve takipçi sayınızı 1000 üzerine çıkartırsanız, canlı yayın açabilirsiniz. Bu sayede gelir elde edebilirsiniz.

TikTok'ta Reklam Nasıl Verilir?

TikTok’ta Reklam Nasıl Verilir?

Peki ya TikTok’ta reklam nasıl verilir? işte bütün detaylarıyla 2022 güncel rehber. 14 adımda reklam vermenin detaylarını öğrenin. TikTok’ta reklam nasıl verilir? adım adım:

  1. TikTok platformuna kayıt olun.
  2. Reklam sayfasına gidip kayıt oluşturun.
  3. Reklam panosundan kampanya sekmesini açın.
  4. Oluştur botununa tıklayın.
  5. Kampanyaya göre hedef kitlenizi belirleyin.
  6. Kampanyaya isim verin.
  7. Günlük veya total bütçenizi belirleyin. Reklamlarda minimum 500$ olması gerekiyor.
  8. Reklamların hangi yerlerde yayınlanmasını istiyorsanız onları seçin.
  9. Cinsiyet, yaş, dil ve cihaz gibi hedef kitle ayarlarınız yapın.
  10. Reklama ne kadar ödeme yapacağınızı belirleyin.
  11. Reklamınızın saat ve tarihlerini belirleyin.
  12. Bütçeyi ne kadar hızlı harcamasını belirleyin.
  13. Tıklama veya gösterim olarak reklam optimizasyonunuzu yapın.
  14. Yatay, dikey, görsel veya kare içeriklerin nasıl paylaşılacağını belirleyin ve reklamı yayına verin.

Artık reklamınız inceleme sonrasında yayına girecektir. İşte bu kadar basit.

Tiktok’a Reklam Verme Yararları?

Tiktok’ta reklam verilebilmektedir. Ancak bunun öncelikle sizin işinize yarıyor olması gerekmektedir. Reklam vermek istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken birçok önemli noktalar bulunmaktadır. Bu noktaları altta verdiğimiz maddelerle açıklayabiliriz:

  • Hedef kitle: işletmeniz bu noktada son derece önemli bir rol oynamaktadır. Eğer daha kurumsal bir yerde çalışıyorsanız, bu reklamlar size çok fazla fayda getirmeyecektir.
  • Kaliteli görseller: TikTok uygulamasında devamlı video paylaşımları yapılmaktadır. Eğer doğru görselleri kullandığınızdan eminseniz, hemen kolayca çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Bütçe konusu: Şu anda bu uygulama çok aktifliğe sahiptir. Bu sebeple reklam verenlerin sayısı çok fazla olmaktadır. Şu dönemde Tiktok reklamlarını genel olarak daha büyük firmalar ve markalar kullanmaktadır. Eğer reklam maliyetlerini karşılayabileceğiniz bir bütçeniz bulunuyorsa bu işe girebilirsiniz.

Tiktok uygulaması bu şekilde kullanıldığında sizlere son derece fayda sağlayacaktır. Sizler de işinize fayda sağlayacağını düşünüyorsanız, Tiktok uygulamasında reklam verebilirsiniz.

Ayrıca TikTok’ta dilediğiniz takipçi sayısına ulaşmak için TikTok Takipçi Satın Al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Sosyal Medyada Reklam Vermenin Avantajları Nelerdir?

Sosyal medya dünyanın en yoğun bir şekilde kullanılan iletişim ağıdır. Sosyal medya üzerinden milyonlarca kişiye ulaşmak oldukça kolaydır. Bu uygulamalarda reklam vermek, markanıza yüksek değer ve statü kazandıracaktır.

TikTok Reklam Vermek Mümkün mü?

Tiktok üzerinden reklam verebilmeniz mümkündür. Milyarlarca kullanıcısı olan Tiktok’ta markanıza değer katacak reklamlar verebilirsiniz.

TikTok Reklam Nasıl Verilir?

Tiktok üzerinden reklam vermenin birçok yolları bulunmaktadır. Ancak reklam vermek ise çok kolay olmaktadır. Sizlerde reklam vermek istiyorsanız yazmış olduğumuz içeriğimizden faydalanabilirsiniz.

TikTok İle Para Kazanmak Mümkün mü?

Tiktok profiliniz popülerlik kazandığında canlı yayın açarak gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca bu popülerlik neticesinde farklı marka ve firmalardan reklamlar alabilirsiniz.

TikTok'ta Yaş Sınırı Kaçtır?

TikTok üzerinde profil açmak için belirli yaş sınırı bulunmaktadır. 13 yaş altı kişilerin TikTok kullanması engellenmiştir.

TikTok Profilimi Gizleyebilir miyim?

Tiktok hesaplarınızı istemeniz durumunda gizleyebilirsiniz. Böylece tüm paylaşımlarınızı yalnızca takipçileriniz görebilecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu