Instagram Destek

Instagram Takipçi Sayısını Artıracak Stratejiler Nelerdir?

Günümüzde oldukça fazla kullanılmakta olan sosyal medyalardan biri şüphesiz ki Instagramdır. Kullanıcılar farklı şekilde çeşitli amaçlarla bu uygulamayı kullanmaktadır. Kimi sadece fotoğraf atmak ve hikaye paylaşımında bulunmak için kullanır. Boş vakit geçirmek için araç olarak görür. Kimi ise takipçi sayısını artırarak fenomen olma yönünde ilerlemek için kullanır. Burada para kazanmak isteyen kişiler için de kullanılan bir yöntem olarak görülmektedir. Instagram takipçi sayısını artırmak için çeşitli yöntemler vardır. Peki Instagram takipçi sayısını artıracak stratejiler nelerdir, inceleyelim.

Hikâye Paylaşımında Bulunmak

Instagramda sıklıkla hikâye paylaşımı yapılmalıdır. Duvarın gizli olmaması, etkileşimi daha çok artıracaktır. Marka tanıtımı gibi adımlarda bulunanlar için bu yöntem etkili olacaktır. Hikâyeler keşfet kısmında çıkacağından dolayı çoğu insanın görmesini sağlayacaktır.

Etkinlikleri ve Ortaklıkları Vurgulamak

Instagramda mention yapmak yani kişi etiketlemek de bir yöntemdir. Etiketlediğiniz kişi sayısının fazlalığı, sayfayı fark edecek kişi sayısının fazla olması demektir. Fark edilen hesaplar bu sayede takibe alınmaktadır. Bunun yanında mentionladığınız kişiler de sayfayı mention etmeleri bir o kadar daha fark edilmeyi sağlayacaktır.

Bunun yanında sırf daha fazla dikkat çekebilmek için bilinmeyen bir markayı etiketlemek aksi yönde etkileşim sağlayacaktır. Bu sebeple dikkat çekmek için ne olduğu bilinmeyen ya da tanınmayan markaları etiketlemek yarar sağlamayacaktır.

Facebook Hesabı Bağlama

Eğer Facebook hesabı kullanılıyorsa, Instagrama bağlamak takipçi artışında yardımcı olacaktır. Facebook kullanmakta olan kişiler, sayfayı fark ederek takibe alacaklardır. Bu sebeple takipçi artışında Facebook önemli bir araçtır. yoksa da açılması önerilir. Çünkü her ne kadar eskimiş olsa da azımsanamayacak kadar insan hala kullanmaktadır.

Hashtag Kullanımı Yapmak

Takipçi sayısını artırmak için sıkça kullanılan bir yöntemdir.

Doğru bir şekilde hashtag kullanımı:

  • Takipçilerin hedef kitleleri öğrenilip hangi trendleri takip ettiklerine göre hareket edilmelidir. Takipçilerin hedef kitlesine yönelik yapılan hashtag daha çok fark edilmeye yol açacaktır.
  • Hashtag kullanımını doğru yapmak gerekir. Örneğin bir manzara fotoğrafı atıldığında, manzara ile hiç alakası olmayan bir hashtag kullanımı yapılmamalıdır. Doğru kullanım yapmak önemlidir.
  • Hashtagleri kategorilere ayırarak kullanım yapmak daha çok işe yarayacaktır. Daha geniş topluluklara ulaşmanın bir yoludur.

Bu şekilde hashtag kullanımına dikkat ederek daha çok kişiye ulaşma şansı yakalanır. Hasthag kullanımında en önemli şey, doğru şekilde kullanımıdır. Bu şekilde kullanım, hedef kitleyi genişletecek, daha çok takipçiye ulaşmayı sağlayacaktır.

Influencer Çalışması Planlamak

İyi etkileşim alan influencer ile çalışmak takipçi sayısında artış gösterecektir. İki çeşit influencer çeşidi bulunmaktadır. Biri micro-influencer, diğeri power-middle influencer’dir. Micro-influencerlerin takipçi sayısı 10.000 ile 100.000 arasında değişmektedir. Power-middle influencer takipçi sayısı ise 100.000 ile 250.000 arasında değişiklik göstermektedir. Çalışılacak influencer ile sayfanın uyumlu olması gerekir. Marka ile uyum sağlanmalıdır.

Instagramı Aktif Bir Şekilde Kullanmak

Hesabı aktif olarak kullanmak da bir başka yöntemdir. Instagrama yeni gelen filtreleri ya da özellikleri kullanarak dikkat çekilebilir. Yeni özelliklerden haberdar olmak için sıklıkla kullanım yapmak gerekir. Bu sayede takipçi sayısında artış olacaktır.

Çekiliş Yapmak

Son zamanlarda sıklıkla yapılmakta olan bir yöntemdir. Çekilişler yapmak takipçi sayısını artırmada oldukça etkilidir. Belli bir düzende yapmak ise çok daha işe yarayacaktır. Çekilişe etiket ve beğeni şartı koymak oldukça etkili bir yöntemdir. Çekilişte etiket yapan takipçiler sayesinde, takip etmeyenlerin de görmesini sağlayıp ilgi çekecektir. Bu sayede kitlede fazlasıyla artış olacaktır. Bu yöntemi ne kadar sık kullanmak o kadar fazla takipçi demektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu