Instagram Destek

Instagram Birinin Beni Sessize Aldığını Nasıl Anlarım?

Instagram sessize alma özelliği, kullanıcıların en çok kullandığı özelliklerden biridir. İstediğiniz bir profili sessize alarak, karşı tarafın gönderi ve hikayelerini dilediğiniz zaman görebilirsiniz. Bununla birlikte herhangi bir hesabın sizi sessiz aldığını da yine buradan anlayabilirsiniz.

Hikayelerinizi görmeyen veya gönderilerinizi beğenmeyen bir takipçiniz, sizin hesabınızı sessize almış olabilir. Ancak sessize aldığınızda bu konu ile ilgili herhangi bir bildirim alamazsınız. Instagramda sessize alınan hesap nasıl açılır ve sessize alma özelliği ile ilgili tüm detayları birlikte inceleyelim.

Sessize Almanın Amaçları Nelerdir?

Instagram sessize alınan hesaplar, akışınızda yer almamaktadır. O kişiyi takipten çıkmayacak ancak hikaye ve gönderileri ile ilgili de herhangi bir bildirim almayacaksınız. Instagram’da bir hesabı sessize almanın pek çok nedeni vardır. Takipten çıkmak istemediğiniz bir hesap ile ilgili akışınızda bir şey görmek istemeyebilirsiniz.

Hesabı takip etmeyi bırakmanın ayıp olacağını düşünüyor olabilirsiniz. Bu durumda tek yapmanız gereken, o hesabı sessize almak olmalıdır. Bu sayede sessize aldığınız hesabı, hikaye akışının en sonuna alabilir ve gönderileri için de gelecek bildirimleri kapatmış olabilirsiniz.

Sizi sessize almış olan hesapların da sizi takipten çıkmak istemediğini, hikaye ve gönderilerinizi görmek istemediğini de anlayabilirsiniz. Birinin sizi sessize aldığını, hikayelerinize bakma sıklığından çok kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

Sessize Almanın Amaçları Nelerdir?

Sessize Alındığınızı Nasıl Anlarsınız?

Herhangi bir takipçiniz Instagram sessize alma özelliğini kullanarak, sizi sessize almış olabilir. Eğer takipçilerinizden herhangi biri tarafından sessize alınıp alınmadığınızı merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Öncelikli olarak, Instagram sessize alınan hesaplar ile ilgili herhangi bir şekilde bildirim almazsınız.

Bunun için hangi hesap tarafından sessize alındığınızı öğrenemeyebilirsiniz. Ancak hikayelerinize bakmayan, gönderilerinizi beğenmeyen hesap veya hesaplar tarafından sessize alınmış olabilirsiniz. Aynı şekilde sizler de bir hesabı sessize aldığınızda, karşı taraf da bildirim almadığı için, sessize alındığını bilmeyecektir.

Bir Hesabı Nasıl Sessize Alırsınız?

Instagram sessize alma özelliğini, dilediğiniz hesap veya hesaplar için kullanabilirsiniz. İstediğiniz hesapları sessize alabilir ve dilediğiniz zaman sessizden çıkartarak, hikayelerini akışta görmeye devam edebilirsiniz.

Hem hesabı sessize aldığınızda, hem de sessizden çıktığınızda karşı hesaba herhangi bir bildirim gitmeyeceği için, bu durumdan da haberi olmayacaktır. Bir hesabı sessize almak için izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  1. Instagram uygulamasını açın. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek, Instagram profilinize girin.
  2. Sessize almak istediğiniz profilin kullanıcı adını aratarak, profile girin.
  3. Kullanıcının profilinde yazan “Takip Ediliyor” yazısına dokunun. Ekranda göreceğiniz “Sesi Kapat” seçeneğini tercih edin.
  4. Buradan dilerseniz sadece hikayelerini, dilerseniz de gönderilerini tercih ederek sessize alabilirsiniz.
  5. Yaptığınız onaylama işlemi ile birlikte hikaye ya da gönderi ile ilgili bildirimleri sessize alabilirsiniz. Sessize alma işlemi sonucunda hesaba bildirim gitmediği için, karşı kullanıcının sessize alındığından haberi olmamaktadır.

Instagramda sessize alınan hesap nasıl açılır sorusunu da kısaca yanıtlamak isteriz. Instagram sessize aldığınız hesabı tekrar açmak için izlemeniz gereken adımları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Instagram uygulamasına girerek, profilinize giriş yapın.
  2. Daha önce sessize almış olduğunuz hesabı, kullanıcı adını yazarak aratın.
  3. Ekranın hemen sol bölümünde yazan “Takip Ediliyor” seçeneğine dokunun.
  4. Buradan “Sesi Aç” seçeneğini tercih edin. Hikaye veya gönderiler için seçiminizi yaparak, sesi açabilirsiniz.

Sessize almış olduğunuz profilleri görmek ve sesi açmak için hikaye akış ekranınıza gidin. Akışın en sonunda yer alan gri renkli hikayeli profiller, sessize almış olduğunuz kullanıcılardır. Bu profiller arasından istediğinizi seçerek, kullanıcının profilinden yine sesi açabilirsiniz. Sessize almak istediğiniz kişilere, hikayeler üzerinden de erişebilir ve sessize alma işlemini buradan da gerçekleştirebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

[toggle title=”Instagram’da Sessize Aldığım Kişi Benim Hikayemi Görür mü?” state=”open”]Instagram’da sessize aldığınız kişiler, sizin profilinizdeki hikayelerinizi görebilirler. Ancak sizi sessize almaları durumunda sadece profilinize gererek, paylaştığınız hikayeyi görebilirler.[/toggle]

[toggle title=”Instagramda Bir Hesabı Sessize Alınca Ne Olur?” state=”close”]Instagramda bir hesabı sessize aldığınız zaman, profilin hikayelerini akışta göremezsiniz. Akışın en sonuna alınan hikayeleri görmek için o kişinin profiline girmeniz gerekmektedir.[/toggle]

[toggle title=”Instagram’da Sessize Alınca Bildirim Gidiyor mu?” state=”close”]Instagram’da herhangi bir profili veya grubu sessize aldığınız zaman herhangi bir bildirim gitmemektedir. Ancak sessize aldığınız profil, herhangi bir hikaye veya gönderi paylaştığında da size bildirim gelmemektedir.[/toggle]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu