Instagram Destek

Instagram Hassas İçerik Ne Demek?

Kullanıcıların sıkça karşısına çıkabilen ve instagram hassas içerik ne demek? Şeklinde araştırma yapmalarına neden olan bir durum söz konusudur. Kısıtlama şeklinde ortaya çıkan ve yalnızca kullanıcının rızası alındıktan sonra görülebilir hale gelen bu içerikler, topluluk kurallarına uyulması ve yine toplumun hassasiyet durumunun gözetilmesi amacıyla oluşturulmuştur.

Paylaşılan içeriklerin ne olduğuna, kullanıcı tarafından mı yoksa doğrudan platform tarafından mı kısıtlama gerektirdiğine ve kısıtlama kriterlerine göre hassas içerikler değişecektir. Bu bağlamda; hassas içeriklerin neleri kapsadığı, nasıl oluşturulabileceği ve nasıl görüntülenebilecek olduğu, araştırılmalıdır.

Instagram Hassas İçerik Ne Demek?

Instagram kullanıcılarının önüne gelen ve hemen hemen her kullanıcının en azından bir kez karşılaşmış olduğu hassas içerikler, toplumsal açıdan bir tehlike oluşturabilecek olan içeriklerdir.

Görüntü olarak kısıt içerirler ve içeriklerinde; kan içeren görseller, kavga ve şiddet içerikli paylaşımlar, küfür, hakaret veya tehdit içerikleri, psikolojik açıdan zor bir duruma düşme tehlikesi bulunduran paylaşımlar mevcuttur.

Tüm bunların yalızca kişinin rızası alınması halinde gözle görülür ve işitme durumuna uygun hale gelmesini sağlayan korumaysa hassas içerik güvencesi olarak adlandırılır.

Instagram Hassas İçerik Ne Demek?
Instagram Hassas İçerik Ne Demek?

Instagram Hassas İçerik Nasıl Oluşturulur?

Paylaşımının içerisinde bir sakınca olduğuna inanan kullanıcı, doğrudan platformun hassas içerik kısıtlaması yapmasına izin vermeden, kendi isteğiyle de içeriklerini hassas olarak gösterebilir.

Bu işlem için şu adımlar izlenmelidir:

  • İçerik kısmında belirtilmiş olan hassasiyet değerleri olan içeriğin normal post şeklinde paylaşılması kısmına gelinir. .İçerikte gereken düzenleme yapıldıktan sonra sol üst köşede yer alan ve üç tane alt alta sıralanmış noktalardan oluşan simgenin üzerine tıklanır.
  • Seçenekler arasında yer edinmiş olan ‘Hassas içerik olarak düzenle’ seçeneği tercih edilir.
  • Hangi sebepten dolayı içeriğin hassas olduğu kanaatine varılmışsa seçenekler arasından bu edenin bulunması ve üzerine tıklanması sağlanır. (Örnek olarak; toplumsal açıdan tehlikeli, sağlık açısından zararlı veya işitsel olarak tehlikeli içeriklerin bulunduğundan bir tanesi tercih edilir.)
  • Daha sonra postun paylaşılması sağlanır.

Bu şekilde düzenleme tamamlanır ve paylaşım istenilen şekilde ve olması gereken kısıtlama haliyle ana sayfada yer edinir.

Instagram Hassas İçerik Nasıl Görüntülenir?

Instagram platformunda kullanıcı olarak yer edinmekte olan insanların hassas bir içerik paylaşımıyla karşı karşıya kalması ve yine de bu içerikleri görüntülemek istemeleri halinde onay aşamasını tamamlamaları gerekecektir. Bunun için, içeriğin üzerindeki göz sembolü ve üzerine çizilmiş yan bir çizginin bulunduğuna emin olunmalıdır.

Tüm hassas içeriklerin aynı simgeyle sembolize edilmesi ve aynı şekilde görünür olmasının şart olduğundan dolayı, simgenin hemen alt kısmında yer alan ‘Bu içeriğin görüntülenmesine izin ver’ sekmesine tıklanmalıdır.

Eğer ilk kez bu tür bir içerik görüntülenmekteyse mutlaka ayarlar kısmına yönlendirme yapılır ve yaş aralığının bildirildiğine emin olunur. Daha sonraki zaman dilimlerindeyse yalnızca onayın tamamlanması sonucunda hassas içerikler görüntülenecektir.

Instagram Hassas İçerik Ne Demek?
Instagram Hassas İçerik Ne Demek?

Instagram Hassas İçerik Ayarları

Instagram platformunun yaş aralığı bakımından çok geniş bir kitlede kullanıcısının olması ve uzun saatler boyunca kullanılmakta olan bir platform olması bakımından güvenlik son derece önemli tutulmuştur.

Bu sebeple de her alanında olduğu gibi hassas içerikler için de ayarlar en özenli haliyle oluşturulmuştur. Tüm içeriklere ulaşmak için ayarların düzenlenmesi şart olduğu gibi ayarlar kısmından doğru alana ulaşmak için de gerekeni bilmek şarttır.

  1. Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Kişisel profilin sağ üstünde yer alan Ayarlar alanına tıklayın.
  3. Buradaki arama butonuna ‘Hassas içerik ayarları’ yazılması sağlanmalıdır.
  4. Daha sonra çıkan yönergelere uyularak gereken bilgiler doğrulayın.
  5. Kullanıcıya uygun olan tüm hassas içeriklerin istendiği taktirde görülmesine izin verilir.

Sık Sorulan Sorular

Hassas İçerikler Açılmalı mıdır?

Bu karar tamamıyla size aittir. Görmek istiyorsanız tabiki de açabilirsiniz. Rahatsız oluyorsanız açmamanız daha sağlıklı olacaktır.

Beğeni Satın Almak Bu Ayarları Etkiler mi?

Tabiki de bir problem yaratmamaktadır.  Sistemlerimiz %100 Spam korumasıyla gönderim sağlamaktadır. Beğeni satın almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu