Instagram Destek

Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Nasıl Geri Alınır?

İnstagram üzerinde, her kullanıcının almış olduğu birer kullanıcı adı mevcuttur. İstenen şartların sağlanması halinde değiştirilebilen kullanıcı adları, geçmişe dönük olarak yeniden alınmak istenebilir. Bu tür durumlarda, öncelikle eski kullanıcı adının alınabilir olup olmadığını araştırmak gerekir.

Instagram kullanıcı adları değiştirildikten sonra, daha önceden kullanılan adın yeniden alınması mümkündür. Ancak bazı şartların yerine getirilmesi ve bir süre beklenmesi gerekir. Bu bağlamda, konu hakkında; ınstagram’da eski kullanıcı adları nasıl geri alınır? Ne kadar süre sonra eski kullanıcı adı alınabilir ve gerekenler nelerdir, başlıklarını da araştırmak gerekir.

İnstagram’da Eski Kullanıcı Adlarını Geri Almak İçin Neler Gerekir?

Instagram kullanıcıları, kendilerine ait olan ve başka kimsede bulunmayan kullanıcı adları oluşturmak zorundadır. Doğal olarak da, yeni bir kullanıcı adı tanımlandığı ve eski kullanıcı adının bir başkası tarafından alınmış olması muhtemeldir. Bu tür durumlarda, bazı gerekenlerin temin edilmesi ve bazı adımların yerine getirilmesi gerekir.

Gerekenler ise şu şekildedir:

  • Yeni alınan kullanıcı adının alım zamanı en azından bir ay süreyi doldurmuş olmalıdır. Yani, bir aydan daha kısa bir süre içerisinde kullanıcı adının değiştirilmesi mümkün değildir. Bu bağlamda, sürenin doldurulmuş olması gerekir.
  • Kişinin, eski kullanıcı adına dönmek istediği hesabına ilişkin olarak; güncel kullanıcı adı ve mail adresi, hesabına ait şifresi, yani kullanıcı bilgilerinin elde edilmesi gerekir.
  • İnternet bağlantısı ve instagram platformuna giriş yapmaya uygun olan akıllı cihaz
  • Geri dönülmek istenen kullanıcı adının kimsede olmaması veya başka biri tarafından alınmış olsa dahi yeniden bırakılmasının üzerinden en az bir ay zaman geçmesi

Gibi gerekenler, eski kullanıcı adı yeniden alınmak istendiği zaman yerine getirilmesi ve temin edilmesi gerekenlerdir.

Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Geri Alımı Nasıl Sağlanır?

Instagram kullanıcılarının, daha önceden kullandıkları ve yeniden dönüş yapmak istedikleri kullanıcı adlarına dönmeleri için işlem yapmaları gerekir. Bu işlemleri gerçekleştirmek için, ilk olarak instagram hesabına giriş yapılması gerekir. Kullanıcı adı ve şifresiyle hesabını doğrulayan kişi, sağ alt kısımda yer alan ayarlar kısmına giriş yapar ve ‘hesap bilgileri’ seçeneğini tercih eder.

Hesap bilgilerinde yer alan seçeneklerin alt kısmında bulunan ‘kullanıcı adı’ sekmesi tercih edilir ve güncel olarak kullanılan kullanıcı adı yazılır. Daha sonra, yeniden dönüş sağlanmak istenen kullanıcı adının girilmesi sağlanır ve hesap şifresi de girilerek doğrulama sağlanır. Bu aşamadan sonra, şartların uygun olması halinde eski kullanıcı adının alınmış olduğu fark edilecektir.

Instagram’da Eski Kullanıcı Adları Hangi Durumlarda Geri Alınmaz?

İnstagram kullanıcılarının bazı durumlarda, daha önceden kullanmış oldukları ve yeniden dönmek istedikleri kullanıcı adlarına ulaşamadıkları görülecektir.

Bu bağlamda, kullanıcıların eski kullanıcı adlarına dönemedikleri durumlar şu şekildedir:

  • Yeni kullanıcı adının alınmasıyla bırakılmış olan eski kullanıcı adı, bir başka kişi tarafından alınmamış veya alınmasına rağmen yeniden terk edilmiş olmalıdır. Başkası tarafından bırakılan kullanıcı adı için bir ay sürenin dolmamış olması veya istenen kullanıcı adının aktif olarak kullanılması, geri dönüşü engelleyecektir.
  • İnstagram platformu, insanların sürekli kullanıcı adı değiştirmesini önlemek ve işlemleri daha kontrollü şekilde sağlamak için belirli kısıtlar getirmiştir. Bu kısıtlardan bir tanesi de, yeni alınan kullanıcı adının en az bir ay kullanılması gerektiği ve yılda en fazla on bir kez olacak şekilde kullanıcı adı değiştirilebileceğidir. Doğal olarak, yeni kullanıcı adı alınalı bir aydan az zaman geçtiyse, eski kullanıcı adı yeniden alınamaz.

Instagram kullanıcıları, belirtilen durumlarda eski kullanıcı adlarına dönüş yapamazlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu