Genel

En Çok Hangi Yaş Grubu Sosyal Medya Kullanıyor?

Son yıllarda en çok hangi yaş grubu sosyal medya kullanıyor? Yıllar geçtikte sosyal medya kullanma yaşı da değişiklik gösteriyor. Yeni bir sosyal medyanın çıkması eskileri unutturabiliyor. Bu sebeple sosyal medya kullanımı olarak hem yaş kriteri olarak hem de hangisi daha çok kullanılıyor sorusuna verilen cevap farklılık gösteriyor.

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medyalar:

  • Whatsapp
  • İnstagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Tiktok
  • Twitter

Bu sosyal medyalar şu anda en sık kullanılanlardır. Yaş aralıkları da merak edilen konulardan biridir. Örneğin unutulan, artık kullanılmayan bir uygulama olan MSN kendi yılında en çok kullanılan sosyal medyaydı.

Mesajlaşma ve görüntülü konuşma özelliğine sahipti. Fakat bu özelliklere denk yeni uygulamaların çıkması MSN’nin artık kullanılmamasına yol açtı. Günümüzde sık kullanılan sosyal medyaların bütününü aynı yaş aralığı kullanmıyor. Her uygulamanın kendine has bir yaş aralığı vardır.

En Çok Hangi Yaş Grubu Sosyal Medya Kullanıyor?
En Çok Hangi Yaş Grubu Sosyal Medya Kullanıyor?

En Çok Hangi Yaş Grubu Sosyal Medya Kullanıyor?

İşte bütün liste aşağıdaki gibidir.

Facebook

Facebook, toplamda 2,4 milyar kişi tarafından kullanılıyor. İlk çıktığı yıllarda o dönemin gençleri tarafından çok fazla kullanılırken günümüz gençlerinin daha çok farklı sosyal medyalara yöneldiğini görüyoruz. Fakat bu yine de kullanım oranında ciddi bir düşüş göstermemiştir. Dünyada en çok kullanılan sosyal medyalar arasında birinci sırada gelmektedir.

Yapılan araştırmalara göre 20 yaşa kadar kullanan sayısı yok denecek kadar azdır. 20-35 yaş arası Facebook kullananların oranı: %87 iken 50-65 yaş arası ise %84 oranındadır. 50 yaş üstü kullanım oranı azımsanamayacak kadar çoktur.

Instagram

Instagram günümüzde oldukça popüler olan bir uygulamadır. 1 milyar kullanıcıya sahiptir. 18-24 yaş aralığındakilerin kullanım oranı %31 iken, 25-34 yaş aralığı ise %30 kullanım oranına sahiptir. Fakat son yıllarda orta yaş üstü Facebook’tan sonra kullandıkları diğer bir uygulama İnstagram’dır. Yıllar geçtikçe gençler kadar, yaşlı kullanımı da oldukça artış göstermektedir.

YouTube

YouTube kullanım oranı en çok çocuklardadır. İzledikleri çocuk filmleri ile günlerinin yarısını nerdeyse Youtube uygulamasında geçiriyorlar.

Gençler için ise bu uygulama para kazanmak için kullanılan uygulama haline gelmiştir. Bu sebeple gençler YouTuber olarak kullanmaya başlamışlardır. Onlar için meslek haline gelmiştir.

Fakat bunların yanı sıra herhangi bir video izlemek için; yemek videoları, diziler, ders videoları vb için de kullanan kesim bulunmaktadır.

En Çok Hangi Yaş Grubu Sosyal Medya Kullanıyor?
En Çok Hangi Yaş Grubu Sosyal Medya Kullanıyor?

TikTok

Tiktok, yaşından küçüklere kullanım kısıtlaması getirdi. 15-20 yaş aralığı ise en çok kullanan kesimdir. Z kuşağı denilen gençlerin şu dönemde en çok kullandığı uygulamadır. Bu uygulama da bir meslek haline gelmiştir. İçerik üretip para kazanmak gençlerin bu uygulamayı kullanımı için önemli bir etkendir. Son zamanlarda ise bu yaş aralığı yükselip 30’lu yaşlara kadar gelmiştir. Hatta daha fazlası bile vardır. Günümüzde her yaş her sosyal medyayı kullanmaya ayak uyduruyor.

WhatsApp

Whatsapp, elinde telefonu olan herkesin kullandığı uygulamadır. Haberleşme aracı olarak kullanılan bu uygulama barındırdığı özellikler sayesinde de tercih ediliyor. Örneğin görüntülü konuşmak uzak olan bireyler için kullanışlı bir özelliktir. Bunu da en çok orta yaş aralığı kullanmaktadır. Gençler için ise daha çok mesajlaşma aracıdır. Her gün aktif kullanılan bir uygulamadır. Genel olarak bakıldığında 10+ yaş kullanımı aktiftir.

Twitter

Twitter kullanım yaş aralığını gençler oluşturmaktadır. Her türlü düşüncenin özgürce paylaşıldığı platformdur. Bu nedenle gençler bu uygulamayı çok fazla tercih ediyorlar. Gündem kısmı sayesinde de dünyadaki haberlerden anında bilgi sahibi olmak mümkündür. Bu özelliği sayesinde kullanım oranında ciddi bir fazlalık vardır. Ama genç yaş aralığı bu oranda en fazla paya sahiptir.

Sık Sorulan Sorular

Bu İstatistiklerin Kaynağı Nedir?

İstatistikler sosyal mecra platformları tarafından tanıtılan resmi içeriklerdir.

Hangi Sosyal Medya Platformlarında Hizmet Sunuyorsunuz?

Hemen hemen bütün sosyal medya platformlarında hizmet vermekteyiz. Hizmetlerimizin tamamını görmek istiyorsanız bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu