Instagram Destek

Instagram Güncel Arızalar Nelerdir?

Instagram kullanıcılarının güncel arızalar nedeniyle bazı sorunlar yaşadıkları biliniyor. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu bazen çöküntü yaşıyor. Güncel arızalardan kaynaklı yenileme, çökme ve akışta bazı sorunlar yaşanıyor. Kullanıcılar tarafından Instagram’ın durması ve erişim sorunlarının yaşanması ile beraberinde birçok sorun yaşanıyor. İnternet bağlantısında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle haber akışı ya da paylaşım gerçekleşmiyor. Peki, ınstagram güncel arızalar nelerdir?

Instagram Sorunları Nelerdir?

Sosyal medya kullanıcılarının milyonlara ulaşması beraberinde bazı teknik sorunları da zaman zaman beraberinde getiriyor. Bazen güncellemelerin yapılmıyor olması ya da zaman içerisinde cihazda yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle yaşanan genel sorunlar bulunuyor.

Instagram güncel arızalar;

  • Akışın yenilenmemesi
  • Paylaşım sorunları
  • Hesaba giriş problemleri
  • İnternet bağlantısı
  • Cihaz sorunları

Sosyal medya kullanıcılarının belirlediği bazı sorunlar aslında genellikle internet kaynaklı oluyor. Wi-fi üzerinden bağlantı kurulduğunda genellikle uzaktan erişim noktasında veri hızı düşüklüğünden kaynaklı sorunlar yaşanıyor.

Instagram Akışının Yenilenmemesi

Instagram akışının yenilenmemesi gibi sorunlarda internet ayarlarının kontrol edilmesi gerekebilir. Ev ve işyeri internet hızında yaşanan farklılıklar çoğunlukla internet sağlayıcısı tarafından yapılan veri hızı düşüşlerinden kaynaklanıyor. Instagram paylaşımlarında geç güncelleme nedeniyle takip edilen sayfaların yeni paylaşımları görülmüyor. Aynı zamanda uzaktan bağlantıda kopmalar meydana gelmesi de bunlardan birkaçıdır.

Instagram Paylaşım Sorunları

Instagram’da güncel arızalar arasında paylaşımda yaşanan sorunlar da yer alıyor. Özellikle fotoğraf ya da video paylaşımlarında yaşanan sorunların farklı sebepleri olabiliyor. Fotoğraf paylaşımlarında açıklama kısmına uzun karakterli yazıların paylaşılması ya da 30 adet hashtag sınırının açılması paylaşımı etkileyen faktörler arasındadır. Videolarda ise belirlenen video uzunluğu için kısa ve uzun video seçenekleri yer alıyor. Belirlenen uzunlukta olan videolar dışında daha büyük videolar paylaşımda sorun yaşanmasına neden oluyor.

Instagram Hesaba Giriş Problemi

Instagram hesabınıza giriş yapamıyor olabilirsiniz. Bunun nedenleri arasında kullanıcı adı ya da şifresini yanlış girmeniz olabilir. Aynı zamanda güvenlik adımlarında doğrulama kodunun gelmesi gereken telefon ya da e-posta adresiniz hatalı olabilir. Hesabınıza giriş yapamadığınızda tekrar şifrenizi ve kullanıcı adınızı kontrol edin. İnternet bağlantılarınızı kontrol ettikten sonra sorun düzelmiyorsa uygulamayı tekrar yükleyebilirsiniz. Bazen otomatik doldurma seçeneklerinde şifrenizi yanlış kaydetmiş olabilirsiniz. O halde tekrar manuel doldurarak giriş yapmayı deneyin.

Instagram İnternet Bağlantı Sorunları

Instagram hesabınızda internet bağlantı sorunlarını aşmanın yolları bulunuyor. Hücresel veriden bağlantı yapıyor olmanız halinde bazı noktalarda internetin çekmediğini hesaba katmanız gerekir. Birçok uzaktan erişim noktasında ise internet hızında yavaşlamalar meydana gelir. İnternet bağlantısından kaynaklı olarak oluşan sorunlar akışın yenilenmemesi, hesaba giriş yapamamak, paylaşım sorunları ve takipçilerin DM üzerinden yanıt alamamasıdır.

Instagram Cihaz Sorunları

Instagram cihaz sorunları için akıllı telefonunuzun hafızasını kontrol etmelisiniz. Instagram yüklerken boyutun cihazınıza uygun olup olmadığı önemlidir. Aksi halde uygulama donar ya da yüklenmez. Öncelikle Android ya da IOS cihazınızda bulunan yüklü dosya ve uygulamaları kontrol edin. Hafızayı kaplayan tüm fazla dosyaları, uygulamaları, videoları ve fotoğrafları silin. Önbelleği ve tüm verileri temizleyerek cihazınızda yer açın. Cihazınızda güncel Instagram olmasına özen gösterin.

Instagram uygulamasını yüklerken sorun yaşamanız halinde cihazınızı son olarak fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Instagram uygulamasının PC üzerinden kullanılması halinde geçmişi temizle kısmından verileri, çerezleri ve kayıtlı şifreleri temizleyebilirsiniz. Site üzerinden giriş engelleniyorsa giriş izinlerini ayarlayın ve antivirüs programı var ise devre dışı bırakarak Instagram sayfasına giriş yapın. Instagram sorunlarını destek birimiyle paylaşarak da çözebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu