En İyi Youtube İçerik Yöneticisi Araçları
Google’den sonra en büyük arama motoru olarak ikinci sırada yer alan Youtube bir yıl içerisinde 15 milyar dolar kazanmaktadır. Bu gelirin tamamını kendine saklıyor düşüncesi yanlış olur. Elde edilen gelirin %45’lik kısmını kendine ayırır, geri kalan kısım olan %55’lik kısmını ise içerik sağlayıcılarına dağıtır.
Sonuç olarak elde edilen gelirin 8,5 milyar dolarlık kısmı içerik oluşturucularına dağıtılan tutardır. Rakamların yüksek olması içerik üreticileri için Youtube’yi cazip hale getirmektedir. Birçok kullanıcı en iyi Youtube içerik yöneticisi araçları hakkında bilgi edinmek için araştırma yaparak oluşun soruların cevabını bulmak isterler.
İçindekiler
Youtube İçin Kullanılan Pazarlama Araçları
Üretilmiş olan kaliteli içerikler, pazarlaması yapılmadığı müddetçe hiçbir anlam içermez. Youtube platformda içeriklerin pazarlanmasına yardımcı olacak birçok araç mevcuttur. Yüksek organik trafiğine ulaşmada bu araçlar kullanılır. Başlıca youtube pazarlama araçları şunlardır;
Kullanıcılar üretmiş oldukları kaliteli içeriklerin doğru bir şekilde pazarlaması yapılmadığı müddetçe anlam ifade etmemektedir. Üretilen içeriklerin pazarlanabilmesi için kullanıcılar değişik araçlardan faydalanır.
Organik bir şekilde trafik elde etmek için kullanılan bu araçlar şunlardır;
- Tubebuddy
- Vidiq
- Keyword Tool
- Vidooly
- Headliner
- SocialBlade
- BuzzSumo
- Youtube Studio
Youtube İçerikleri İçin Müzik Araçları
Video izlenim süresini etkileyen hususlardan bir tanesi kullanılan müziklerdir. Kullanıcıların arka planda kullanmış oldukları müzikler izleyicilerin ruhuna hitap ediyor ise daha fazla izlenme süresi elde edilir. Aksi durumda içerikler daha az izlendiğinde Youtube kullanıcısını olumsuz yönde etkiler.
Kullanıcıların telif hakkı yaşamadan müzik bulmalarına yardımcı olan başlıca araçlar şunlardır;
- AudioMicro
- PremiumBeat
- YouTube Studio Müzik Kitaplığı
- NoCopyrightSounds
Youtube Canlı Yayın Araçları
Kullanıcıların takipçileri ile iletişim kurmasını sağlayan canlı yayın özelliği önemli özeliklerinden biridir. Bu özelliği kullanabilmek için ekstradan yardımcı araçları ihtiyaç duyulur. Kusursuz bir canlı yayın için gerekli olan araçlar şöyle sıralanabilir.
- Ecamm
- OBS
- Restream
- StreamYard
- OneStream
Youtube Ekran Video Kaydı Araçları
Eğitim kategorisinde içerik üretmek için ekranda yapılanların paylaşılması gerekir. Ekran hareketlerini kayıt ederek içerik üretmek için ekran video kayıt araçlarını ihtiyaç duyulur
Bu tarz kayıtların tutulması halinde kullanılabilecek araçlar şunlardır;
- Camtasia
- Loom
YouTube Video Düzenleme Araçları
Ekran kaydı yapılarak içerik üretildikten sonra bu videoların düzenlenmesi içerik oluşturmada en zor kısımlarından biridir.
Kullanıcılara uygun en araçlar şunlardır;
- Camtasia
- Wondershare Filmora
- Final Cut Pro X
- Adobe Premiere Pro
Youtube SEM Araçları
Oluşturulmuş içerikler ne kadar kaliteli olursa olsun pazarlaması yapılmadığı müddetçe bir anlam ifade etmez. Bu nedenle pazarlama stratejinde doğru adımlar atmak önemlidir. Bu konuda kullanıcılara yardımcı olan araçlar devreye girer. SEM araçları kullanıcılar için büyük kolaylık sağlar. En çok kullanılan ve popüler olan SEM araçlarını şöyle sıralanabilir;
Sektör ile ilgili anahtar kelime bulunmasını sağlayan araç olan Ahrefs, analtar kelimelerin aylık ve yıllık olarak ne kadar arandığı hakkında bilgi verir. Bir haftalık deneme süresi ile araç hakkında bilgi edinilebilir. Bir diğer araç olan AccuRanker kanal sıralamasının izlenmesi için kullanılır. Bu araç ile içeriklerin performansı ölçülebilir.
Tubebuddy araçların içerisinde en önde yer alan araçtır. İçerik bulma konusunda kullanıcılara yardımcı olur. Son olarak kullanıcılar tarafından kullanılan Google Hot Trends ise tüm kullanıcılar tarafından bilinen bir araç özelliğini taşır. Ücretsiz bir araç olmasın nedeni ile en çok tercih edilenler arasındadır. Kullanıcılara bol trafik getirebilen bu araç Google Trends kullanılmak sureti ile bulmak mümkün olur.