Spotify Destek

Spotify’a Şarkı Nasıl Yüklenir? Kimler Yükleyebilir?

Spotify’a nasıl şarkı yüklenir bilmek ve platformdaki dinleme seçenekleri arasında yer almak isteyenler, birkaç adımla bunu sağlayabilir. Günümüzün yeni kazanç yöntemi haline gelen bu platformu kullanmak ve Spotify şarkı yüklemek oldukça kolay.

Kimler şarkılarını yükleyerek kazanç elde edebilir hususu için merak edilen önemli bilgileri ise alt başlıklarda ayrıntılı olarak vermiş bulunmaktayız.

Spotify’a Nasıl Şarkı Yüklenir?

Spotify'a Nasıl Şarkı Yüklenir?

Şarkı, ses dosyası ve benzer içerikleri bu popüler uygulama içerisine ekleyerek, farklı bir ek gelir imkanına sahip olmak mümkün. Sadece birkaç aşamayı yerine getirerek bu anlamda istediğiniz şarkınızı milyonların yer aldığı platforma dahil edebilirsiniz.

Öncelikle tüm aşamaları eksiksiz bir biçimde yürütmeniz önem arz etmektedir.

  • Şakınızı Spotify’a yüklemeden önce TuneCore hesabı oluşturup açın. Hangi yayın türüne şarkı ekleyeceğinizi seçin.
  • Dilerseniz tekli dilerseniz albüm olarak.
  • Şarkılarını Spotify’da dinletmek isteyeneler en başta bir kapak resmi yüklemelidir.
  • En önemli nokta da yüklenen şarkılar üzerinden her dinleme üzerinden bir hak ediş alabilmek amacı ile “Müziğe katkıda bulunanları” ekleyin.

Bu aşamalar sonunda Spotify müzik yükleme işlemi kolayca tamamlanmış olabilir

Şarkımı Ne Zaman Yüklemeliyim?

Spotify’a şarkı yükleme için herhangi bir zaman ibaresi bulunmamaktadır. Ama genel olarak kişiler, kış mevsimi geldiğinde duygusal müzikleri sisteme yüklerken, yaz aylarının gelmesi ile daha enerjik müzikleri dönemsel bir biçimde ekleyebilmektedir.

Genelde bakıldığında sanatçıların izlediği yükleme yöntemi ve zamanlaması dünya genelinde bu şekildedir.

Burada önemli olan mesele, yayınlamadan önce gerekenleri en iyi şekilde yapmış olmaktır. Şarkının yayına alınması için ülkelere özel özel gün şarkılar ve anlam ifade eden içerikler hazır edilerek yüklendiğinde sadece o dönemlerde büyük ilgi alabilir.

Ancak her daim dinleme isteği oluşturabilecek içerikler üretim herhangi bir zamanda yayına almakta yine istenen dönüşün elde edilmesine imkan sağlayabilir.  Burada zamanlamadan çok kaliteli bir ortaya çıkarabilmeye odaklanmak çok daha iyi sonuçları beraberinde getirecektir.

Spotify’a Profesyonel Şarkı Yükleme

Spotify’da profesyonel bir şekilde şarkı yüklemek için öncelikle Spotify for Artists’e giriş yapmanız, sanatçı profili oluşturup, müziği yükleyerek telif hakları ve diğer bilgileri girmelisiniz.

İstenen tüm bilgilerin eksiksiz olarak yerine getirilmesinin ardından süreç tam anlamı ile yerine getirilmiş olabilir. Şarkı yükleme aşamalarından sonra elde edilen dönüşler neticesinde kişiler, daha sık platforma şarkı yükleyebilmekte ya da olumsuz etkiler sonunda bir daha aynı deneyimi yaşayamayabilmektedir.

Burada önemli olan olumlu tepki alacak çalışmaları yüklemektir. Çünkü sayısız çalışma çoğu kez istenen başarıya ulaşmayabilmektedir. Bu anlamda Spotify’a Profesyonel Şarkı Yükleme hususunda en uzamanca hazırlanmış eserlerinizi yüklemenizi tavsiye etmek isteriz.

Yüklenen Şarkının Spotify’da Yer Alması Ne Kadar Sürer?

Yüklenen Şarkının Spotify’da yer alması için bazı farklı sürelere gerek duyulmaktadır. Bu sürelere bakıldığında genel olarak yayına alınması için Müziğinizi yükledikten sonra, onaylaması 24 saati bulmaktadır.

Spotify’a Sanatçının Şarkı Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Spotify a şarkı Yükleme mobil sürümde altta verdiğimiz aşmalar dahilinde kolayca yapılabilir

  • Araçlar segmesi üzerinden + işaretine tıklayın.
  • “Kitaplık” tıklayın.
  • “İçe aktar” ifadesine tıklayın.
  • Cihaz üzerinden ses dosyasını seçin.
  • Bu aşamadan sonra dosya yüklenmeye başlar. Dilerseniz yeni dosyalara yükleyerek dilerseniz akabinde “yayınla” diyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Spotify’da Şarkıyı Öne Çıkarma Taktikleri

Spotify'da Şarkıyı Öne Çıkarma Taktikleri

Spotify’da Şarkıyı Öne Çıkarma taktikleri ile çok daha kişi tarafından keşfedilmesini sağlamak mümkündür.

  • Spotify çalma listesi ya da şarkılar nasıl öne çıkar alttaki gibi anlatmak istedik. Sizlerde uygulamaya başlayabilirsiniz.
  • Sıra belirterek öne çıkarmak için Kitaplık üzerinden “Çalma Listeleri filtresi” bölümünü tıkla.
  • “Üstteki” ibaresine tıkla ve ardından da “Özel sıra “olarak yerini belirle
  • Son aşama olarak ise çalma list seçerek sürükleme işlemi ile istenen konuma bırak.

Şarkı Yayınlamak Paralı Mı?

Müzik dağıtım şirketleri bu anlamda bir takım komisyonları talep etmektedir. Bu konuda özellikle abonelik ücreti, yayın telif hakları gibi hususları öne sürerek bir takım ödeme alırlar.

Ancak Spotify’a şarkı yükleme tam anlamı ile ücretsizdir. Sunulan akış servisi ya da yükleme sıklığına bakılmaksızın herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Spotify’a Kimler Şarkı Yükleyebilir?

Spotify şarkı ekleme için illa bir sanatçı kimliği bulunmasına gerek yoktur. Bağımsız sanatçılar, müzik grupları ya da kendi çalışmasına güvenen herkes kolayca Spotify sanatçı hesabı açma yöntemini kullanarak şarkılarını platforma yükleyebilir.

Spotify Ne Sıklıkla Ödeme Yapar?

Spotify ne zaman para veriyor ve ödeme sıklığı nedir bakarsak sanatçılara otuz günde bir ödeme yaptığı bilinmektedir. Bu bilgiler web adresi üzerinde de ayda bir şeklinde tanımlanır.

Sık Sorulan Sorular

Spotify da nasıl sanatçı olunur?

Sanatçılar İçin Spotify Hesabı açmak ve şarkıları herkese dinler hale getirmek için

  • TuneCore’a kaydolun
  • Şarkı ve şarkıya ait bir kapak fotoğrafı yükleyin.
  • Yayınla diyerek Spotify’ın inceleme sürecine dahil olun.
  • Yapılan işlemin ardında sanatçı olma kaydınızı tamamlamak için resim, biyografi bilgisi ve çalma içerikleriniz için teklileri ekleyerek işlemi sonuçlandırın.

Spotify 1000 Dinlenmeye Ne Kadar Veriyor?

Spotify platforma eklenmiş olan şarkıların dinlenme başına 0,003 dolar ile 0,005 dolara varan ödemeler sağlanıyor. Spotify 1000 dinlenmeye ne 1000 izlenme başına 4 dolar ve yüzde oyuz kesinti sonrası 2,8 dolar bu da 91 liradır.

Spotify 1 Dinlenme Kaç Dolar?

Spotify 1 dinlenme için kesintiler dahil edilmeden dinleme başına 0,003 dolar ile 0,005 arasında bir ödeme yapar.

Spotify Neye Göre Para Veriyor?

Şarkıcılara ödenecek olan tutarı hesaplarken Spotify alınan rakamı düşer. Bu ücretten vergiler, kredi kartı işleme ücretleri, faturalandırma ve satış komisyon rakamları için ödeme sağlanır. Ortaya çıkmış olan net gelirden sanatçıya bir ödeme sağlanır. Sanatçıların ödeme alabilmesi için şaklarının en az 30 saniye dinlenmesi gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu