Google Destek

Google Hesabı Silme (Kaldırma)

Google hesabı  YouTube, Gmail, Drive gibi popüler hizmetlerin kullanıldığı bir platformdur. Bazı nedenlerden dolayı kalıcı olarak silmek istenen Google hesabı için yapılması gerekenler aşağıda yer alır.

  • Google hesabını silmek için öncelikle cihazda Google internet adresine ulaşmak gerekir.
  • Açılan pencere sağ üst köşesinde bulunan profil resmini tıklamak gerekir.
  • Hesabınızı yönetin seçeneğine tıkladıktan sonra Hesap ayarlarına ulaşmak gerekir.
  • Ardından verilerinizi ve gizliliğinizi yönetin seçeneğine tıkladıktan sonra karşılaşılan hesabınızı silin kısmında bazı analiz raporları ve bilgiler yer alır.
  • İlgili kısımları doğru şekilde tamamladıktan sonra 14 günlük süre içerisinde hesap kalıcı olarak silinir.

Google Hesabı Neden Silinir?

Google Hesabı Neden Silinir?

Google hesabı nasıl silinir? Google hesabını silme nedenleri kişiye bağlı özel sebepler olabilir. Yeni bir hesap açma ya da eski verileri yok etme gibi temel nedenler söz konusu olabilir. Buna bağlı olarak bazı özel durumlarda hesap devre dışı kalabilir. Hesabı devre dışı bırakan bazı durumlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Ürün politikalarını çiğneme
  • Hesabı ele geçirme ya da hesaba açık saldırı
  • Kullanıcıları aldatmak ve sahte kimlik oluşturmak
  • Otomatik mesaj gönderme ya da otomatik telefon görüşmeleri yapma
  • Cinsel istismar ve çocuk istismarı
  • Kötü amaçlı yazılımlar ve diğer zararlı etkinlikler
  • Spam yapma
  • Terör Amaçlı içerikler
  • Müstehcen içerikler
  • Kötüye kullanma amacı ile birden çok hesap kullanma

Kalıcı Olarak Google Hesabı Nasıl Silinir?

Kalıcı olarak Google hesabını silmek için ilgili internet adresine ulaştıktan sonra profil resmine tıklamak ardından hesap yönetim seçeneklerine ulaşarak, hesap ayarlarına girmek gerekir. Ardından verilerinizi ve gizliliğinizi yönetin seçeneğine tıklayarak açılan pencerede hesabınızı silin kısmından ilgili rapor ve diğer bilgileri doğru şekilde tamamlamak gerekir.

Google Hesabı Silme İşlemleri

Google hesabı silme işlemleri ve bağlı sebeplerden dolayı verildiği gibi 2 sene boyunca kullanılmayan ve erişim oluşturulmayan hesaplar da silinebilir. Google kullanılmayan hesapları kontrol etmek amacıyla verilerin silmeden önce e-posta ile bildirim gönderir. Herhangi bir etkileşim söz konusu değilse hesap silme işlemi gerçekleşir.

Google Hesabı Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Google hesabını silmeden önce hesap bilgilerini incelemek gerekir. İnternet bankacılığı, sosyal medya uygulamaları ve diğer pek çok bilgilerin kaybolmaması için ilgili verileri güvence altına almak gerekir. Yeni açılan e-posta bilgilerini yenilemek sosyal medya uygulamaları ve diğer önemli bilgilerin kaybolmamasına yardımcı olur.

Google Hesabı Sildikten Sonra Ne Olur?

Google Hesabı Sildikten Sonra Ne Olur?

Google hesabı kalıcı olarak sildikten sonra geri almak kurtarma e-postası ile mümkündür. Kurtarma e-postasındaki bilgilerin güncel olması gerekir. Aksi takdirde bazı verilerin belli bir süre geçtikten sonra kurtarılması mümkün olmayabilir.

Telefondan Google Hesabı Nasıl Kaldırılır?

Google hesabı nasıl kaldırılır?  Google hesabını kaldırma işlemi için gerekli adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Öncelikle cihaz ayarlarına giriş yaparak bu kısmından şifreler ve hesaplar sekmesine giriş yapmak gerekir.
  • Ardından hesap ekle kısmına giriş yaparak kaldırılması gereken hesabın yanında bulunan hesabı kaldır butonunun onaylamak gerekir.
  • Cihazın pinini ya da şifresini girerek ilgili güvenlik tedbirini tamamladıktan sonra hesap cihazdan kaldırılır.

iPhone’da Google Hesabı Kaldırma Adımları

  • iPhone cihazda Gmail uygulamasını açtıktan sonra sağ üst kısımda bulunan profile dokunmak gerekir.
  • Ardından cihazdaki hesapları yönet kısmına girdikten sonra bu cihazdan kaldır seçeneğini dokunduktan sonra hesap cihazdan kaldırılır.

Sık sorulan sorular

Google Hesabı Nereden Siliniyor?

Google hesabı silmek için hesap ayarlarına ulaşmak veriler ve gizliliği yönetim kısmından hesap silme kısmına ulaşmak gerekir. Bu kısımdan ilgili analiz raporları ve veri bilgilerine ulaşıldıktan sonra hesap başarılı bir şekilde silinir.

Google Hesabı Silinirse Gmail Silinir Mi?

Gmail hesabı silme kalıcı olarak gerçekleşen bir işlemdir. Google hesap silinirse gmail’de silinir. Gmail adresi kullanılmak istenmiyorsa silinebilir. Fakat yeniden kullanılmak isteniyorsa Gmail adresi geri alınabilir. Gmail hizmeti kaldırma seçeneği de mevcuttur. Bunun için Google hesabını silmek gerekmez.

Google Oturum Kapatma Nasıl Yapılır?

Google oturum kapatma işlemi için öncelikle cihazda Chrome uygulamasını açmak gerekir. Ardından adres çubuğunun sağ kısmında bulunan diğer ayarlara dokunulur. Kullanıcı adına dokunulduktan sonra oturumu kapat seçeneği ile Google oturum kapatma işlemi gerçekleşir.

Google Hesabı Ne Zaman Kalıcı Olarak Silinir?

Google hesabı silme işlemi gerçekleştikten sonra 14 gün içerisinde hesap kalıcı olarak silinir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu