TikTok Destek

Tiktok Hesabı Nasıl Silinir?

TikTok hesapları bir yandan türerken diğer bir taraftan ise hızla silinmek isteniyor. Çeşitli içerikleri içine alan bu platform ülkemizde sıklıkla kapatılma olayları ile gündeme geliyor.

Dünya genelinde en büyük kullanıcıya sahip platform olarak da ön plana çıkıyor.

Arama motorlarında çok sayıda “Tiktok hesap kapatma, dondurma ve Tiktok hesabı nasıl silinir?” şeklinde sorgulama ard arda sıralanıyor.

Buradan da anladığımız üzere birçok kullanıcı hesaplarını silmenin yolunu araştırıyor. TikTok hesap kapatma, Tiktok bir hesap silme ya da dondurma işlemlerinin nasıl yapıldığına sizler için bu içeriğimizde değineceğiz.

Uygulama Aracılığıyla Hesabınızı Silme

TikTok hesabınızı uygulama aracılığıyla silmek için, TikTok ayarlarına gidip “Hesabımı Yönet” bölümünden “Hesabımı Sil” seçeneğini seçin ve yönergeleri izleyin.

Uygulama Aracılığıyla Hesabınızı Silme

Hesabınızı Web Üzerinden Silme

TikTok hesabınızı web üzerinden silmek için, TikTok’un web sitesine giriş yaparak profil ayarlarından “Hesap Yönetimi” bölümüne gidin ve “Hesabımı Sil” seçeneğini seçip yönergeleri izleyin.

Tiktok Hesap Silme Adım Adım Rehber

Tiktok hesap silme amacıyla sizler için en basit anlatımla bir rehber hazırladık. Verdiğimiz aşamaları uygulayarak kısa sürede var olan Tiktok hesaplarınızı silebilirsiniz.

TikTok hesabı silmenin adımları;

  • TikTok isimli uygulamayı açın.
  • Burada alt tarafta yer alan profil kısmını açın.
  • Üst kısımda gördüğünüz “Menü ☰” alanına gelerek dokunun.
  • Açılan pencere üzerinden “Ayarlar ve gizlilik” kısmına tıklayın.
  • Önce “Hesap” alanına sonrasında ise “Hesabı devre dışı bırak ya da sil” kısmına tıklayın.

Hesap silme işlemi için var olan talimatları yerine getiriyor olmanız tamamen sorunsuz bir silmeyi gerçekleştirmenize imkân tanır.

Verilerinizi Yedekleme

TikTok mobil uygulaması aracılığı ile kolayca verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Yerine getirmeniz gereken başlıca adımlar ise;

  • Tiktok profilinize gidin.
  • Buradan/Ayarlar ve gizlilik bölümüne girin.
  • Sonrasında Gizlilik /Verilerinizi indirin.
  • Bu aşamada “TXT” olan tercihte bulunursanız; okunabilir özellikli bir dosya alabilirsiniz.
    “JSON” uzantılı bir seçim yaparsanız, Javascript şeklinde biçimlendirilmiş dosya alabilirsiniz.
  • İstenilen veri dosyası oluştuktan sonra “Verileri indir” bölümüne tıkladıktan sonra uygulama tarafından sizlere “Bu işlemin birkaç gün sürebileceği” mesajı verilir.
  • Veri yedekleme ile elde edilen dosyalar içerisinde ise gelinmiş olan zamana kadar ki kayıtlı olan profil bilgileriniz, video ve yorum paylaşımlarınız, çeşitli geçerli ayarlar bu dosyada sunulur.

Silinen Bir Hesabı Kurtarma

Tiktok üzerinden silinen bir hesabı kurtarma işlemi, için platform kullanıcılarına 30 gün içerisinde tekrar giriş yapma imkânı sunar. Bu süre içerisinde silme işlemini durdurabilirsiniz. Bu yapılan kurtarma işlemi için “Hesabı devre dışı bırakmanın beklemede “ olduğu mesajını alırken  “Yeniden Etkinleştir”  sekmesini tıklayarak; silme işlemini iptal edebilirsiniz.

Silinen Bir Hesabı Kurtarma

Tiktok Hesabını Silmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Tiktok hesaplarınızı silmeden önce pişmen olmamak adına en başından bilmenniz gereken birtakım detaylar bulunur bunlar ise;

  • Hesap silme işlemi neticesinde var olan videolarınız, mesajlarınız, yorumlarınız ve benzer içerikleriniz tamamen silinecektir. Bu veriler bir daha geri getirilemez, bu sebeple öncesinde yedekleme yapmanız faydalı olabilir.
  • Hesap silme işleminin ardından hem takipçileriniz hem de takip ettikleriniz kaybolur. Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmenizde fayda olabilir.
  • TikTok’ta herhangi bir sanal para birimi satın aldıysanız, bakiye olarak geri ödeme yapılmaz.

Sık Sorulan Sorular

Tiktok Hesabı Ne Kadar Sürede Silinir?

Tiktok hesabı 180 günlük süreçte kullanılmaz ise pasif hesaplar kategorisine alınır.

Benim Adıma Açılan Tiktok Hesabı Nasıl Kapatılır?

Adınıza açılmış olan Tiktok hesaplarını kapatmak için ilgili profile gidin. Üst noktada bulunan “Paylaş” kısmına tıklayın. Ardından “Bildir” bölümüne dokunun. Son aşama olarak; “Hesabı bildir” diyerek Tiktok hesabı nasıl kapatılır kendiniz deneyimlemiş olun.

Tiktok’u Silince Hesap Silinir Mi?

Tiktok hesaplarını silmek geri alınamayan bir durumdur. Silme işlemi ile birlikte hesabınız üzerinde yer alan tüm bilgiler tamamen yok olur.

Tiktok Hesabıma Başkasının Girdiğini Nasıl Anlarım?

TikTok hesabınıza başkasının giriş yapıp yapmadığını anlamak için bazı belirtiler ortaya çıkabilir.  Bunlar ise beklenmedik videolar, beğeniler ve yorumlar şeklindedir. Özellikle yeni cihaz giriş bildirimleri, şifre veya e-posta değişiklikleri gibi durumlar buna işaret etmektedir. Bu gibi hallerde TikTok destek ekibiyle iletişime geçerek hesabınızı güvence altına alın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu