YouTube Destek

Askıya Alınan Youtube Hesabı Nasıl Açılır?

Askıya alınan YouTube hesabı açmak için, hesap kurtarma işlemini yapmanız etkili bir çözüm olabilir. YouTube platformunun kurallarının ihlal edilmesinden dolayı veya ürettiğiniz içeriklerden kaynaklı olarak, YouTube hesabınızı askıya alabilir.

Hesabınızın askıya alınmasının ardından bazı yöntemleri tercih ederek, hesabınızın tekrar erişime açılmasını sağlayabilirsiniz. Askıya alınan YouTube hesabı nasıl açılır ve tüm detayları için açıklamamıza devam edebilirsiniz.

Youtube Hesabı Neden Askıya Alır?

YouTube askıya alınan hesabı kurtarmadan önce, hesabınızın neden askıya alındığını bilmenizde yarar olacaktır. Özellikle telif hakları ve çeşitli kısıtlamalardan dolayı YouTube hesabınızı askıya alabilir.

YouTube topluluk kurallarına uyulmayan içerikler ve kanallar da yine YouTube tarafından askıya alınabilir veya kapatılabilir. YouTube topluluk kuralları ve hesabın askıya alınmasına neden olan etkenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Cinsel, taciz ve nefret söylemi içeren videolar ve yorumlar
  • Pornografi içeren içerikler
  • Telif haklarının ihlal edilmesi
  • Spam

Yukarıda sıralamış olduğumuz etkenlerden dolayı YouTube hesabınız askıya alınabilir. Size gönderilen e-posta içerisinde, hesabınızın neden askıya alındığını öğrenebilirsiniz.

Youtube Hesabı Neden Askıya Alır?

Askıya Alınan Youtube Hesabı Kurtarma

Askıya alınan YouTube hesabı kurtarma için etkili çözüm önerilerimizi değerlendirebilirsiniz. YouTube tarafından hesabınızın kısıtlanması, askıya alınması veya kapatılmasının mutlaka bir sebebi vardır. Ancak hesabınızın askıya alınmasında bir hata görüyorsanız mutlaka YouTube hesap kurtarma yöntemlerini denemelisiniz.

Topluluk Kurallarının İhlaliyle Kapatılan Youtube Hesabı Kurtarma

YouTube hesap kapatılmasının en önemli nedenlerinden birisi de topluluk kurallarının ihlal edilmesidir. Topluluk kurallarının ihlaliyle kapatılan YouTube hesabı kurtarma için yapmanız gereken en etkili çözüm, YouTube’a itiraz formu göndermek olmalıdır. Formun eksiksiz bir şekilde doldurulması ve itiraz kısmının mutlaka açıklayıcı olması gerekmektedir.

Telif Hakkı İhlalinden Kapatılan Youtube Hesabı Kurtarma

Telif hakkı ihlalinden kapatılan YouTube hesabı kurtarma yöntemi için, karşı bildirim göndermeniz gerekmektedir. YouTube’a karşı bildirim göndermek için, e-posta hesabınızı kullanmanız yeterli olacaktır.

Dilerseniz YouTube ’un diğer iletişim kanalları üzerinden de karşı bildirimde bulunabilirsiniz. YouTube Studio menüsü içerisinde “Telif Hakkı Talepleri” bölümüne giriş yapın. Bu bölümden karşı bildirimde bulunarak, itirazınızı YouTube’a iletebilirsiniz.

Telif Hakkı İhlalinden Kapatılan Youtube Hesabı Kurtarma

Serbest Biçimli Karşı Gönderimi

Serbest biçimli karşı bildirim menüsüne, kanalı kapalı olan kişiler erişim sağlayabilmektedir. Kullanıcılar itiraz etmek ve karşı bildirimde bulunabilmek için ihtiyaçları olan web formunu bazen göremeyebilirler. Bu gibi durumda ise; tercih edeceğiniz en etkili yöntem serbest biçimli karşı bildirim yöntemidir.

Karşı bildirim için menüden karşınıza çıkan formu eksiksiz olarak doldurmalısınız. Ardından karşı bildirim yapmak istediğiniz içerik ile ilgili olan bağlantı veya bağlantıları da göndermeniz gerekmektedir. Karşı bildirimin en alt kısmına mutlaka isim ve soy isim bilgilerinizi de ilave etmelisiniz.

Sosyal Evin ile Büyük Youtube Kanallarına Sahip Olun

Sosyal Evin ile YouTube maceranızı yeni bir boyuta taşıyın! “YouTube abone hilesi“, “YouTube izlenme hilesi” ve “YouTube beğeni hilesi” ile kanalınızın popülerliğini ve görünürlüğünü artırın. Hedef kitlenize daha hızlı ulaşın, içeriklerinizin daha geniş kitleler tarafından izlenmesini sağlayın. Sosyal Evin, YouTube başarınızı desteklemek için güvenilir ve yenilikçi çözümler sunar. Hesabınızın büyümesine katkıda bulunacak stratejilerle, sosyal medya yolculuğunuzda fark yaratın.

Sık Sorulan Sorular

Askıya Alınan Hesap Geri Açılır mı?

YouTube hesabınızın askıya alınmasının ardından, YouTube destek ekibine form göndermeniz gerekmektedir. Yapılan inceleme sonrasında hesabınız YouTube tarafından tekrar açılabilir.

Youtube Hesabım Kapatıldı Nasıl Açabilirim?

YouTube hesabınız kapatıldıktan sonra, hangi durumdan dolayı kapatılmış olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Kapatılma sebebine göre doğru adımı takip ederek kanalınızın açılmasını sağlayabilirsiniz.

Askıya Alınan Hesap Ne Zaman Açılır Google?

Askıya alınan hesabın açılması için itiraz etmeniz ve form göndermeniz gerekmektedir. Askıya alınan hesabın açılması için, 21 gün içerisinde itiraz formunu göndermelisiniz.

Bir Hesabı Askıya Almak Ne Demek?

YouTube hesabınızdaki içeriklerden kaynaklı olarak, hesabınız askıya alınabilir. Hesabın askıya alınması demek, hesabın kullanılamaması demektir.

Askıya Alınan Hesap Kapanır mı?

Askıya alınan hesabın 3 telif ihtarı alması durumunda hesabınız kalıcı olarak kapanmaktadır. Kapanan YouTube hesabının tekrar açılması mümkün değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu