Genel

Snapchat Kısaltmaları Ne Anlama Geliyor?

Snapchat kısaltmaları, kullanıcıların uygulama içerisinde kullanabilecekleri özellikleri yansıtmaktadır. Uygulamayı daha verimli ve işlevsel bir şekilde kullanabilmek için Snapchat kısaltma ile ilgili bilgi sahibi olmanızda yarar vardır. Snapchat kısaltmaları ve açıklamaları için yazımıza devam edebilirsiniz.

Snapchat Kısaltmalar Listesi

Snapchat kısaltma ne demektir ve ne anlama geldikleri, pek çok kullanıcı tarafından merak edilmektedir. Sizler de Snapchat kısaltmalarının ne anlama geldiğini öğrenebilir ve uygulamayı daha profesyonel bir şekilde kullanabilirsiniz.

Snapchat Kısaltmalar Listesi

GN

GN ne demek ve kısaltmanın ne anlama geldiğini kısaca açıklamak isteriz. GN kısaltması “Good Night” olarak açılabilir. Kısaltmanın Türkçe karşılığı ise; “İyi Geceler” olarak çevrilmektedir.

Uygulama içerisinde, sohbet esnasında iyi geceler demek istediğinizde GN kısaltmasını kullanabilirsiniz. Bu kısaltma hem yabancılar hem de Türkler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

GM

GM ne demek sorusunu kısaca açıklamak isteriz. “Good Morning” olarak açılan GM kısaltması, Türkçede “Günaydın” anlamına gelmektedir. Sohbetlerinizde GM yazdığınızda günaydın demiş olursunuz.

SS

Ekran görüntüsü anlamına gelen Screenshot kelimesinin kısaltmış hali, SS’dir. Snapchat kullanıcıları ekran görüntüsü demek istediklerinde bunu kısaca SS kavramını kullanarak dile getirmektedirler.

ST

ST ne demek sorusu da Snapchat kullanıcıları tarafından merak konusudur. Snapstreak kelimesinin kısaltması olan ST, kullanıcının etkileşim oranını göstermek için tercih edilmektedir. Hesabınızın veya farklı bir kullanıcının etkileşim oranını dile getirmek için ST kısaltmasını kullanabilirsiniz.

FFF

FFF kısaltmasının açılımı; “Follow for Follow” kelimeleridir. Takip eden hesapların geri takip edileceğini anlatmak için kısaca FFF kısaltması kullanılmaktadır.

GT

GT kısaltması FFF kısaltması ile hemen hemen aynı anlamı taşımaktadır. GT kısaltması da yine takibe takip şeklinde açıklanabilir.

İG

İyi Geceler” demek yerine, kısaca İG kısaltmasını tercih edebilirsiniz. Sohbetlerde iyi geceler yazmak yerine sadece İG yazarak da Snapchat dilinde anlaşabilirsiniz.

BTW

BTW kısaltması “By the Way”şeklinde açılabilir. BTW kısaltması ise; Türkçe olarak bu arada şeklinde çevrilebilir.

BRB

Be Right Back” kelimelerinin kısaltılmış hali olan BRB, hemen döneceğim demek için kullanılmaktadır. Sohbete ara vermek istediğinizde, hemen döneceğim demek yerine sadece BRB yazabilirsiniz.

FOMO

FOMO kısaltması aslında sadece Snapchat uygulaması için geçerli bir kavram değildir. İnsanların başta Snapchat olmak üzere, Instagram, Facebook veya diğer sosyal medya uygulamalarında, olan biteni kaçırma endişesine, FOMO adı verilmektedir.

AFK

Away from keyboard” kelimeleri kısaca AFK şeklinde kullanılmaktadır. Klavyeden kısa süreliğine uzak kalacak olan kullanıcı, karşı tarafa bunu AFK yazarak anlatabilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu