Ne çeşit hesap kullandığınız fark etmeksizin kullandığınız instagramın bilinmeyen özellikleri nasıl değiştirileceğini öğrendiğinizde oldukça işinize yarayacak. Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ın günlük kullanıcı sayısı beş yüz milyonu geçiyor. Toplamda bir milyar aktif kullanıcısı olan Instagram’ı bir işletme hesabı olarak veya kişisel hesap olarak kullanmak mümkün.

Instagram’ın Sık Kullanılmayan Özellikleri Nelerdir?

Instagram son yılların en sık kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olduğundan sürekli olarak güncelleme alıyor, bu güncellemelerde bazen hatalar düzenleniyor, bazen ise yeni özellikler getiriliyor. Bu yeni gelen ve sık kullanılmayan instagram özelliklerini şu şekilde listelemek mümkündür:

  • Instagram son görülme ayarı
  • Instagram veri tasarrufu
  • Instagram Hikayelerde gizli etiketleme
  • Instagram fotoğraf etiketlerini kaldırma

Yeni özelliklere adapte olmak zor olduğu için Instagram’ın bazı yeni gelen özelliklerinin nasıl değiştirilebileceği bilinmiyor. Ancak bu yazıda bu özelliklerin nasıl kullanacağını öğrenebileceksiniz.

Instagram’da Son Görülme Ayarını Nasıl Düzenlersiniz?

Instagram’a son yıllarda gelen bir özellik olan arkadaşlarınızın çevrimiçi olup olmadığını görme durumunu değiştirebiliyorsunuz. Bazen en son ne zaman aktif olduğunuzu bile gösteren bu özellik yüzünden başınızın derde gireceğini düşünüyorsanız ya da bunu gizlemek istiyorsanız bunun bir çözüm yolu bulunuyor.

Bunun için ilk olarak Instagram uygulamasından profilinize girmeli, oradan da ayarlar bölümüne girmelisiniz. Ayarlar bölümünde gizlilik kısmına giriş yaptığınızda hareket durumu seçeneği çıkacak. Hareket durumunu göster yazısının yanındaki butona dokunursanız bu özellik kapanacak ve arkadaşlarınız sizin çevrimiçi olup olmadığınızı göremeyecek. Bunu yaparak sizin de onların hareket durumlarını göremeyeceğinizi de eklemek gerekir.

Instagram’da Veri Tasarrufu Modunu Nasıl Açarsınız?

Instagram görselliğin ön planda olduğu bir uygulama olduğu için Instagram’ın diğer uygulamalardan daha çok internet kullandığı bir gerçektir. Bazen istemeden ana sayfanızda denk gelen videoların bile yüklendiği durumda internetinizin isteğiniz dışında kullanılması mümkün olabiliyor.

Ancak bu durumu önlemenin bir yolu olduğunu dile getirmek içinize biraz su serpebilir. Bu konuda yapmanız gereken ilk şey ayarlar kısmına girerek hesap bölümüne giriş yapmanız. Buradan hücresel veri kullanımına girdiğinizde önünüze çıkacak olan veri tasarrufu modunu açarak internet kullanımınızı azaltmanız mümkün.

Instagram Hikayelerde Gizli Etiketleme Nasıl Yapılır?

Instagram’ın Hikayeler özelliğini kullanarak bu bölümde bir fotoğraf paylaşmaya karar verdiniz, bu fotoğrafa da birini etiketlemek istiyorsunuz. Bir de fotoğrafınız üzerine herhangi bir şey eklemek istemeyeceğiniz kadar güzelse fotoğrafınızı bozmadan birilerini etiketlemenin iki yolu var. Bu yollardan ilkinde kullanacağınız bir çıkartmanın altına etiketi yerleştirmeniz gerekiyor, bu şekilde etiketi gizleyebileceksiniz.

Yine de fotoğrafın üzerine hiçbir şey eklememeye kararlıysanız diğer seçeneğiniz, etiketi kimsenin göremeyeceği kadar küçültmek. Gerçekten küçülterek ekleyeceğiniz bölgenin rengini yazının rengi haline getirirseniz kimse fark etmeyecektir.

Instagram’da Fotoğraf Etiketlerini Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram’daki ünlülerin bilen başına gelen istemediğiniz bir kişinin sizi çok önceden çekilmiş bir fotoğrafa nostalji amacıyla etiketleme olayından kurtulmanız mümkün.

Belki çirkin çıktığınız için, belki hoşunuza gitmediği için, belki de gereksiz bulduğunuz için kendinizi o fotoğraflardan kurtarabilmenizin bir yolu var. Profilinize girerek etiketlendiğiniz fotoğrafların olduğu bölümü açmalısınız, bu bölümde önünüze etiketlendiğiniz bütün fotoğraflar çıkacaktır. Profilinizde görünmesini istemediğiniz o nostaljik fotoğrafa dokunarak fotoğraf gönderisine giriş yapmalısınız.

Sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıkladığınızda açılacak olan menüde alt alta listelenecek olan seçeneklerden Gönderi Seçenekleri bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde isterseniz gönderiyi veya fotoğrafı profilinizden kaldırabilir ya da etiketi tamamen silebilirsiniz. Aynı anda ikisini de yapmanızın mümkün olduğunu da söylemek gerekir.