Spotify Destek

Spotify Uyum Testi Nedir?

Bu yazımızda Spotify uyum testi nedir? Sorusuna cevap arayacağız. Dünyanın en çok tercih edilen çevrim içi müzik dinleme ve indirme, paylaşma uygulamalarından birisi olan Spotify, yenilikçi rekabet anlayışı ile her geçen gün yeni bir özellik sunmaya devam ediyor. Son dönemde Spotify uyum testi olarak da bilinen bir özellik sayesinde arkadaşlarınız ile müzik zevkinizin ne kadar benzer olduğunu test edebilmeniz mümkün.

Spotify Uyum Testi Nedir?

Spotify uyum testi diye bilinen özellik ile Blend adı verilen şahsileştirilmiş bir çalma listesini arkadaşlarınızın çalma listesi ile karşılaştırılmasını ve bir takım algoritmik testler neticesinde uyumluluk oranının tespitini yapıyor. Önceleri deneme aşamasında olan Blend, yakın zamanda tüm dünyada kullanıma açıldı. Bu özellik ile birlikte listenizi paylaşan her çifte yeni bir kapak resmi, uyum testi sonucu ve bu verileri sanal ortamda başkaları ile paylaşma imkânı sunuyor.

Müzik Zevkleriniz Arasındaki Uyum Skoru

Blend özelliği ile birlikte bir arkadaşınızla birlikte blend çalma listesi oluşturabilirsiniz. Devamında bu iki liste arasında ki uygunluk ve zevk benzerlikleri test edilerek müzik beğenisi benzerlik skoruna sahip olabiliyorsunuz. Aynı zamanda blend müzik listesine sahip olan kullanıcılar, kendi aralarında ki ortak şarkıları da görebilecekler.

Ortak şarkılar ve benzer müziklere ilişkin yeni bir listenin oluşmasıyla sevdiğiniz arkadaşlarınızla sadece size özel bir müzik listesine sahip olacaksınız. Bu özelliği deneyerek arkadaşlarınız ile ortak payda da buluştuğunuz müzikleri görebilir, şarkılar hakkında paylaşımlar yapabilir ve sohbet edebilirsiniz.

Spotify Uyum Testi Nedir?
Spotify Uyum Testi Nedir?

Veriler Sanal Medyada Paylaşılabilir

Elde edilen veriler ile birlikte müzik beğenilerinizin benzerlik oranlarına ilişkin skorunuzu gösteren görüntüleri sosyal medya ortamında paylaşma imkânına da sahip olacaksınız. Spotify, sizin yerinize eşleşmenin sonucuna ilişkin story atabileceğiniz bir hikâye hazırlayacak.

Bu hikâyeyi olduğu gibi İnstagram üzerinden de paylaşabilirsiniz. Bu hikâyeyi Spotify üzerinden istediğiniz zaman da görüntüleyebilirsiniz. Üstelik blend çalma listelerine özgü yeni ir kapak resminiz de olacak.

Premium Üyelere Başka Ayrıcalıklar Sunuluyor

Spotify üzerinde Premium üyelik hakkı olan kimseler için blend çalma listeleri yeniliği ekstra hizmetler de sunuyor. Bu kullanıcılar, çalma listelerindeki müziklerden her birisine hangi kullanıcının müzik seçimlerinin katkıda bulunduğunu tespit edebilecek.

Blend’i Nasıl Kullanabilirim?

Bu özelliği kullanmak çok basit bir iki işlem gerektiriyor.

  1. Spotify’a giriş yapalım: https://www.spotify.com/
  2. Öncelikle Spotify ekranından ‘’Senin için hazırlandı’’ bölümüne tıklayın.
  3. ‘’Blend Oluştur’’ seçeneğine tıklayabilirsiniz.
  4. Devamında blendinize katılacak olan kişiyi seçmek için ‘’Davet Et’’ seçeneğine tıklayın.
Spotify Blend Nasıl Yapılır? İşte detaylar: https://sosyalevin.com/blog/spotify-blend-nasil-yapilir/

Davet ettiğiniz kişinin bu daveti kabul etmesi ile birlikte gerisi Spotify tarafından yapılmaktadır. Spotify müzik zevklerinizi karşılaştırarak sizin için özel bir çalma listesi ve yeni bir kapak resmi oluşturacaktır. Akabinde oluşan içeriği sosyal medya üzerinden paylaşabilmek için de ekranın altındaki ‘’Bu Hikayeyi Paylaş’’ butonuna tıklamanız yeterli.

Spotify Uyum Testi Nedir?
Spotify Uyum Testi Nedir?

Blend Çalma Listelerinde En Çok Dinlenenler

Bu özelliğin hizmete sunulması ile birlikte yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandığı biliniyor. Blend listelerin hayatımıza girmesinin ardından bu listelerde yer alan Olivia Rodrigo en çok dinlenen müzisyen oldu. Doja Cat, Taylor Swift, The Weekend ile Lil Nas X ise Olivia Rodrigo’yu takip eden diğer sanatçılar.

Yine Olivia Rodrigo’nun “good 4 u” şarkısı en çok dinlenen parça olurken, Lil Nas X’ten Call Me By Your Name”, Doja Cat ve SZA’nın “Kiss Me More”isimli şarkıları, Dua Lipa’dan “Levitating” ile Bruno Mars, Paak ile Silk Sonic’in “Leave The Door Open” adlı şarkıları en çok dinlenen diğer şarkılar olarak öne çıktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu