Instagram Destek

Instagram Paylaşım Saatleri

En iyi Instagram’da paylaşım saatleri hangi saatlerdir? Gönderinizi paylaştığınız zaman görülüp görülmediğinden emin olmak istemez misiniz? Doğru paylaşım saatleri ile tüm dünyaya paylaşımını sergileyebilirsin.

Uzmanlar bu çok sorulan soruya yanıt verdiler. İşte cevabı! Hadi öğrenelim.

Instagram Paylaşım Saatleri

Instagram Paylaşım Saatleri

Her markanın Instagram’da paylaşım yapmak için kendine özgü tarzı olabilir. Her marka, sosyal medyada benzersiz davranış kalıplarıyla öne çıkar. Ancak, genel olarak harika sonuçlar veren ve uygulamanız gereken bazı işlemler vardır.

Takipçileriniz aktif olduğunda paylaşım yapmak çok önemlidir. Instagram algoritması yeni paylaşıma öncelik sunmaktadır. Bu, haber akışında daha yeni olan gönderinin eski gönderiden daha üstte görüneceği anlamına gelmektedir.

Üstte olmak, bir gönderiyi başarı için optimize etme konusunda en hızlı ve en kolay kazançlardan biridir.

Instagram pazarlama stratejiniz için hedeflerinizin ne olduğunu bilmek de mühimdir. Farkındalık oluşturma, daha fazla katılım veya trafik çekme konusunda uyguladığınız hedefleriniz var mı? Başarı size nasıl geldi ve gönderileriniz bu başarıya ne zaman ulaştı?

Unutmayın ki, geçmişteki başarılarınız, genel olarak ne zaman gönderi paylaşmanız gerektiği konusunda önemli bir kılavuzdur.

Instagram’da paylaşım yapmak için evrensel en iyi zamanı nasıl bulacağım? Markanızın benzersiz en iyi gönderi zamanlarını nasıl bulacağım? gibi kafanızda sorular olabilir. Öğrenmek için okumaya devam edin.

Instagram’da Paylaşım Yapmak İçin En İyi Saatler

Her tarzda işletmeden 30.000’den fazla Instagram gönderisini analiz ettik. Gözlemleri ve analizleri birleştirdik. Instagram’da gönderi yayınlamak için evrensel olarak en iyi zamanı bulduk.

İşte o analiz sonuçları:

Instagram Paylaşım Saatleri

Çarşamba günü saat 11:00 paylaşım için mükemmel bir vakittir. Instagram kullanıcılarının gün ortası ve hafta ortası paylaşımlarla etkileşime girme oranının en yüksek sonuçlara ulaştığını araştırdık.

 
Hafta sonları genellikle daha düşük etkileşime sahiptir. Bunun nedeni, insanların Instagram’da gezinmek yerine, gerçek dünyada bulunmasıdır. Sanal dünyadan gerçek dünyaya geçiş olarak düşünebilirsiniz.

 

Instagram’da Paylaşım Yapmak İçin Günler ve Saatler

Haftada birden fazla gönderi paylaşıyor olabilirsiniz. İşte haftanın her gününe özel Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi zamanlar.

Günler Saat
Pazartesi 12:00
Salı 09:00
Çarşamba 11:00
Perşembe 11:00
Cuma 14:00
Cumartesi 09:00
Pazar 19:00

Pazartesi Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Pazartesi günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 12:00 olarak belirlenmiştir.
Instagram kullanıcılarının çoğu haftaya iş yerinde dinlenmiş olarak başlıyor ama arada bir molaya ihtiyaç duyuyorlar. Öğle yemeğine kadar mola vermek için Instagram akışa bakıyorlar. Bu saatte paylaşım yaparsanız neredeyse tüm çalışanların keşfetine düşeceksiniz.
  • Unutmayın, Pazartesi günü Instagram paylaşım saati 12:00’dir.

Salı Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Salı günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 09:00 olarak belirlenmiştir.

Etkileşim sabah erken saatlerde, 08:00 – 10:00 arasında da güçlüdür, ancak sabah saat 09:00 civarında zirveye ulaşır.

  • Unutmayın, Salı günü Instagram paylaşım saati 09:00’dir.

Çarşamba Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Çarşamba günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 11:00 olarak belirlenmiştir.

Çarşamba aynı zamanda hesapların genel olarak en yüksek etkileşimi elde ettiği gün olarak saptanmıştır.

Perşembe Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Perşembe günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 11:00 olarak belirlenmiştir.

Perşembe günü paylaşım yapacak kullanıcılar için en ideal saat budur. Etkileşimin en fazla olduğu saat olarak belirlenmiştir.

Cuma Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Cuma günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 14:00 olarak belirlenmiştir.

Etkileşim sabah ve öğle yemeği saatinde, 07:00’dan 14:00’a kadar oldukça fazladır. Cuma günü Instagram paylaşım saatleri 07:00’den 14:00’a kadar sürmektedir.

  • Cuma günü Instagram paylaşım saati 14:00’dır.

Cumartesi Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Cumartesi günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 09:00 olarak belirlenmiştir.

İnsanların hafta sonu planlarına başlamadan önceki en aktif saat budur. Cumartesi günü paylaşım yapacaksanız bunu göz ardı etmeyin.

Pazar Günü Instagram Paylaşım Saatleri 2022

Pazar günü Instagram’da paylaşım yapmak için en iyi saat 19:00 olarak belirlenmiştir.

Etkileşim tüm öğleden sonra ve akşam boyunca, 12:00 ile 20:00 arasında oldukça fazladır. Pazar günü Instagram paylaşım saatleri 12:00’den 20:00’e kadar devam etmektedir.

Instagram Paylaşım Saatleri

Reels Paylaşım Saatleri

Reels ile etkileşim yakalamak mükemmel bir yöntemdir. Reels videoları oluşturarak kısa sürece binlere hatta milyonlara ulaşabilirsiniz. Bu başarıyı hızlı şekilde yakalamak isterseniz Reels videoları oluşturun.

Reels paylaşım saatleri olarak en uygun saatler Pazartesiden Perşembeye saat 09:00 ve 12:00’dir. Reels videolarının etkileşimi gönderilere göre daha farklıdır.

Reels keşfete düşme detaylarını öğrenmek için takip edebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ecem Özenç (@ecemozencblog)’in paylaştığı bir gönderi

Şirketlerin Paylaşım Stratejileri

Her zaman detaylara takılmamak gerekmektedir. Büyük resme bakmak size zaman kazandıracaktır. Büyük resme bakmayı ihmal etmemek gerekiyor. Bazen hayata dair en iyi ipuçları orada saklanıyor.

Haydi hep beraber büyük resme bakalım!

  • İşletmeler hesaplarında günde ortalama 1 kez gönderi paylaşıyorlar.
  • Gönderilerini profiline uygun profesyonel şekilde yapıyorlar. Estetik önemli!
  • Bir işletme hesabından yapılan bir gönderi için ortalama katılım oranı %0,96 olarak belirlenmiştir.
  • İnsanlar 2020 yılında her gün Instagram’da en az 30 dakika geçirdiler. (2019’da günde 26 dakikaydı) Günümüzde ise saatler…
  • Instagram’a yapılan her ziyaret yaklaşık 6 dakika 35 saniye sürmektedir.
  • Kullanıcıların %63’ü Instagram’a günde en az bir kez giriş yapıyor. Kullanıcıların %42’si Instagram’a günde birden fazla tıklıyor.

Instagram Paylaşım Saatleri

Kendi Paylaşım Saatinizi Keşfedin

İlk olarak, ne tür bir performans hedeflediğinize karar verin. Marka bilinirliği veya etkileşim, hangisi? Instagram gönderilerinizi zamanlamanız, hangisinin sizin için daha önemli olduğuna göre değişkenlik gösterecektir.
 
Geçmişte, gönderilerinizden hangileri daha fazla izlenme aldı? Onları ne zaman paylaştın? Peki bu gönderilerin beğeni alanlardan farkı ne?
  • Kitlenizin çevrimiçi ortamda en aktif olduğu zamanı takip edin.
  • Kitlenizi tanıyın.
  • Rakip analizi yapın. Rakiplerinizin ne zaman gönderi paylaştığını takip edin. Sektörünüze bağlı olarak, rakipleriniz de sizinle aynı işlemleri ve denemeleri yapıyor olabilir.
  • Kendi paylaşım saatlerinizi oluşturun. Takipçilerinizi bu saate alıştırın. Kişiselleştirilmiş saatiniz olsun.

Instagram Paylaşım Saatleri

Profesyonel İpucu 

Birçok marka saatleri dikkate alarak paylaşımda bulunur. Rekabet etmek zorunda kalmamak için saat 00:00’dan birkaç dakika önce veya sonra paylaşım yapmayı bir düşünün. Markaların önünüze geçmesini engelleyin. Bir marka olana kadar bunu deneyin.

Sonuç

Sosyal Evin ailesi olarak bir takım araştırmalar sonucu çıkan verileri sizinle paylaştık. Sosyal medyayı doğru ve kurallarına göre kullanmak size ve markanıza bir profesyonellik katacaktır. Belirttiğimiz saatleri kullanarak çok fazla kitleye ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanlık Hizmeti Veriyor musunuz?

Evet, sosyal medya danışmanlık hizmeti veriyoruz. Sosyal medya danışmanlık hizmetimiz sizin istekleriniz doğrultusunda şekillenmektedir. İsteklerinizi ve zevklerinizi öğrenip harekete geçiyoruz.

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Sosyal medya danışmanlığı, sosyal medyanızı yönetmektir. Sizin konseptinizde olan görseller hazırlıyoruz ve onları paylaşıyoruz. Profile uygun görsel oluşturma, açıklama yazısı yazma, uygun saatlerde paylaşım yapma, logo çalışması… Tüm hizmetlerimiz bulunmaktadır. Detaylı bilgi almak için Sosyal Evin sitesinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Teşekkürler ecem bilgilendirici yazın sayesinde daha çok etkileşime geçebileceğim 👍

  2. Bu saatlerde paylaşım yapmama rağmen istediğim etkileşim sayısına erişemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

  3. Bu bilgiler sayesinde paylaşımlar daha fazla kitleye ulaşacak harika 👏🏻👏🏻

  4. Merhaba. Sizi Ayhan Karaman sayesinde tanıdım hem çok kaliteli hizmetler hem de güzel bilgiler veriyorsunuz. Gezi hakkında bir instagram hesabı açtım ve izlenme konusunda sorunlar yaşıyorum. Bu makalede söylediklerinizi uygulamaya başladım ve ilk paylaşım yaklaşık olarak %40 oranında daha fazla izlendi. Bundan sonra tüm payaşımlarım için uygulayacağım. Teşekkürler 🙂

    1. Merhabalar Furkan bey, öncelikle güzel mesajınızın çok teşekkür ederiz. Sevgili Ecem hanım tarafından yazılan içerik son zamanlarda en ilgi çekici içerik haline geldi. İçerisinde bulunan bir çok taktik sayesinde, bir çok kullanıcı daha fazla etkileşim alıyor. Sizlerinde bu yöntemler sayesinde daha fazla izlenmeye sahip olmanız açıkçası bizleri mutlu etti. Umarız ki, hesabınızı istediğiniz konuma en hızlı şekilde ulaştırabilirsiniz. Sevgi ve saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu