Genel

Discord Nedir? (Güncel Bilgiler)

Discord ne demek? Discord oyun toplulukları ve geliştiriciler ile yazılı sesli ve görüntülü sohbet etmeyi sağlayan ücretsiz bir uygulamadır. İnsanlarla çevrimiçi olarak sohbet etmenin popüler bir yolu olan Discord pek çok platform ve tarayıcı ile kullanılabilmektedir.

İletişim kurmak amacıyla ücretsiz olarak kullanılan bu uygulama Android, iOS Linux, Windows gibi pek çok tarayıcı üzerinden çalışabilir.

Discord’da grup oyunları ve arkadaşlarla hem yazılı hem görüntülü hem de sesli şekilde sohbet etmek mümkündür. Yüzlerce kullanıcının içerisinde yer aldığı bu platformda pek çok işletme geniş bir hizmet sağlar.

Discord Nedir?

Discord Nedir?

Discord nedir? Genellikle arkadaşlar grup oyunları ve çeşitli topluluklarla iletişim halinde olmak ve sohbet etmek için kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulamanın içerisinde milyonlarca kullanıcı çevrimiçi bağlantı ile iletişim kurabilir.

Çoğu kişi ve işletme için son derece ideal ve geniş hizmet sağlayan Discord, en yaygın kullanılan iletişim araçlarından biridir. Özellikle gelişmekte olan çaplı işletmeler için ideal bir tercihtir.

Temel olarak iletişim kurmak amacıyla kullanılan bu uygulama farklı amaçlara da hizmet edebilir. Uygulama üzerinden ekran görüntüleri paylaşıp, gifler göndermek ya da günlük arkadaş sohbetlerine katılmak mümkündür.

Aynı şekilde internet fenomenleri ve Discord kanalı üzerinden takipçileri ile daha geniş çapta iletişim kurabilirler. Bu ve bunun gibi pek çok amaç için kullanılan uygulama popülerliğini günden güne arttırmaktadır.

Discord Ne İşe Yarar?

Discord nedir? Ne işe yarar?  Discord’un kullanım amaçları temelde iletişim kurmaktır. Görüntülü sesli ya da mesaj şeklinde iletişim kurmanın en basit yoludur. Bunun yanı sıra uygulama üzerinden ilk göndermek çeşitli mem ve ekran görüntüleri paylaşmak da mümkündür.

Oyun oynarken görüşmelere katılmak bir şeyler planlamak kısaca daha geniş çaplı haberleşmek için uygulama kullanılır. Yayıncıların ve oyun geliştirici kişilerin kullanıcılarıyla bir şeyler paylaşmak için Discord uygulaması pek çok farklı konu üzerinden avantaj sağlar.

Discord Sunucuları Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Daha doğru ve uygun şekilde iletişim kurmak için Discord sunucularına ihtiyaç vardır. İlgili bu sunucular genellikle belli arkadaş grupları arasında olur. Discord sunucusuna katılmak isteyen kişiler için davet yolu açıktır. Bu bağlantı üzerinden sunucuya katılıp ilgili arkadaş grupları arasında mesajlaşma sesli ve görüntülü sohbet yapılır.

Konuya ek olarak dünyaca ünlü ve bilinen mutluluklar tarafından kurulan ve kullanılan Discord sunucuları da vardır. Bu sunuculara girmek için kişi başka kişiler tarafından davet yolu alması gerekir.

Discord Sunucuları Nasıl Oluşturulur?

Discord sunucusunu topluluk sunucusuna çevirmek için sunucu ayarlarına girmek gerekir. Ardından aşağıda maddeler halinde yer alan adımların uygulanması gerekir.

  • Sunucu ayarlarına girildikten sonra sol üst kısımda bulunan sunucu adını seçmek gerekir.
  • Karşılaşılan menüde sunucu ayarlarına basıp aşağı kaydırmak ve sol tarafta bulunan topluluğu etkinleştir butonuna basmak gerekir.
  • Topluluk sunucusunu kurmak için başla düğmesine bastıktan sonra topluluğu korumak ve yönetmek için ilgili diğer adımları takip etmek gerekir.
  • Yönlendirmeler tamamlandıktan sonra kurulumu bitir butonuna basılır ve işlem tamamlanır.

Discord’da Sesli Kanal Nasıl Oluşturulur?

Sesli kanal oluşturmak için ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Yeni bir kanal oluşturmak için Discord sunucusunun ilgili kanalı oluşturması adına kanal kategorisinin yan tarafında bulunan artı işaretine dokunmak gerekir.
  • Ardından ses bölümüne dokunmak gerekir.
  • Yeni kanal adını girdikten sonra kanalı oluşturmak için kanal oluştur butonuna basmak yeterlidir.

Discord’da Metin Kanalı Nasıl Oluşturulur?

Metin kanalı oluşturmak için öncelikle sunucuyu başlatmak gerekir. Bunun için ekranın üzerinde sol tarafta bulunan sunucu simgesinin altında yer alan artı işaretine tıklamak gerekir.

Bu işlemin ardından sunucuyu oluşturmak adına ilgili şablon seçildikten sonra ilgili kanal topluluk için mi yoksa özel olarak mı oluşturulacağı hususunda karşılaşılan soruya yanıt verdikten sonra topluluk seçeneğini seçmek gerekir. Sunucu adına ve görsel ayarları tamamladıktan sonra kanal hazır olacaktır.

Discord Sunucularına Nasıl Katılım Sağlanır?

Discord sunucularına bağlanmak için kişilere özel davet yolu gönderilir. Davet göndermek için ekranın sağ üst kısmında bulunan sunucu adına tıkladıktan sonra kişileri davet et butonuna basmak gerekir.

Sosyal medya uygulamaları e-posta bültenleri ve çeşitli web siteler dahil olmak üzere pek çok kişinin topluluğa katılması mümkündür. İlgili davet yolu üzerinden Discord topluluğuna katılarak sesli görüntülü ve mesaj yolu ile iletişim kurmak son derece kolaydır.

Discord Nasıl İndirilir?

Discord Nasıl İndirilir?

Discord uygulaması nedir? Discord uygulaması belli topluluklar ve arkadaş gruplarının görüntülü, sesli ve mesaj yolu ile iletişim kurduğu bir uygulamadır.

Discord uygulamasını indirmek için cihazın indirme uygulamasından App store ya da Google play store üzerinden arama butonuna Discord yazmak ve arama sonuçlarından ilgili uygulamayı bulmak gerekir. Ardından indirme ve kurulum adımları tamamlandıktan sonra Discord hesabı oluşturmak gerekir.

Discord Hesabı Nasıl Açılır?

Discord hesabı açmak için iki farklı yöntem vardır. Masaüstü hesap açma ile ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Discord uygulamasını indirmek ve ilgili kurulumu yapmak gerekir.
  • Kayıt butonuna basmak ve gerekli bilgileri doldurmak gerekir.
  • Bu adımda e-posta onayı gelecektir. E-posta adresine gönderilen linke tıkladıktan sonra hesap aktif hale getirilir.

Discord Bot Ekleme

Discord uygulaması üzerinden bot ekleme adımları aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Bot ekleme konusunda yardımcı olan el ile internet sitesine girdikten sonra arama butonuna botun ismini yazmak ve ilgili bot sayfasından devam etmek gerekir.
  • Hesaba giriş yaptıktan sonrasını seçmek ve devam et butonuna tıklamak gerekir.
  • Bu adımda yetkilendirme gerekecektir. Yetkilendir butonuna bastıktan sonra ilgili doğrulamayı tamamlamak gerekir.
  • Ardından bot sonucu Discord hesabına eklenmiş olur.

Discord’da Kullanıcı Rolleri Nasıl Atanır?

Üst orta kullanıcı rollerin ayarlamak için kanal ayarlarına girmek gerekir. Ardından izinler kısmına tıklamak ve bu kısımdan üye veya rol ekleme alanına geçiş yapmak gerekir. Son olarak bağlantılı rol seçme kısmına gelerek ilgili onay adımlarını takip etmek yeterlidir.

Sık Sorulan Sorular

Discord'da Metin Kanalı Nasıl Oluşturulur?

Discord’da metin kanalı oluşturmak için ilgili adımlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Metin kınalı oluşturmak adına öncelikle sunucuyu başlatmak gereklidir.
  • Ekranın sol tarafında yer alan sunucu simgesine yönelmek ve ardından alt kısımda bulunan artı işaretine tıklamak gerekir.
  • Sunucuyu oluşturmak için şablon seçilmesi gerekir.
  • Bu kısımda kişinin karşısına ilgili kanalın özel mi yoksa topluluk için mi olacağı sorulur. İlgili bu soruyu yanıt verdikten sonra sunucunun adını ve diğer görsel ayarları tamamlamak gerekir.

Discord pek çok topluluğun içerisinde yer aldığı geniş bir haberleşme uygulamasıdır. Çeşitli kanallar üzerinden ilgili toplulukların kolay şekilde iletişim kurmaları söz konusudur. Basit bir kaç adım ile kanal oluşturarak arkadaşlar, işletmeler ve benzeri topluluklarla iletişim halinde olmak mümkündür.

Discord Gizlilik Kontrolü

Beni gizliliği ile ilgili kontrolleri yapmak için kullanıcı ayarları kısmına girmek gerekir. Ardından gizlilik ve güvenlik sekmesi açılarak “Verileri Nasıl Kullanıyoruz” bölümünden detaylı bilgiye ulaşmak mümkündür.

Discord hesabı açıldı andan itibaren hesabın ömrü boyunca ilgili verilerin saklanması söz konusudur. Kullanıcının ilgili bu hizmete nasıl erişim sağlayıp etkileşime girdiği uygulamanın gizlilik ve güvenlik kısmından detaylı şekilde öğrenilebilir.

Discord Nitro Nedir?

Daha iyi ve kaliteli şekilde masajların açıldığı abonelikleri kapsar. Discord nitro her yere özel çıkartmalar ve emojilerle daha yüksek dosya paylaşımı ve HD yayın gibi pek çok artı özellik ile uygulamanın daha profesyonel şekilde kullanılmasına yardımcı olur.

Discord nitronun tüm abonelerine sağlamış olduğu avantajları aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Discord sunucuları üzerinden özel emojiler almak ve ilgili bu emojileri her yerde kullanmak
  • Mesaj gönderirken özel çıkartmalarla ve benzeri özel emojilerle daha kaliteli bir iletişim içerisinde olmak
  • Büyük dosya paylaşımı ile iletişim özgürlüğünü iki katına çıkarmak
  • Yüksek çözünürlükle kaliteli oyun deneyimini HD yayın ile sergilemek
  • Animasyonlu avatar, banner görüntüsü ve profil temasıyla profili daha kaliteli hale getirmek
  • Profildeki ayrıntıları özelleştirerek sunucuda istenilen kişi olmak
  • Nitro rozetleri sayesinde özel aboneliklerin keyfini çıkarmak
  • Özel video arka planı ile daha kaliteli ve uygun paylaşımlar yapmak
  • Sohbeti canlandıran süper tepkiler ve uzun mesajlarla sınırsız eğlencenin keyfini çıkarmak
  • 500 MB büyük dosyalar ile özel videolar fotoğraflar ve daha fazlasını paylaşmak

Discord Güvenli Mi?

Discord oldukça popüler ve çok sayıda kullanıcının dikkatini çeken güvenli bir uygulamadır. Sohbet konusunda pek çok alternatif bulunan farklı iletişim yollarıyla işletme, influencer, sosyal medya fenomeni gibi sayısız kişilerin kolay iletişim kurmasına yardımcı olan bir uygulamadır.

Uygulamanın içerisinde bulunan topluluklarla sesli yazılı ve görüntülü şekilde görüşmeler sağlamak mümkündür. Oyun sever kişilerin Discord üzerinden yayın açtıkları ve yüksek çözünürlükle ekranı yansıtıp eğlenceli dakikalar geçirmeleri söz konusudur.

Ayrıca uygulama içerisinde büyük ve küçük çapta işletmelerin hizmet vermesi ile uygulama daha renkli pek çok topluluk içerir.

Uygulama üzerinden arkadaşlar ve kurulu olan topluluklarla iletişim halinde olmak, emoji ve giflerle eğlenceli dakikalar geçirmek söz konusudur. Bu nedenle her geçen gün uygulama bünyesindeki kullanıcı sayısı gelişmektedir.

Discord topluluk kuralları konusunda son derece güvenli bir uygulamadır. Uygulama içerisinde yer alan verilerin güvenli koşullarda saklanması kullanıcıların ilgisine sunulur. Daha detaylı bilgiler için uygulamanın gizlilik ve güvenlik kısmından görüntülenme sağlanabilir.

Discord +18 mi?

Topluluk kurallarında Discord üzerinde gönderilen tüm yetişkin içerikler NSFW kapısı arkasında tutulur. Sunucu kullanıcıları, gönderinin daha güvenli olması için NSFW kapısı ile belirli kanalları +18 olarak belirleyerek Discord içerisinde bulunan kullanıcıları uyarabilir.

Kısıtlama getirilerek 13 ile 17 yaş arasında olan kişilerin +18 olarak belirlenen gönderileri görmesi mümkün değildir. İlgili bu gönderiler için kişinin 18 yaş ve üzeri olması gerekir. 18 yaş ve üzeri olan kişilerin ilgili yaş kısıtlaması olan gönderileri sadece Android cihaz ve masaüstü üzerinden erişim sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu