Instagram Destek

Instagram Reels Fikirleri

Instagram Reels fikirleri edinmek için doğru adrestesiniz. Reels çekeceğiniz 17 öneriyi sizlerle paylaşacağım. Hem basit hem etkili Instagram Reels fikirleri için okumaya devam edin.

Instagram Reels Fikirleri

Instagram Reels alanını kullanarak çok fazla etkileşim yakalayabilirsiniz. Şimdi herkes Reels videosu çekiyor. Reels videosu sayesinde keşfete düşüyor. Keşfete düştükleri için takipçi kazanıyorlar. Şimdi yaratıcı olma zamanı! Size vereceğimiz Instagram Reels fikirleri sayesinde siz de yaratıcılığınızı kullanacaksınız.

Çalışma Alanınızı Göster

Daha fazla ilgi çekici olmanızı sağlayacak en iyi Instagram Reels fikirlerinden biri, çalışma alanınızı paylaşmaktır. Bu içerik insanlara ilham verebilir. İnsanları kendi işlerini kurmaya ve çalışmaya teşvik edebilirsiniz. İş ortamlarını ve düzeni gören insanlar çalışmaya teşvik olacaklardır.
Bu nedenle, telefonunuzu alın ve çalışma alanınızda 15 saniyelik bir Instagram Reels videosu çekin. Profesyonel bir ipucu olarak, en sevdiğiniz parçaları göstermenizi ve öne çıkması için birkaç çıkartma ekleyin.

Çalışma alanı konusunda Türkiye’de erkek kuaförü sektörünü üst boyuta çıkarmış bir saç sanatçısından örnek vereceğim. Çalışma alanına önem veren ve müşterileri için konforlu bir alan yaratmayı zirve noktasına çıkarmış olan @kadiralkanofficial bu konuda tam bir profesyonel.

Gerçek dünyada yer aldığı gibi mükemmel çalışma alanlarını Metaverse ortamına da taşımış. Örnek olarak göstermek gerekirse;

Ekibinizle Tanıştırın

İnsanlar her zaman aldıkları bir ürünün arkasında kimin olduğunu görmek isterler. Bu yüzden harekete geç. Ofisinizdeki veya stüdyonuzdaki ekip üyelerinizle, kitlenizi tanıştırın. Bu videoyu Instagram Reels bölümünde paylaşın.
 
Bir ekibiniz yoksa merak etmeyin. Instagram Reels küçük işletme trendlerini çok sevmektedir. Tatlı ve kısa bir video çekip, paylaşın. İnsanlara işinizin tüm bölümlerini kendi başınıza nasıl yönettiğinizi gösterin.
 
Bu konuda örnek vermek gerekirse; @meraki_artistry 

Kendini Tanıt

Bir başka mükemmel Instagram Reels fikri, kendinizi diğer insanlara tanıtmaktır. Basit bir şekilde kendiniz hakkında konuşun ve yaşınızı, yaşadığınız yeri anlatın. Ayrıca işiniz hakkında konuşabilir ve ne zaman işe başladığınızdan insanlara bahsedebilirsiniz. Bu şekilde yeni hayranları kendinize çekeceksiniz. Ayrıyeten, marka otoritesini genişleteceksiniz. İnsanlar üzerinde daha fazla güven oluşturacaksınız. Bu yüzden kısa bir video çekin, mükemmel görünmesi için dilediğiniz gibi düzenleyin ve Instagram Reels’te paylaşın.

Kendini tanıtmak, çok mükemmel bir Pr çalışmasıdır. İnsanlar seni ve yaptıklarını duydukça, üzerlerindeki etkin artacaktır.

Instagram Reels Fikirleri

Ürün Yap

Sevdiğim Instagram Reels fikirlerinden biri de “Yap” videolarıdır. Tüm takipçilerinizin size hayranlık duyacaktır. Müşterileriniz siparişlerini oluştururken sizi keyifle izleyeceklerdir. İster pasta yapın, ister kilden yapılmış şirin bir küllük, tüm sürecin videosunu çekin. Düzenleyin ve paylaşın! Tüm anlarınızı paylaşın. İnsanlar bir süre sonra sizi merak etmeye başlasın.

İşletmeni Detaylarıyla Tanıt

Instagram Reels videosu küçük işletmenizin tanıtımı ve insanlara sunduklarınızı göstermeniz için harika bir yoludur. Açıklayıcı Reels videoları sayesinde hedef kitleniz, tanıtım kılavuzu okumadan işletmeniz hakkında bilgi sahibi olacak. Tüm gönderilerinize bakıp zaman kaybetmeden işletmenizin amacını anlayacaklar.
 
Instagram Reels videolarında kısa bir video paylaş. İnsanlar işletmeni tanısın. Reels videonun keşfete düşmesini bekle. Binlerce insan keşfette markanı duysun. Sen de büyümenin tadını çıkar. Keşfete düşen markanın bedava reklamını yap. İşte bu kadar basit.
Instagram Reels videonuzun keşfete düşmesi için yazdığım özel taktikleri okuyun. Çektiğiniz Reels videolarını taktikleri göz önünde bulundurarak yapın. Link için: https://sosyalevin.com/blog/instagram-reels-kesfet

Hikayeni Anlat

Markanız hakkında bir hikaye anlatmak, kitlenizin Reels videonuzla etkileşime girmesini sağlamanın harika bir yoludur.
Sadece markanızla ilgili hikaye anlatmanıza gerek yoktur. Kendiniz ile ilgili üstesinden geldiğiniz bir olayı da anlatabilirsiniz. Hikayeniz insanların ilgisini çeker ve profilinize bakar. Sizi incelemesi ve sayfanızda vakit geçirmesi Instagram algoritmasına düşer. Algoritma bu sayede sizi keşfete düşürür. Keşfete düşmeniz daha fazla insanın sizi merak edeceği anlamına gelmektedir.
 
Deneyimlerinizi paylaşmaktan sakınmayın. Deneyim ve tecrübeler sizi siz yapan şeylerdir. Her insanın ayrı tecrübesi vardır. Bunu insanlara göster.

Evde Reels Fikirleri

Geçen yıl hepimiz evde mahsur kaldık ve COVID-19 salgını sırasında işimizi düzgün bir şekilde yönetmeye gayret gösterdik. Bu süre zarfında Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki çalışan insan sayısı arttı. Aklımıza hep evde Reels fikirleri geldi. Diğer insanların işlerini nasıl yönettiğini görmek ayağa kalkıp çalışmamıza destek oldu.
 
Homeoffice çalışan bir kişiyseniz, çalışma ortamınızı gösterebilirsiniz. Sınava hazırlanıyorsanız, hazırlanma aşamanızı gösterebilirsiniz. Bulunduğunuz yerin kısa bir videosunu çekin. İnsanları böyle motive edin ve etkileşim kazanın.

Kamera Arkasını Çek

Kamera arkasında ne yaptığınızı göstermek her zaman daha çok Instagram etkileşimi elde etmenize sağlayacaktır. İşletmeniz ne olursa olsun, fotoğraf çekim aşaması, ürün paketleme veya işinizi nasıl yaptığınızla ilgili kısa bir video oluşturun. Oluşturduğunuz videoyu Instagram Reels’e ekleyin.
Dünyada kamera arkalarını izlemekten büyük keyif alan bir çok insan bulunmaktadır. Bir tanesi benim, belki bir tanesi de sizsiniz. Bu fırsatı değerlendirmeyi unutmayın.

Ürün Kutuları Aç

Herkes yeni ürünler alıyordur. Eğer işletmeniz varsa ürün malzeme siparişi veriyorsunuzdur. Her zaman siparişlerinizi ambalajından çıkarırken gösterebilirsiniz. Ayrıca, takipçilerinize kullandığınız malzemeyi, markaları ve hatta onları depolamak için kullandığınız yeri bile gösterin. Instagram Reels’e ürünleri etiketleme ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını Reels’ten satın almalarını sağlarsınız.
 
Kutu açma videosu paylaşırken, videodaki ürünü Reels videonuza etiketleyin. Bu sayede insanları ürün almaya yönlendireceksiniz.

Trenleri Takip Et

Instagram Reels fikirleri konusunda en iddialı olduğumuz başlık budur. Trendleri takip etmek inanılmaz önemlidir. Trendleri takip ederek büyük başarılar yakalayabilirsiniz.

Küçük bir işletme olarak Instagram’da her zaman profesyonel davranmanıza gerek yoktur. Bunun yerine, insanlara gerçek olduğunuzu göstermeniz gerekmektedir. Diğer kullanıclar gibi meydan okuma videolarının ve trendlerin keyfine varın. Daha çok izlenmenin yolu, trendlere ortak olmaktan geçmektedir.

Sık Sorulan Soruları Yanıtla

Instagram’daki yorumlarınızı ve mesajlarınızı okursanız, takipçilerinizin çoğu tarafından bazı sorular geldiğini görürsünüz. Tüm bu yorumları ve mesajları tek tek yanıtlamak çok zaman alacaktır. Otomatik Instagram mesajları ayarlamak, müşterilerinizin isteklerini karşılamayabilir.

Bu durumda neden bir Reels videosu çekip sık sorulan sorulara 15 saniye içinde kısa bir cevap vermiyorsunuz? Böyle yaparsanız cevabı mükemmel bir şekilde yanıtlayabilirsiniz. Hedef kitlenize onları önemsediğiniz ve ciddiye aldığınız imajı çizersiniz.

Nasıl Başladı? Nasıl Gidiyor?

Küçük işletmenizin gelişimini göstermek, harika bir Instagram Reels fikri olabilir. İşinize başladığınız andan itibaren mutlaka birkaç fotoğrafınız ve videonuz mevcuttur. O halde tek yapmanız gereken çalışma alanınızın, ürünlerinizin ve siparişlerinizin videolarını çekmek. Nasıl başladığını ve bugün nasıl devam ettiğini göstermek!

Nasıl Yapılır Videoları Çek

Birçok kişi , ağaç çizmeyi ve hatta birkaç dakikada pasta yapmayı öğrenmek için Instagram Reels videoları izliyor. Bu, daha fazla kişiye ulaşmanız ve hedef kitlenizi çekmeniz için mükemmel bir imkandır. Aklınızdaki fikirlerin bir listesini oluşturun.
 
İçeriğinizi tükettiğinizde, kısa bir Reels videosu oluşturun ve insanlara ürünlerinizi nasıl kullanacaklarını gösterin. Erişiminizi zirve düzeye çıkarmak için doğru hashtag’leri kullanmayı unutmamalısınız.
 
Kişisel bir hesabınız varsa yemek videoları paylaşabilirsiniz. Yemek videoları çok fazla etkileşim sağlayan hesaplar arasında yer almaktadır.
Makyaj videoları çekebilirsiniz. Herkesten farklı makyajlar yaparak modaya yön verebilirsiniz. Eyeliner nasıl çekilir onu gösterebilirsiniz.

Hayatını Göster

Instagram Reels fikirleri konusundan önemli olan bir tanesi de bu başlıktır. İnsanlar başkalarının hayatlarını çok merak etmektedirler. Nasıl bir hayat yaşadığınızı, ne zaman dinlendiğinizi, ne yediğinizi hep merak ederler.
 
Merak duygusu yüzünden sizi sürekli takip etmeye başlarlar. İnsanlar hayatlarınızdan ilham alır. Önerdiklerinizi kullanır, yaşamınızdan izler edinirler.
 
Gün içinde ne yaptıklarınızdan bahseden bir video çekin. Instagram Reels videosu olarak paylaşın. Etkileşimlerinizin tadını çıkarın.

Önce Ve Sonra

Öncesi ve sonrası videoları sosyal medya kullanıcıları arasında her daim popüler bir fikirdir. Size çok fazla yorum ve mesaj dönüşü sağlar. Öncesini ve sonrasını videoları çekip, paylaşabilirsiniz.
 
  • Ürünün oluşturulmadan önceki hali ve oluşturulduktan sonraki hali.
  • Bir alanı temizlemeden önceki hali, temizledikten sonraki hali.
  • Bir iş günü boyunca enerjinizin seviyesi.
  • Makyaj öncesi ve sonrası.
Daha fazlası sizin yaratıcılığınızla geliştirebileceğiniz ürünlerdir. Sadece yaratıcı olun ve yeni fikirleri insanlarla paylaşın!

Küçük İpuçları Paylaş

Paylaşmak sevginin bir anlamıdır! Bu nedenle, takipçilerinizin sizi ve küçük markanızı sevmesini istiyorsanız, yaptıklarınızı onların da yapmasına yardım edin. Ve merak etmeyin, bu satışınızı veya kitlenizi başka bir hesaba yönlendirmez. Ayrıca daha fazla kişiye ulaşmanıza ve hesabınızın etkileşim oranını artırmanıza yardımcı olur.
 
Bu nedenle, ürünlerinizi oluşturmak ve daha fazla güven oluşturmak için harekete geçin.
 
  • Paylaştığınız Reels’i nasıl yaptığınızı onlara uygulamalı olarak gösterin.
  • Satışını yaptığınız ürünün yapım aşamasını paylaşın.
  • Sosyal medyanızı nasıl yönettiğinizi anlatın.

Örnek vermek gerekirse,@ecemozencblog hesabımda sosyal medya hakkında ipuçları paylaşıyorum.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ecem Özenç (@ecemozencblog)’in paylaştığı bir gönderi

Yorumlardaki İstekleri Yap

Ne zaman fikirleriniz tükenirse, takipçilerinizden biraz isteyin! Evet, bu mükemmel çalışıyor ve takipçileriniz sizin için çok fazla yorum atıyor.
Bir hikaye veya gönderi paylaşımı yapın. Takipçilerinize bir sonraki Instagram Reels videonuzda ne görmek istediklerini sorun. Şimdi mükemmel Instagram Reels fikirleri veren binlerce mesaj ve yorum alacaksınız. Daha ilginç bulduğunuz fikirleri seçin ve içeriğinizin bitmesinin önüne geçmek için bir yere not edin. İçeriğiniz bittiğinde veya köşeye sıkıştığınız zaman bu fikirleri kullanın.
 
Takipçilerinizin fikirlerinden birini kullandığınızda, hedef kitlenize onları önemsediğinizi göstermek için seçtiğiniz yorumu Reels’te paylaşın. Her yorumu veya mesajı okumayı ihmal etmeyin.
Instagram Reels Fikirleri

Çalınan Fikirlerine Olumlu Tepki Ver

Kullanıcı hesabınızı takip eden her kullanıcıyı kontrol altında tutamazsınız! Sonuç olarak, bir gün başka bir kullanıcının fikrinizi çaldığını ve tam olarak ilk oluşturduğunuz şeyi sattığını görebilirsiniz. Elbette bunun sık sık olmasını önlemek için bazı Instagram araçlarını kullanabilirsiniz. Yapabileceğiniz pek bir şey bulunmuyor.
 
Birinin fikrinizi kopyaladığını fark ettiğiniz zaman yapmanız gereken tek şey vardır. Instagram Reels paylaşın ve kopyaların sizi yaşatacağınız söyleyin! Çünkü orijinal olan sensin ve her zaman paylaşacak yeni fikirleri sen üretiyorsun!

Kullandığın Araçları Paylaş

Yorumlarınızda ve mesajlarınızda görebileceğiniz en sık sorulan sorulardan biri kullandığınız ürünlerdir. Hesabınızı hangi şekilde kullanırsanız kullanın gelecek soru bellidir. “Hangi ürünleri kullanıyorsunuz?” Kullandığınız en iyi araçları ve uygulamaları tanıtan kısa bir Reels video paylaşabilirsiniz.

  • Makyaj kanalıysa; paletlerini, fırçalarını,rujlarını paylaş!
  • Kuaför kanalıysa; kaliteli boyalarını, kaliteli makinelerini paylaş!
  • YouTuber, vlogger kanalıysa; ışıklarını, tripotlarını, mikrafonlarını paylaş!
  • Yemek kanalıysa; kullandığın ürün markalarını, mutfak gereçlerini paylaş!

Doğum Gününü Çek

İşletmenizin kuruluş günü veya sizin doğum gününüz ne zaman? Ekip üyelerinizle ve ayrıca Instagram takipçilerinizle bu günü kutlayabilirsiniz. Bu, müşterilerinize ve takipçilerinize destekleri için teşekkür etmenin güzel bir yoludur. Onlara yanında oldukları teşekkür edebilirsiniz.
 
Yalnızca doğum günü videosu paylaşıp dostlarınızı ve ortamınızı da takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Yanında olamayan takipçileriniz ve yakınlarınız video altına yorum paylaşacağı için, etkileşim oranınız artacaktır.

Örnek vermek gerekirse; @ecemozencc hesabımda kendi doğum günü Reels’imi paylaştım ve güzel etkileşim aldım.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ecem Özenç (@ecemozencc)’in paylaştığı bir gönderi

Motive Edici Videolar Paylaş

İlham verici mesajları paylaşmak sizi ve takipçilerinizi gaza getirecektir. Takipçilerinizi kendi işlerini kurmaya veya zor zamanları atlatmaya motive edeceksiniz.
 
Bunun dışında takipçilerinizden destek istemekten utanmayın. Reels paylaşımınızın altına onlardan yorumlarını beklediğinizi yazın. Yorum yapmaktan çekinmesinler.

Instagram Reels Fikirleri

Sonuç

Instagram Reels, gönderilerden ve hikayelerden daha fazla büyümenizi sağlar. Bunun sebebi ise sizi takip etmeyen kişilerin de Reels videolarınıza denk gelmesidir. Bu nedenle, sürekli olarak Reels paylaşırsanız, daha fazla takipçi veya müşteri kazanırsınız.
 
  • Kendinizi veya işinizi tanıtın.
  • Kendinizin veya işletmenizin kısa bir geçmişi ve nasıl başladığınızı anlatın.
  • İpuçları, öğreticiler ve ürünlerinizi kullanarak bir şeyi nasıl estetik hale getireceğinizi paylaşın.
  • İşinizle veya sizinle ilgili özel bir etkinliği kutlayın.
  • İlham verici veya motive edici mesajlar paylaşın.

Bu yazımda sizi Instagram Reels fikirleri konusunda bilgilendirdim. Umarım Reels videolarınız çok sayıda izlenir ve bu sektörde büyürsünüz. Siz değerli okurlarımız için en önemli detayları paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın. Yorumlarınızı ve görüşlerinizi yorumları kısmına bekliyorum.

Blog Okurlarına Özel Kampanyanız Var mıdır?

Evet, mevcuttur. Her yazımızın altına, o yazıya özel kampanyalar veriyoruz. Okurlarımızın bu link sayesinde yazıya özel kampanyalarımızdan faydalanabiliyor. Bu yazıya özel kampanya linki; https://sosyalevin.com/instagram-begeni

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bunları uyguladıktan sonra Instagram da reels paylaştığımda keşfete düşemiyorum neden acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu