Google Destek

Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir?

Google Haritalarda yorum silme işlemi direkt olarak yapılamasa da birçok yöntem bulunmaktadır. Yöntemleri takip ederek silme talebi oluşturabilmeniz mümkün olacaktır. Gelin birlikte bakalım. Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir? İşte bütün detaylar.

Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir?
Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir?

Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir?

Google, geçerli ve mantıklı bir sebep olmadıkça işletmelerin yorumlarını silmekten yana değildir. Kullanıcıların yaptığı yorumlar sayesinde insanlar, firmalar arasında seçim yapabilirler. Fakat bu durumu kötüye kullanan sistemler gerçek kullanıcılara kötü yorumlar yaptırabilmektedir. Bu durumda bir işletmenin internet hayatını tamamen bitirebilmektedir. Peki ya Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir? Böyle bir durumda 3 seçeneğiniz bulunmaktadır;

Google Yorumu Bildir

Yapabileceğiniz en mantıklı seçenek yorumları bildirmek olacaktır. Sebebinizi ve varsa kanıtınızı Google’a gönderebilirsiniz. Bu şekilde yorumun silinmesini bekleyebilirsiniz. Rekabeti azaltmaya çalışan kullanıcı olduğu için yorumu bildirebilmeniz mümkün olacaktır.

  1. Google Business‘a giriş yapın.
  2. İşletmenizi seçin.
  3. Yorumlar kısmına giriş yapın.
  4. Kaldırmak istediğiniz yorumun yanında ki üç noktayı seçin.
  5. Yorumu Bildir diyin.
  6. Sizin için en uygun olan seçenek hangisiyse onu seçin ve gönderin.

İşte bu kadar basit. Google bu konu ile alakalı sizlere 1-3 iş günü içerisinde mail olarak dönüş sağlayacaktır.

Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir?
Google Haritalarda Yorum Nasıl Silinir?

Rekabeti Azaltmaya Çalışan Kullanıcı Nedir?

Bazı işletme sahipleri kendi alanındaki farklı işletmelere 1 yıldız vermektedir. Bu şekilde kendini ön plana çıkartmaya çalışmaktadırlar. Fakat bu işlemi tek hesaptan yaptığı için fark edilmesi oldukça kolaydır. Size yorum yapan kişinin geçmiş yorumlamalarına bakabilirsiniz. Aynı gruptaki firmalara yorum yapıp yapmadığını da görebilirsiniz. Eğer yapmışlarsa ekran görüntüsü alarak bildirme yapabilir ve ekleme gerçekleştirebilirsiniz. Resim eklemeniz süreci tamamen hızlandıracaktır. Sonrasında bildirme ekranına durumu yazabilirsiniz. Ayrıca mutlaka kanıt niteliğinde bir resim eklemeniz gerekmektedir.

Yasal İşlem Başlatmak

Bir yorum için yasal işlem başlatmak uğraş ve maddiyat gerektirmektedir. Ama bu durum işletmenizin geleceği için çok önemlidir. 1 kötü yorumun bile çok önemlidir. Profilinizde yarattığı etki yüzünden potansiyel müşterilerde kaybedebilirsiniz. Sizden hizmet almayan kullanıcılar işletmeniz hakkında yorum yapıyorsa yasal anlamda hakkınızı aramanız mümkündür.

Hizmet Almayan Kullanıcı Nedir?

İspat etmek oldukça zor olsa da sizden hizmet almayan kullanıcının yorumunu sildirebilmeniz mümkündür. Ayrıca yorum sildirmekle kalmayıp sizin işletmenizi kötüye kullandığı için davada açabilmektesiniz. Fakat uzun sürmesinden, maddiyat ve uğraş gerektirmektedir. Bundan dolayı çoğu işletme sahipleri bu yolu tercih etmekten kaçınmaktadır.

Yorumu Yazan Kişiyle İletişim Kurma

Eğer işletmenize biri tarafından özel olarak kötü yorum yapılmıyorsa o zaman başka seçenekleri deneyebilirsiniz. Gerçekten kullanıcılar aldığı hizmetten memnun olmadığı için düşük yıldız veriyorsa, kullanıcılar ile iletişime geçebilirsiniz.

Yıldız sahibi ile konuşarak yorumunu silmesini talep edebilirsiniz. Bunun karşılığında ne tür hizmetten memnun kalmadığı kısmı öğrenerek düzeltmeyi teklif edebilirsiniz. İnsanlar, kendi fikirlerinin önemsendiğini gördüğünde büyük olasılıkla dilediğinizi yapacaktırlar. Yorum sahibi eğer teklifinizi kabul etmezse yapılabileceğiniz hiçbir şey bulunmamaktadır. Bu  tarz yorumlar gerçek kullanıcı tarafından doğru bir şekilde yazıldığından Google yorumu kaldıramayacaktır.

Yorumun gerçek olmadığını ispatlayamadığınız sürece yorum silmek çok zahmetli ve bir o kadar imkansız olacaktır. İşletmeler, yorum kapatma gibi bir özelliğe sahip değildirler. Bunun için insanlara ellerinden gelenin daha iyisini sunmak zorundadır. Google Haritalar yorum silme işlemine ihtiyaç kalmaması için işinizi çok iyi yapmalısınız. Sektörünüzde çok rekabetçi insanlarla sorun yaşamamayı tavsiye etmekteyiz.

Sosyal Evin sitemiz üzerinden Google Harita Yorum ve Yıldız Satın Al kısmından kolayca ulaşabilirsiniz. İçeriğe bu bağlantıdan ulaş: sosyalevin.com/google-harita-yorumu-satin-al/

https://www.youtube.com/watch?v=juvmuQve_c0

Sık Sorulan Sorular

Google Haritalar Neden Önemlidir?

Google haritalarda hizmet sağladığınız ya da direk olarak işyeri konumunuzu oluşturabilirsiniz. Firmanız ve markanız için güven yolu sağlayabilirsiniz.

Google Haritalara Kimler Yorum Yapabilir?

Google hesabına sahip olan tüm kullanıcılar kolayca yorum yapabilmektedir.

Google Harita Yorumları Nasıl Silinir?

Google konumlarınıza gelen yorumları silmek için şikayette bulunmanız gerekmektedir. Bu yorumun asılsız olduğunu bildirmeniz gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu