Google Destek

Google Reklamları Nasıl Verilir?

Günümüzde işletme sahiplerinin birçoğu marka bilinirliğini artırmak için Google reklamları nasıl verilir? Sorusunun cevabını arıyor. Değişen yaşam tarzları dolayısıyla çoğu işletme müşterilerine dijital kanallardan ulaşmanın daha kolay olduğunu düşünüyor. Gelişen teknolojiyle birlikte internet ve sosyal medya kullanımı günden güne artıyor.

İnsanlar artık gündemi internetten takip ediyor, gazetelerini internet üzerinden okuyor, alışverişlerini dijital pazarlardan yapıyorlar. Merak ettiklerini internette araştırıp öğreniyorlar. Bu faaliyetlerin çoğu google üzerinden gerçekleşiyor.

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre Google’da günde 3.9 milyar arama yapılıyor. Bu sonuçlarda işletmelerin pazarlama stratejilerine etki ediyor. İşletmeler daha çok satış yapmak, daha çok kâr elde etmek ve markasının görünürlüğünü arttırmak için Google’a reklam vermeye başladılar.

Google Reklamları Nasıl Verilir?

Bir çok adımdan geçmeniz lazım. Öncelikle AdSense hesabı sahibi olmanız gerekmektedir. İşte bütün adımlar:

Google Reklamları Nasıl Verilir?
Google Reklamları Nasıl Verilir?

Google Adsense Hesabı Oluşturma

Google Adsense hesabı için ads.google.com‘a girip mail adresiniz ile hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hesabınızı oluşturduktan sonra panel üzerinden ulaşabileceğiniz birçok özellik bulunmaktadır.

  1. Oluşturduğunuz tüm kampanyaları görebilirsiniz.
  2. İstediğiniz tarihler arasındaki istatistiklerinizi filtreleyebilirsiniz.
  3. Reklamlarınız hakkında rapor oluşturabilir ve bu raporları paylaşabilirsiniz.
  4. Anahtar kelimelerle ilgili destek alabilir ve arama hacimlerini görebilirsiniz.
  5. Faturalarınızı takip edebilir ve ödeme yöntemleriniz ile ilgili güncelleme yapabilirsiniz.

Panel üzerinden ihtiyacınız olan tüm belge ve bilgilere ulaşabileceğiniz gibi bu raporlar dahilinde reklamlarınız koordine edebilir ve daha yüksek fayda elde edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Seçimi

İşletmenizin Google adsense hesabını oluşturduktan sonra hedef kitlenizi belirlemeniz büyük önem taşımaktadır. Hedef kitlenizi belirledikten sonra bu kitleye ulaşmanız için doğru anahtar kelime seçimi yapmalısınız. Seçeceğiniz anahtar kelimeler sizin sattığınız ürünü veya verdiğiniz hizmeti tanımlaması gerekir. Anahtar kelime analizinizi iyi yapmalı, belirlediğiniz hedef kitlenin yanı sıra rekabet ettiğiniz firmaları da iyi tanımalısınız.

Reklamları Yönetme

Oluşturduğunuz reklamları doğru hedef kitlenize ulaştırabilmek için bazı sınırlandırmalar yapmalısınız. Örneğin, reklamınız hangi konum çevresinde gösterilecek. Hangi saatlerde yayınlanacak. Siz İstanbul’da bulunan bir işletme iseniz reklamınızın Antalya çevresinde gösterilmesi size çok fayda sağlamaz. Yetişkin kesime hitap ediyorsanız, çoğu kişinin iş yerinde olduğu internette rahatça gezemediği gündüz saatlerinde reklamlarınız hedeflediğiniz kitleye ulaşmayacaktır. Dolayısıyla reklamlarınızı sınırlandırmanız ve hedeflediğiniz kitlenize göre reklamlarınızı yönetmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Reklam Metni Oluşturma

Reklam metninizi etkili ve ilgi çekici hazırlamalısınız. Hedef kitlenizde merak ya da ilgi uyandıramazsanız, reklamlarınıza geri dönüş olmayacaktır. Sunduğunuz reklama aldığınız geri dönüşlere ve istatistiklerinize göre reklamlarınızı geliştirmeli ve en iyiyi yakalamalısınız.

Google Reklamları Nasıl Verilir?
Google Reklamları Nasıl Verilir?

Faturalandırma

Hesap kurulumunuzu tamamladıktan sonra reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz. Reklamlarınızı yayınlamak için hesabınızın faturalandırma bölümünde tanımlı bir ödeme yöntemi olmalıdır. Faturalandırma için günlük veya aylık bir bütçe belirleyebilirsiniz. Google reklam bütçesini tamamen size bırakmaktadır. İsterseniz küçük bütçelerde reklam yayınlayabilir, isterseniz reklamlarınız için büyük bir bütçe ayırabilirsiniz.

Google reklamları nasıl verilir? Konusu çoğu işletmeye karışık ve hatta zor gelse bile izlenmesi gereken yollar oldukça basittir. İşletmeler en büyük rekabeti pazarlama alanında yaşamaktadır. Bir işletmenin reklamı ne kadar bilinir ve ne kadar ön plandaysa o işletme rakiplerine göre hep bir adım önde olacaktır. Günümüzde çoğu marka isimlerinden önce reklamlarıyla tanınmaktadır.

Bu sebeple reklamların işletmelere olan katkıları oldukça fazladır. Google işletmelere bu imkanı sağlamaktadır. Reklamları yayınlamanın yanı sıra bu reklamlara alınan geri dönüşleri, reklamların ne kadar etkileşim aldığı ve bunların sizin gelirinizi ve bilinirliğinizi ne kadar arttırdığını raporlar eşliğinde net bir şekilde görebilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra işletmenizi geliri artacağı gibi markanızın bilinirliği ve kalitesi de aynı ölçüde artacaktır.

Google ile alakalı diğer içeriklerimizi incelemek isterseniz bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://sosyalevin.com/blog/google-destek/

Sık Sorulan Sorular

Ödemeler Ne Zaman Çekilir?

Ödemeler hesaba göre değişiklik sağlamaktadır. Bazen eşikli hesap verirken, bazende önden ödeme gerekmektedir. Google size güvendikten sonra ödeme periyotlarını ve miktarlarını arttırmaktadır.

Ne Kadar Para Öderim?

Ödeyeceğiniz para tamamıyla reklam ile alakalıdır. Sektörün zorluğu, rekabetin fazla olması, tıklama oranlarının yüksek olması gibi bir çok etken vardır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu