YouTube Destek

Etkili YouTube Açıklamaları

Etkili YouTube açıklamaları yapmak videolarınızı ve kanalınızı büyütecektir. Doğru yapıldığında, YouTube açıklamaları görüntüleme sayısını ve izlenme süresini yükseltmektedir. Ayrıca videolarınızın YouTube arama sıralamasına etkili olmaktadırlar.

YouTube Açıklamaları Nedir?

İyi bir YouTube açıklaması size büyük artılar sağlayabilir.
  • Kitlenizin ilgisini artırma
  • Daha uzun izleme süreleri
  • Daha iyi görüntüleme sayıları
  • Yeni aboneler
Ayrıyeten, YouTube algoritmasının içeriğinizi anlamasını ve yeni kullanıcılara önermesini sağlar. Bu öneri sayesinde YouTube istatistiklerinizi daha da artacaktır. İstatistiklerin artması YouTube SEO’ya destek sağlayacaktır.
 
Bu açıklamaları yazmak, genel YouTube stratejinizin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Ama etkili açıklamalar nasıl yapılır? YouTube açıklama kutusuna neler yazacağınızla ilgili en etkili ipuçlarını size göstereceğim.
Her kanal sahibinin bilmesi gereken iki tür açıklama bulunmaktadır:
 
  • YouTube kanal açıklaması
  • YouTube video açıklaması

YouTube Kanal Açıklaması

Kanalınızın Hakkında sayfasındaki metin YouTube kanal açıklaması olarak adlandırılır. İzleyicilerin markanızdan ne beklemeleri gerektiğini bilmelerine yardımcı olmaktadır. Bu kısmı, kanalınıza neden abone olmaları gerektiğini açıklamak için de kullanabilirsiniz.

Eğer markanız varsa fırsatlardan bahsetmeyi unutmayın.

YouTube Kanal Açıklaması Nasıl Yapılır?

  1. YouTube Studio YouTube hesabınıza giriş yapın.
  2. Sol yan tarafta bulunan “Özelleştir” bölümüne tıklayın.
  3. Temel Bilgiler” bölümüne tıklayın.
  4. Karşınıza “Açıklama” bölümü çıkacaktır.

Bu bölüme kanal açıklamanızı yazabilirsiniz. Görsel olarak sizin için bıraktım. İnceleyebilirsiniz.

Etkili YouTube Açıklamaları

Etkili YouTube Açıklamaları

YouTube Video Açıklaması

Her videonun altındaki metin YouTube video açıklaması olarak adlandırılır. İzleyicilerin video içeriğinizi bulmasına yardımcı olur ve onları videoyu izlemeye teşvik eder. Ayrıca, videonuzla ilgili bağlantıları ve ek bilgileri de kapsayabilir.

Etkili YouTube Açıklamaları Yazmak

YouTube açıklamasına ne yazılır? diye soru çok gelmişti. Etkili YouTube açıklaması yazmak size ve kanalınıza büyük fayda sağlayacaktır. Etkili YouTube açıklamaları yazmak için belirli standartlar vardır. Hadi öğrenelim.

Spesifik Ol

Anahtar kelime seçiminiz hem YouTube kanalı hem de YouTube video açıklaması için büyük önem arz etmektedir.
 
Açıklamalarınızdaki anahtar kelimelerin bir çok görevi vardır. YouTube’un algoritmasının içeriğinizi anlamasına yardımcı olur. Kategorilere ayırmasını ve ortaya çıkarmasını sağlar. Anahtar kelimeler ne kadar özel olursa o kadar etkilidir.

Anahtar Kelimeler

Hangi anahtar kelimeleri kullanacağınıza karar veremediniz mi? Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı ve Google Trendler gibi ücretsiz araçlar başlamanıza yardım edebilir.
 
Örneğin Google Trendler, aklınızda olan bir anahtar kelimenin trend olup olmadığını bulmanıza yardımcı olur. Hangi anahtar kelimelerin daha yüksek arama sayısına sahip olduğunu öğrenmek için Google Trendler’ aracını kullanabilirsiniz.
Aklınızda iki kelime varsa onları da Trendler sayesinde karşılaştırabilirsiniz.
Etkili YouTube Açıklamaları

Anahtar Kelimeler Nasıl Kullanılır?

Anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra, bunları açıklama metninize nasıl ekleyeceğinizi bilmektir.
 
  • Her kanalda ve video açıklamasında iki veya üç alakalı anahtar kelime kullanmayı görev edinin.
  • Videolar için ana anahtar kelime başlıkta da görünmesi gerekmektedir.
  • Açıklamadaki her bir anahtar kelimeyi iki veya üç kez tekrar kullanın.
  • Anahtar kelimeleri çok sık tekrar etmekten kaçınmanız gerekmektedir. Anahtar kelime fazla kullanma nedeniyle cezalandırılma riskiniz bulunmaktadır.

Etkili Anahtar Kelimeleri Bul

Anahtar kelimeye dayalı YouTube açıklamaları yazmaya başladığınızda, trafiğinizi de görebilirsiniz. Merak ediyorsanız YouTube Analytics’i kolaylıkla kullanabilirsiniz.

  • YouTube Studio kanalınıza giriş yapın.
  • Sol tarafta bulunan “Analytics” yazısına tıklayın.
  • Erişim” seçeneğine tıklayın. “Daha fazla göster” yapın.
  • Trafik Kaynağı” seçeneğini seçin ve karşınıza çıkacaktır.

Trafiğin kanalımıza nereden geldiğini buradan görebiliriz. Hangi anahtar kelimelere odaklanmanız gerektiğini buradan görebilirsiniz.

Etkili YouTube Açıklamaları

Aranabilir Anahtar Kelimeler Kullan

Git gide daha fazla kullanıcı, YouTube videolarını YouTube’un kendi uygulamasında aramıyor. Onun yerine Google aramaları aracılığıyla keşfediyor.
 
Videonuzun keşfedilmesini en üst düzeye çıkarmak için bir yöntem vardır. Bu yöntem, YouTube ve Google arama eğilimlerine dayalı anahtar kelimeleri toplamaktır.
 
Belirli bir anahtar kelimenin Google arama sonuçlarında nasıl göründüğünü görmek için arama motorunu kullanın. Google’a video başlığınızı yazın. Önce videoların mı yoksa internet sitelerinin mi çıktığını kontrol edin. Eğer önce videolar gösteriliyorsa başlığınız uygundur. Arama sonuçları sizin yoldaşınız olsun. İlham alarak ve araştırarak ilerleyin.
Görseli inceleyebilirsiniz.
Etkili YouTube Açıklamaları

Anahtar Kelimeler Nerede Kullanılır?

Birincil anahtar kelimeleriniz, açıklamanızın ilk üç cümlesinde bulunmalıdır.
Ekranın üst kısmında, diğer adıyla “Daha fazla göster” kısmında en az bir kez görünmelidir .
 
YouTube’un algoritması ve izleyiciler en çok açıklamanın bu kısmına ilgi çekmektedirler. Bu nedenle videonuzun veya kanalınızın ne hakkında olduğunu açıklamak için sonunu beklemeyin.

Değer Önerisi

Açıklamalarınıza “Neden abone olmalılar?” sorusunun cevabını ekleyin. İzleyicilerinize ne değeri katacaksınız? onu açıklayın. Markanız varsa abonelere özel indirimler uygulayın. Bunu YouTube hesabından bildirin. Zili ve bildirimleri açmalarını sağlayın.

Tıklanma Oranı

YouTube Video açıklamasının ilk 100 ila 150 karakteri, arama sonuçlarında ve videonuzun hemen altında görülen bölümdür.
 
Bu, potansiyel izleyicilere ulaşmanın ve tıklama oranlarınızı artırmanızın en önemli parçası olduğu anlamına gelmektedir.
 
Görüntüleyenlere videonuzu izlemeleri için teşvik edici bir neden vermek için bu alanı kullanmalısınız.

Clickbait Yapma

Videolarınızı pazarlarken yanlış tanıtırsanız, izleyiciler videonun yarısında izlemeyi bırakacaklardır. Bu, arama sıralamanıza ve itibarınıza yarar değil zarar verecektir.
 
Tık tuzağı (Clickbait) video başlıklarından ve video ile alakasız anahtar kelimelerden uzak durun. İlk başta sıralamada üste çıkmanıza yardımcı olabilirler ancak YouTube’un arama algoritması er ya da geç farkeder.

Mesaj İlet

Hem videonuza hem de kanal açıklamanıza bir harekete geçirici mesaj ekleyin. İzleyicileri beğenmeye, yorum yapmaya, abone olmaya veya daha fazlasını okumaya teşvik edin.

Etkili Youtube açıklamaları kullanmanın tam zamanı. İzleyicilerinize harekete geçmeleri için mesaj iletin. Alttaki görselde YouTube Sosyal Evin sayfamızın açıklamasını görmektesiniz.

Etkili YouTube Açıklamaları

YouTube Açıklama Etiketleri Kullan

Etiketler, izleyicileri içeriklerle ilgili videolara yönlendirmeyi sağlamaktadır. Aynı zamanda anahtar kelimelerinizi planlarken rahat olmanız gerekmektedir.
 
YouTube yasalarına göre etiketler keşfette “ortalama” rol oynar. Aşırı etiketleme yaparsanız YouTube’un spam algılamasını olumsuz etkileyebilirsiniz. Etiketleri yukarıda belirttiğim gibi spama girmeyecek şekilde yapmanız gerekmektedir.
 
Spam olacak korkusuyla kullanmamazlık etmeyin. Etiketler önemlidir. Az ve öz kullanırsanız faydalarını yakalayacaksınız. Etkili YouTube açıklamalarının ilk şartı az ve özlüktür.

Zaman Damgaları Kullan

İnsanlar ve YouTube algoritmalar, zaman damgalı videolara bayılmaktadırlar. Hem zamandan tasaarruf ettirir hem de gereksiz ayrıntılardan uzak tutar.
 
Zaman damgaları, bir içindekiler tablosu görevi görmektedir. Kullanıcıların içeriğinizde gezinmesine ve videonun farklı bölümlerine sorunsuzca geçmesini sağlamaktadır.
  1. YouTube Studio profilinize giriş yapın.
  2. Soldaki menüden “İçerik” seçeneğini seçin.
  3. Düzenlemek istediğiniz videoyu seçin.
  4. Açıklama kutusuna zaman damgası ve başlıklardan oluşan bir liste yapın.
  5.  “Kaydet” seçeneğine tıklayın.
  • Listedeki ilk zaman damgasının, 00:00 ile başlaması gerekmektedir.
  • Videonuzda artan düzende listelenmiş en az üç zaman damgası bulunması gerekmektedir.
  • Video bölümlerinin en az 10 saniye uzunluğunda olması gerekmektedir.

Etkili YouTube Açıklamaları

Bağlantı Ver

Açıklamalarınızdaki ilgili bağlantılar, sürekli etkileşim için bir YouTube’dan yararlanmanın en iyi yoludur.
 
Hem kanal hem de video açıklamaları için sosyal medya varlığınıza veya çevrimiçi mağazanızın bağlantılı linkini ekleyebilirsiniz.
 
Video açıklamalarınızda kanalınıza ve ilgili videolara bağlantı vermeniz, görüntüleyenlerin içeriğinizi bulmasını sağlayacaktır.
 
Adresin başına http:// veya https:// eklemeyi kesinlikle unutmamalısınız. Aksi takdirde link açılmayacaktır.
 
Bağlantılarınızı açıklamanızın sonuna koymanız daha iyi olacaktır. Açıklamanın başına koyacağınız daha önemli bilgiler vardır.
Tüm bunları yaptıktan sonra okumanız gereken bir yazı daha vardır. YouTube Kanalımı Nasıl Tanıtırım yazısıdır. O yazıdaki gerekli olanlarıda yaparsanız, önünüzde hiç bir engel kalmayacaktır. Link için; https://sosyalevin.com/blog/youtube-kanalimi-nasil-tanitirim

Sonuç

Bugün sizlerle YouTube Etkili Açıklama nasıl yapılır ve onun alt başlıklarını inceledik. Blog sayfamızdaki yazıları okuyarak ve uygulayarak başarılır bir YouTuber olabilirsin. Hadi bekleme ve harekete geç! Siz değerli okurlarımızı zirvede görmek istiyoruz. Soracağınız soruları yorumlar kısmına bırakabilirsiniz 🙂

Blog Okurlarına Özel Hizmet İndirimi Var mı?

Blog okurlarımıza özel %25 kampanyamızdan faydalanabilirsiniz. Linke tıklarsanız, kampanya sayfasına yönlendirileceksiniz. https://sosyalevin.com/youtube-kampanya

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Yazılarınızı sürekli okuyorum. Çok bilgilendirici. Teşekkür ederim 😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu