Genel

Threads Nedir? Nasıl Kullanılır?

Threads, sohbet ve paylaşım platformudur. Instagram ile birlikte kullanılan yeni sosyal medya platformu olan Threads, 6 Temmuz 2023 tarihinde kullanıcılarına sunulmuştur. Meta tarafından geliştirilen ve sunulan Threads, Twitter sosyal medya platformuna rakip olarak tasarlanmıştır.

Çok kısa bir zaman içerisinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Threads uygulaması, Instagram ile birlikte kullanılma özelliği ile diğer platformlardan ayrılmaktadır. Threads Instagram nedir ne işe yarar ve uygulama ile ilgili tüm merak edilenleri birlikte inceleyelim.

Threads Nedir?

Threads ne demek ve uygulamanın ne işe yaradığı, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Threads platformu, özellik ve içerik olarak en çok Twitter ile benzerlik göstermektedir. Instagram’ın da kurucusu olan Meta tarafından geliştirilmiştir.

Instagram hesabı olan herkes, çok kolay bir şekilde Threads profili oluşturabilir ve uygulamayı kullanmaya başlayabilir. Threads platformu şimdilik sadece iOS ve Android cihazlarda kullanılabilmektedir. 100 ülkede kullanıma açılmış olan Threads sosyal medya platformu, 30’dan fazla farklı dilde de kullanılabilmektedir.

Threads Nasıl Kullanılır?

Threads uygulamasını kullanmak için şimdilik bir Instagram hesabına sahip olma zorunluluğunuz bulunmaktadır. Threads Instagram giriş bilgileriniz ile hemen sizlere yeni bir Threads profili oluşturabilmektedir.

Instagram hesabınız üzerinden hemen Threads uygulamasını indirebilir ve profilinizi oluşturabilirsiniz. Threads Instagram nedir ne işe yarar ve nasıl kullanabileceğinize yönelik tüm detaylara birlikte devam edelim.

  1. Profilinizi oluşturduktan hemen sonra, Threads ekranında yer alan “Header” bölümündeki dünya simgesine dokunun. Buradan profiliniz ile ilgili tüm düzenlemeleri yapabilirsiniz. Profilinizi herkese açık veya gizli bir şekilde kullanabilir, istediğiniz hesabı sessize alabilirsiniz.
  2. Ekranın altında göreceğiniz ev simgesinin hemen yanındaki arama butonunu kullanabilirsiniz. Bu bölümden istediğiniz kullanıcıyı aratabilir ve takip isteği gönderebilirsiniz.
  3. Arama butonunun hemen yanına dokunarak, Threads profilinizden ilk paylaşımınızı yapabilirsiniz. Threads uygulamasında metin içerikleri paylaşımları oldukça popülerdir. Ancak video veya görsel paylaşımları da yapılabilmektedir. İstediğiniz dosyayı yükleyerek, profilinizde paylaşabilirsiniz.
  4. Threads profil ekranındaki kalp simgesine dokunarak, paylaşımlarınız ile ilgili tüm hareketleri görebilirsiniz.

Threads Nasıl İndirilir?

Threads Instagram giriş bilgileri ile kullanılabilen yeni sosyal medya uygulamalarından biridir. Threads kaydolmak ve uygulamayı indirmek oldukça kolaydır. Ancak uygulamayı kullanabilmek için Instagram hesabınızın olması gerekmektedir. Threads indirmek için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. iOS cihazlarda Threads indirmek için App Store mağazasına gidin. Bu aradan Threads uygulamasını aratın ve indirin. Eğer Android cihaz kullanıyorsanız Google Play mağazasından uygulamayı indirebilirsiniz.
  2. Uygulamayı indirdikten sonra, Instagram hesabınızın ekranını görebilirsiniz. Threads Instagram giriş bilgileriniz ile direkt olarak Threads profilinizi oluşturabilirsiniz.
  3. Instagram hesabınızı değiştirmek istiyorsanız, seçiminizi ilk aşamada yapabilirsiniz.
  4. “Giriş Yap” ekranı üzerinden kullanıcı adınız il açılan Threads hesabınıza yönlendirilirsiniz. Buradan Threads profiliniz ile ilgili istediğiniz değişiklikleri yapabilir ve kaydedebilirsiniz.
  5. Instagram’dan Aktar” seçeneğine de dokunarak, bilgilerinizin otomatik şekilde Threads’a aktarılmasını da sağlayabilirsiniz.

Threads Nasıl Kullanılır?

Threads ve Twitter Arasındaki Farklar Nelerdir?

Threads ne demek sorusu kadar Twitter uygulaması ile arasındaki farklılıklar da merak konusudur. Threads uygulaması hem ara yüz hem de çalışma sistemi açısından Twitter ile büyük benzerlikler göstermektedir. Ancak bazı farklılıkların olduğunu da söylemek mümkündür. Threads ve Twitter arasındaki farklıklar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Threads Instagram giriş ile kullanılabilmektedir. Ancak Instagram hesabını olmasa da Twitter uygulamasını kullanabilirsiniz.
  2. Threads uygulamasını kullanırken, 500 karakter sınırı ile karşılaşırsınız. Twitter uygulamasındaki karakter sınırı ise; 140 olarak belirlenmiştir.
  3. Threads video paylaşımı için maksimum süre 5 dakikadır. Twitter uygulamasında video paylaşım süresi, 2 dakika 20 saniye olarak belirlenmiştir.
  4. Her iki uygulama arasındaki en önemli farklılık ise; direkt mesaj bölümüdür. Threads uygulamasında direkt mesaj özelliği yoktur.

Threads ve Twitter Arasındaki Farklar Nelerdir?

Threads Uygulaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Threads Instagram nedir ne işe yarar sorularını tüm detayları ile sizler için açıklama çalıştık. Threads uygulaması ile bilmeniz gereken en önemli özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Threads uygulamasına üye olan kullanıcılar, platformda istedikleri konu başlıkları ile paylaşım yapabilmektedir.
  2. Diğer kullanıcıların paylaşımlarına yanıt verebilirsiniz. Threads kullanıcıları ile yorum, beğeni ve yanıt gibi öğeler sayesinde etkileşime geçebilirsiniz.
  3. Threads kullanan profilleri takip edebilirsiniz. Threads platformunda da popüler bir profil sahibi olabilirsiniz.
  4. Profilinizdeki gönderilerinizin kimin görebileceğini dilediğiniz gibi seçebilirsiniz.
  5. Threads profilinizde sadece metin değil, görselleri, fotoğrafları ve videoları da paylaşabilirsiniz.
  6. Threads uygulamasını Instagram üzerinden indirerek, kullanıcı bilgileriniz ile otomatik olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Threads Instagram Ne İşe Yarar?

Instagram profilinizdeki kullanıcı adınızı kullanarak, Threads uygulamasını hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Twitter ile oldukça benzer bir içeriğe sahip olan Threads platformu, Instagram ile birlikte kullanılmaktadır. Arkadaşlarınız ile sohbet edebilir ve gündeme dair paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Threads Silinince Instagram da Silinir mi?

Threads silindiği zaman Instagram hesabınızı silmek zorunda değilsiniz. Uygulama getirilen yeni özellik sayesinde artık Threads silerken, Instagram hesabınızı silmenize gerek kalmamaktadır.

Threads Instagram Olmadan Kullanılır mı?

Threads platformunu kullanmak için Instagram profilinizin olması gerekmektedir. Hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılabilen Threads uygulaması, sadece Instagram ile giriş yapılarak kullanılabilmektedir.

Threads Instagramda Nasıl Gözükür?

Instagram ile Threads arasında bulunan entegrasyondan dolayı, Instagram profilinizde, Threads hesabınız ile ilgili bir yönlendirme linki de bulunmaktadır. “@” simgesi ve Threads ’da kaçıncı üye olduğunuzu gösteren sayı profilinizde görünmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu