Google Destek

Google Asistan Rehberi

Google Asistan bilgisayar telefon ve tabletlerle yapay zeka ile çalışıp cihaz ile ilgili temel komutları alıp yapabilen sesli bir asistan uygulamasıdır. Günlük hayatta daha hızlı bir şekilde cihazı yönlendirme, mesaj gönderme arama yapma,alarm kurma, not alma gibi işlemler Google Asistan ile yapılabilir.

Cihazda bulunan Google Asistan’ı açıp kapatmak için aşağıda maddeler halinde yer alan işlemleri yapmak yeterlidir.

  • Google uygulamasını açıp sağ üst profilde bulunan resme tıklamak gerekir
  • Ardından ayarlar seçeneğinden Google Asistan’ı seçmek gerekir.
  • Bu kısımda genel seçeneğini tıkladıktan sonra yan tarafta bulunan butonu açıp kapatarak Google Asistan’ı aktif etmek ve kullanım dışı bırakmak mümkündür.

Yukarıda bahsi geçen ilgili adımlar tamamlansa bile bazı akıllı cihazlarda ana ekran düğmesine dokunulduğunda Asistan tekrardan devreye girebiliyor.

İlgili bu özelliği devre dışı bırakmak için telefonun ayarlarına ve ardından uygulamalar menüsünden varsayılan uygulamaları aç kısmına girmek gerekir. Son olarak dijital asistan uygulaması seçeneğine girerek cihaz yardım uygulaması kısmını yok şeklinde işaretlemek yeterlidir. Bu şekilde ana ekran düğmesine basılsa dahi Google Asistan devreye girmeyecektir.

Bu özelliği aktive etmek için yine aynı yerden butonu açarak Google Asistan özelliğini devreye sokmak mümkündür.

Google Asistan Nasıl Açılır?

Google Asistan Nasıl Açılır?

Google Asistan nasıl açılır? Google Asistan’ı açmak için Google uygulamasına giriş yapmak gerekir. Ardından sağ üst profil resminden ayarlar seçeneğine geçmek ve Google Asistan’ı bu kısımda aktive etmek mümkündür. Google Asistan nasıl kapatılır? Google Asistan kapatma işlemi yine aynı yerden yapılmaktadır.

Google Asistan Ne İşe Yarar?

Google Asistan cihazı daha hızlı şekilde kullanabilmek ve temel işleri yapabilmek için gereklidir. Google Asistan ile mesaj gönderme arama yapma alarm kurma gibi kişinin günlük ihtiyaç duyduğu işlemleri hızlı bir şekilde yapmak mümkündür.

Google Asistan Nasıl Kullanılır?

Google Asistan kullanabilmek için akıllı cihazın ana güç tuşuna basmak ve sesli bir şekilde ok Google Asistan ayarlarını aç demek yeterlidir. Ardından Google Asistan’a ilgili komutu vererek cihazı daha etkili ve hızlı şekilde kullanmak mümkündür.

Google Asistan Nasıl Özelleştirilir?

Google Asistan’ı kapat yada aç işlemi için öncelikle Google uygulamasını açmak ve profile tıklayarak ayarlar seçeneğinden Google Asistan’ı seçmek gerekir. Ardından genel seçeneğini işaretledikten sonra yan kısımda bulunan butonu açıp kapatarak Google Asistan’ı aktif etmek ya da kullanım dışı bırakmak mümkündür.

Google Asistan’ı özelleştirerek Google hesabını ve cihazı daha pratik şekilde kullanmak mümkündür. Google Asistan’ı özelleştirmek için ayarları girdikten sonra Google seçeneğine dokunmak ve ardından hesap hizmetleri kısmından asistan ve ses kısmına dokunmak gerekir. Bu kısımda Google Asistan’ı seçip hesaba kolay bir şekilde entegre edebilirsiniz.

Google Asistan’ın Güvenliği

Kullanıcıların internet üzerinden yapmış oldukları bütün etkileşimler Google Asistan tarafından kayıt altına tutulur. Bu şekilde reklam politikası oluşturulur.

Google Asistan’ı Devre Dışı Bırakma – Nasıl Kapatılır?

Google Asistan’ı Devre Dışı Bırakma - Nasıl Kapatılır?

Google Asistan cihazdan devre dışı bırakıldığında yeniden aktif etmek için ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Öncelikle telefonun ayarlar kısmına girdikten sonra uygulamalar menüsünden varsayılan uygulamaları aç kısmına girmek gerekir.
  • Dijital asistan uygulaması seçeneğinden cihaz yardım uygulaması kısmına giriş yapmak gerekir
  • Son adım olarak dijital asistan uygulaması kısmını var olarak işaretlemek yeterlidir. Bu şekilde özellik yeniden aktive edilir.

Google Ses Tanıma ve Sentez Hizmeti Kapatma

Google ses tanıma ve sensiz hizmetine kapatmak için öncelikle Google hesabı yönetimini açmak gerekir. Ardından veriler ve gizlilik kısmına dokunarak geçmiş ayarlar bölümünün en alt kısmında bulunan ve uygulama etkinliğine dokunmak gerekir. Son adım olarak konuşma ve ses etkinliğini dahiliye seçeneğinin yan kısmında bulunan kutucuğun işaretini kaldırarak hizmet kapatmış olur.

Sık Sorulan Sorular

Google Asistan Hangi Tuşla Açılır?

Akıllı cihazın ana sayfa düğmesine basılı tutarak ok Google demek yeterlidir. Bu şekilde Google Asistan devreye girmiş olur.

Google Asistan Ayarları Nasıl Açılır?

Google Asistan ayarlarını açmak için öncelikle Google Asistan aktive etmek ardından e-posta adresine yaz kısmındaki ok simgesine dokunmak gerekir.

Yeni bir hesap eklemek ya da farklı bir hesap ile giriş yapmak için ilgili butonlara basmak yeterlidir.

Google Asistan Nasıl Kurulur?

Google Asistan kurulumu için öncelikle cihaz ayarlarına ulaşmak gerekir. Google uygulamasını sağ üst kısmında bulunan profile tıklayarak ilgili ayarlar kısmından Google Asistan’ı seçmek gerekir.

Cihazı Google Asistan’a ekleyip, asistanın cihazı tanıması için ilgili talimatları uygulamak gerekir. Bu işlemin ardından Google asistan talimat almak için hazırlanır ve kişinin günlük işlerini daha kolay planlamasına yardımcı olur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu