Instagram Destek

Instagram Reels Keşfet Canavarı

Instagram Reels keşfet canavarı olmaya hazır mısınız? Instagram Reels keşfete düşme çok basittir. Ne yapacağınızı, hangi yolu izleyeceğinizi bilmeniz gerekmektedir. Siz okurlarımı bu yazımda, Instagram Reels keşfete düşme konusunda bilgilendireceğim. Okurlarım artık keşfette!

Her önemli detayı sizlerle paylaşacağım. Artık siz de keşfete düşeceksiniz.

Instagram algoritmasının kendine göre düzenlediği algoritmaları vardır. Peki bunlar nedir, haydi hep birlikte keşfedelim!

Bu konuda sizi uzmanlaştırmak için en ufak detaylardan başlayalım.

Instagram Reels Keşfete Düşme

Instagram Reels İzlenme Sayısı Nasıl Belirlenir?

Instagram kullanıcısı paylaştığı içeriğe göre kısa süre içerisinde keşfete düşebiliyor. Keşfete düştüğünde daha fazla kullanıcıya kolayca ulaşabiliyor.

Instagram, günümüzde aktif olarak kullanılan en büyük platformdur. Algoritma bakımından oldukça gelişmiş sistemi vardır. Peki, Instagram Reels izlenme sayısı nasıl belirlenir? Instagram Reels keşfete düşmeyi nasıl etkiliyor? Merak ediyoruz değil mi? İşte cevabı!

Bu konu tamamıyla algoritma ile alakalıdır. Hesabınız gizliyse, izlenme sayınız takipçileriniz ile sınırlı kalacaktır. Hesabınız herkese açıksa birazdan ipuçları vereceğim. Bu ipuçları sayesinde binlerce, milyonlarca kişi tarafından izleneceksiniz.

Kendimden örnek vermek gerekirse; ben bu aşamaları uyguladım. Gerçekten de keşfete düştüm. Naçizane ufak çaplı bir hesabımı gizli profilden çıkardım ve Reels paylaştım. Çıkan sonucu sizinle görsel olarak paylaşıyorum 🙂

Hesabımdaki reelsleri kontrol etmek isterseniz Instagram: Ecem Özenç

Instagram Keşfete Düşme Canavarı

Instagram Reels Videoları Nasıl Daha Fazla İzlenir?

Instagram Reels keşfete düşmenin ve daha fazla izlenmenin nedenleri vardır. Instagram algoritmalarla çalışmaktadır. Sizin daha çok izlenmeniz, sizi öne çıkarmasıyla ilgilidir.

Instagram Reels videolarını keşfete düşürmenin taktikleri vardır. Keşfete düşen video daha çok izlenmektedir. Taktikleri sizinle paylaştık.

Instagram, Reels videolarını ayrıcalıklı tutmaktadır. Reels videolarını öne çıkarmaktadır.

Instagram Reels videolarını keşfete düşürmenin taktiklerini öğrenmek ister misiniz? Haydi devam edelim!

Instagram Reels Keşfete Nasıl Düşer? (8 İpucu)

Instagram Reels keşfete düşme bir bulmaca gibidir. Bulmacanın sizden istediklerini ona verirseniz, şifreyi çözmüş olursunuz.

Siz değerli okurlarım için Instagram Reels keşfete düşme ipuçlarını derledim. Bu ipuçlarının hepsi altın değerindedir. Yalnızca 8 ipucuyu uygulayarak istediğiniz başarıya hemen ulaşacaksınız.

Bu ipuçlarını uyguladığınız takdirde keşfete düşmemeniz imkansızdır. Bana güvenin ve hepsini deneyin 🙂

Nasıl Reels Çekmeliyiz?

Bunun net cevabı vardır: Dikkat çekici Reels.

Kendinizden paha biçebilirsiniz. Siz nasıl bir Reels izlemek isterdiniz. Kendinizden ilham almayı ihmal etmeyin.

Instagram Reels keşfete düşme için en önemli detay, Reels videonuzun sonuna kadar izlemesidir. Videonuz dikkat çekici olmalıdır. İnsanların ilgisini çekmesi gerekmektedir.

Kısa kısa, parça parça anılarınızı bir araya getirerek Reels kullanmaya başlayabilirsiniz. Dikkatinizi çeken detayları toplayın.

Instagram Reels

Reels’e Nasıl Müzikler Eklemeliyiz?

Bunun net cevabı vardır: En çok kullanılan müzikler.
Instagram Reels videolarınızda seçtiğiniz müzikler Reels’in ana damarıdır. Araştırmalar sonucu, insanların sevdikleri müzikleri duyduğunda sonuna kadar dinlediklerini görülmüştür.
 
Size tavsiye, en çok kullanılan Reels müziklerini kullanırsanız, Instagram Reels keşfete düşme için çok beklemeyeceksiniz. Müzik sevildiği için Reelsiniz bitene kadar izlenecektir.
Instagram Reels Hashtag

Nasıl Hashtag (#) Kullanmalıyız?

Instagram’ın olmazsa olmaz özelliği hashtaglerdir. Gönderiye keşfet üzerindeki faydası oldukça fazladır.
Hashtagler, Instagram robotlarına hedef kitlenizi belirlemede konusunda yol göstermektedirler.
Instagram Reels keşfete düşme için hashtagleri unutmamalısınız.
 
Burada çok önemli iki nokta vardır.
  • Hashtagleriniz en fazla 5 tane olmalıdır. Eğer olmazsa, içeriğiniz spam olarak algılanacaktır.
  • Hashtagleriniz kullandığınız içeriğe uygun olmalıdır. Eğer olmazsa içeriğiniz spam olarak algılanacaktır.
 

Örnek vermek gerekirse; yemek reelsi paylaşıp (#deniz) hashtagi koymamanız gerekmektedir.

TikTok ve Instagram Popüler Hashtag Listesi’ni sizler için hazırladık. İçeriğe bu bağlantıdan ulaş: sosyalevin.com/populer-hashtag-listesi

Instagram Reels İzlenme Sayısı ve Ortalama İzlenme Süresi Nedir?

Instagram algoritmasının önem verdiği Reels videolarınızın izlenme sayısıdır. Bu demek oluyor ki, Instagram Reels keşfete düşme için izlenme sayımız da önemlidir.
 
İzlenme sayısı ne kadar çoksa, Reels dikkat çekici güzel bir içerik olarak algılanıyor. Diğer kullanıcılara gösterilmeye başlıyor.
 
Ortalama izlenme sürenizin sayısı da önemlidir. Reels ortalama izlenme sürenizin yüksek olması gerekmektedir.
 
ÖNERİ:
  1. Yakın arkadaşlarınıza Reels videolarınızı atıp sonuna kadar izlemesini isteyebilirsiniz.
  2. Daha fazla kişiye, daha kısa zamanda erişmek istiyorsanız instagram reels izlenme satın al hizmetini de kullanabilirsiniz. Bu sayede anında keşfete düşeceksinizdir.
Instagram beğenilerden oluşan hizmetimizi hemen incele %25 indirim fırsatını kaçırma. İçeriğe bu bağlantıdan hemen ulaş: instagram beğeni satın al

Instagram Reels Keşfete Düş

Instagram Reels Beğeni ve Yorumların Etkisi

Instagram Reels izlenme aşamalarını yaptık. Sıra geldi beğeni ve yorumlara. Instagram Reels keşfete düşme sonrasında izlenmeleriniz artar.

Ancak her izleyen beğenmeyeceği ve etkileşimde bulunmayacağı için beğeni ve yorum eksik kalır. Profilinizi ziyaret eden kullanıcıya orantısız bir görüntü yansır.

Instagram’ın şöyle bir algoritması vardır. İlk 15 dk Instagram için çok önemlidir. İlk 15 dk içinde gönderilerinizde yorum ve beğeni olması sizin keşfete düşmenizi etkileyecektir. 15 dakikada olabildiğince yorum yaptırmak sizi yukarılara taşıyacaktır.

Ne kadar yorum o kadar keşfet! Unutma, ilk 15dk.

Instagram Beğeni sonrasında Instagram Yorum Attırma hizmetiyle beraber güzel bir orantı sağlayabilirsiniz.

Instagram Konum Bildirme

Neden Konum Bildirmeliyiz?

Paylaştığınız gönderilerde konum bildirmek önemlidir. Reelsin nerede çekildiğini, gönderinin hangi bölgeyi hedeflediğini seçmenizde yarar vardır. Fotoğraflarınıza, gönderilerinize konum eklemeyi unutmayın.
 
Bu sayede etiketlediğiniz konumdaki insanların da sizi izlemesine imkan vereceksiniz. Instagram Reels keşfete düşme konusunun önemli noktalarından biri de budur.
 

Konum olarak ziyaret eden insanlar sizin o konumda paylaştığınız gönderiyi göreceklerdir. Bu işlem size etkileşim ve izlenme getirecektir. 

Mesela siz, hiç konumdan bakarak bir yer incelemediniz mi? Evet, dediğinizi duyar gibiyim. İnsanlar da sizin yaptıklarınızın aynısını yapmaktadır. Uyguladığınız yöntemleri düşünerek harekete geçebilirsiniz.

Instagram Keşfete Düşme Saatleri Nedir?

Instagram Reels keşfete düşme saatleri sayesinde paylaşım yapılacak en iyi zamanları yakalayacaksınız. Yalnızca Reels için değil tüm gönderileriniz için bu saatler geçerlidir. Gönderilerinizi bu saatler içerisinde atmaya özen göstermeniz gereklidir.

Instagram Reels keşfet saatleri, kullanıcıların Instagram’da en aktif olduğu saatlerdir. Böylece gönderileriniz daha çok kullanıcı tarafından etkileşim alacaktır. Kullanıcılar gönderilerini kaçırmayacaktır.

Pazartesi ve perşembe günleri etkileşimin en iyi olduğu günlerdir. En iyi etkileşim saatleri ise sabah 08:00-09:00 arası ve gece 01:00 saatleridir.
08:00-09:00 saatleri, insanların çalışmaya hazırlandığı veya işlerine gidip geldiği saatlerdir. Bu yüzden sosyal medya hesaplarında ne var ne yok kontrol ederler.
Instagram Reels Keşfet Saatleri
GÜN SAAT
PAZARTESİ 06:00 10:00 22:00
SALI 02:00 04:00 09:00
ÇARŞAMBA 07:00 08:00 23:00
PERŞEMBE 09:00 12:00 19:00
CUMA 05:00 13:00 15:00
CUMARTESİ 11:00 19:00 20:00
PAZAR 07:00 08:00 16:00

Ne Sıklıkla Gönderi Paylaşmalıyız?

Bu hesabınızın etkileşimi için önemli bir detaydır. Reels olsun olmasın her güne bir gönderi hedefleyin. Her gün attığınız gönderi sayesinde Instagram sizin etkileşimlerinizi farkedecektir.

Instagram Reels keşfete düşme için gönderileriniz de önemlidir. Yalnızca Reels atmayın, bununla beraber fotoğraf, hikaye, canlı yayında da aktif olun. Instagram sayfanızdaki aktifliği görsün. Sizi öne çıkarsın.

Unutmayın! Her güne 1 gönderi 🙂

Instagram Reels keşfet taktikleri için gerekli çalışmaları yerine getirin. Bu işlemleri yaptığınız zaman keşfette sizi göreceğiz. Değerli okurlarımızı keşfette görmek bizim için mutluluktur. Keşfette görüşmek dileğiyle.

Sık Sorulan Sorular

Instagram Keşfete Ne Zaman Düşerim?

Yukarıda belirttiğimiz adımları uygulayıp, Reels paylaştıktan15-20 dakika sonra keşfette yerinizi alacaksınız.

Instagram'da En Çok Keşfete Düşen Nedir?

Instagram’da en çok keşfete düşen, Reels’tir. Reels çok insan tarafından izlenen ve ınstagramın öne çıkardığı bir paylaşım biçimidir. Reels kullanarak daha çabuk keşfete düşersiniz.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Gerçekten keşfet ile alakalı tüm soru işaretleri kafamdan silinmiş durumda güzel bir içerik olmuş teşekkürler.

  2. Bende diyorum Reels’ler neden daha fazla keşfete düşüyor. Özellikle de son zamanlarda senin attığın içeriklerde hem keşfete düşüyor takip ettiğim kadarıyla. Çok güzel bir paylaşım olmuş, çok teşekkürler Ecem.

  3. Şunu merak ediyorum. Her gönderi, söylediklerinizi uygulasak da anında etkileşim alacak değil tabi ki. Atılan bir gönderinin ertesi gün veya başka bir zaman patlama yapması olası mı? Yoksa şu ilk 15-20dk olayına istinaden etkileşim almazsa reelsi silip ertesi gün tekrar mı paylaşmak icab ediyor?

    1. Merhabalar Sevgili Hakan,

      Artık algoritma daha da değişti. Bir gönderi 3 ay sonra bile keşfete girebiliyor. Diğer gönderilerin aynı zamanda eski gönderilerini de tetikliyor. Şahsi tavsiyem kesinlikle içeriği silmemek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu