Instagram Destek

Instagram Hatası Nasıl Düzeltilir?

Instagram hataları bazen en sevilen uygulamanın kullanılamaması anlamına geliyor. Paylaşım yapılamaması, bazı hatalar vermesi, hesaba giriş esnasında sorun yaşanması ya da paylaşımların yüklenmemesi gibi birçok neden ortaya çıkabiliyor. Önemli olan bu hataların ne şekilde çözümlenebileceğini bilmektir. Bazen Instagram yardım masasından destek alınabileceği gibi bazen de oldukça basit çözümlerle sorun ortadan kaldırılabilir. Peki, ınstagram hatası nasıl düzeltilir?

Instagram’da Sıklıkla Yaşanan Hatalar

Instagram paylaşımlarınızda yaşadığınız sorunlar teknik sorunlar olabilir. Bazen de cihazınızı yeniden başlatmak gibi basit olarak çözümlenebilecek pürüzlerden kaynaklı olabilir.

Instagram hataları;

  • Instagram’a kaydedilmeyen düzenlemeler
  • Instagram Hatası Oluştu
  • Instagram’a bir açıklama ekleyemiyorum
  • Instagram’da 5xx Sunucu Hatası
  • Instagram’da neden abone olurken hata veriyor
  • Hatası 1011
  • Instagram’da 403 hatası
  • Tanıtım hatası

Bazı hatalar için yapmanız gerekeni bilirseniz sorun yaşamadan sosyal medya kullanımınıza devam edebilirsiniz. İşletme hesapları ya da fenomen hesap sahipleri için her dakikanın önemli olduğu uygulamalarda yaşanan hatalar oldukça can sıkıcı hale gelebiliyor.

Instagram Düzenleme Hataları ve Çözümü

Fotoğraf paylaşmak istediğinizde bazen kaydetme konusunda sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bunun ilk sebebi hashtag olarak bilinmelidir. Daha fazla kişiye ulaşmak adına koymuş olduğunuz hashtag sonsuz değildir. En fazla 30 hashtag koyabilirsiniz.

Instagram Hatası ve Çözümü

Bilinmeyen hatalar aslında o kadar gizemli değil. Öncelikle bilinmeyen bir hata ile karşılaştığınızda aklınıza cihaz ya da internet gelmelidir. İnternet bağlantınızın zayıf olması, düşük veri hızı, hatalı ayarlar, sunucu hataları nedeniyle bu sorun ortaya çıkabilir. Cihazı yeniden başlatmak ya da internetinizi kapatıp açmak bu sorunu çözebilir.

Instagram’a Açıklama Ekleme Hatası

Paylaşımların içeriğine bazen açıklama yazmak sizin için oldukça önemlidir. Yazı yazarken karakterin sınırlı olduğunu unutmamalısınız. 30 adet hashtag sınırı ve karakter sayı sınırına dikkat ettiğiniz sürece ortada sorun kalmaz.

Instagram 5XX Sunucu Hatası Nedir?

Sunucuda hata olması kullanıcı kaynaklı değildir. Sayfa sağlayıcısı tarafından sorun çözülebilir. Portal çıkışında artış, saldırı, çok sayıda kişi bildirimi, resmi sunucu hasarı, sunucu kablo hasarı, programda çökme gibi hatalar verir.

Hatalar;

  • 500 düzgün çalışmayan sunucu
  • 502 Ram boş alan sorunu
  • 503 sunucu sahibinden cevap alamama
  • 504 cevap için zaman yokluğu
  • 524 hizmet bekleme

Bu sorunu çözmek için tarayıcı yeniden başlatmanız gerekebilir. Ayarlar kısmından önbellek, geçici dosya ve çerezleri silmeniz gerekecektir. Yetkilendirme, engellenen sosyal ağın etkinleştirilmesi, virüs korumayı kaldırma gibi çözümler yer alır.

Instagram Abone Hataları

Bazı sayıya ulaşan sayfa sahiplerinde yorum seçeneği kapatılabilir. Aboneliklere erişim için uygulama güncellemesi gerekebilir.

Instagram 1011 Hatası

Güncelleme hataları nedeniyle ortaya çıkan hata 1011 çözümü için uygulamayı yeniden başlatabilirsiniz. Ayarlardan ana sayfaya iki kez tıklayarak aşağı ya da yukarı kaydırabilirsiniz. Wi-fi ağını kapatarak hücresel veriden bağlanmayı da deneyebilirsiniz.

Instagram 403 Hatası

Instagram sayfanızda 403 hatası en fazla oluşan hatalardandır. Sunucu tarafından reddedilen farklı bir site nedeniyle bu hata ortaya çıkar. Uygulamayı güncellemekle işe başlayabilirsiniz. Aynı zamanda tarayıcı önbelleğini temizleyebilirsiniz. Geliştiriciler tarafından kısa sürede çözümlenen bazı sorunlar da kullanıcı şikâyetleri nedeniyle tespit edilir.

Instagram Tanıtım Hatası

İşletme hesabınızdan yapacağınız bazı ürün ya da hizmetlerin tanıtımında bazı hatalar oluşabilir. Satmak istediğiniz ürün için bazı şikâyetler almış olabilirsiniz ya da ürün tanıtımına ilişkin sahte hesap ile bunu yapmış olabilirsiniz. İşletme hesabınız yok ise öncelikle hesabınızı ayarlardan işletme hesabına çevirmeli tanıtım için sponsorluk ile dilediğiniz bütçeyi belirleyerek hemen hatasız reklam yapabilirsiniz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu