Instagram Destek

Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Sosyal medya üzerinden firma yada bireysel olarak yönetilen profiller bulunmaktadır. Bunlar birçok farklı çalışmalarla ön plana çıkarılmaya çalışılmaktadır. Profillerde yapılan bu çalışmalar bazı durumlarda fazla yapay yöntemler içermektedir. Bu içeriğimizde “Instagram Shadow Ban nedir? Nasıl kurtulunur?” gibi sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Gelin öyleyse başlayalım.

Bu durum Instagram tarafından olumsuz bildirimler yapılmasına neden olabilmektedir. Instagram profillerinin yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Instagram Kullanım Koşullarına uyulmadığı zaman Shadow Ban (Gölge Banı) ortaya çıkmaktadır.

Koşulları incelemek için: https://www.facebook.com/help/instagram/581066165581870

Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Sosyal medya platformlarında kullanıcılar, kendi profillerini oluşturabilmektedir. Bu sayede reklam payından gelir elde edebilmektedirler. Bunun için çok fazla sayıda takipçi kazanmaya çalışmaktadırlar. E-Ticaret faaliyetlerinden, serbest çalışmalarına kadar birçok alanlarda üretim olabilmektedir. Kullanıcılar çoğunlukla takipçi sayılarını arttırmak için bot hesaplar ve viral paylaşımlar yapabilmektedirler.

Buna benzer durumlar, bazen profile olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Bunlara ek olarak viral paylaşımlar spamlanabilmektedir. Dolayısıyla bu gibi hızlı takipçi kazanma yolları, profiller açısından olumsuz sonuçlar yaşayabilmektedirler.

Bu gibi olumsuz sonuçları yaşamamak için ise Sosyal Evin sitemizi tercih edebilirsiniz. Profesyonel bir sistem olarak organik hizmetlerden yararlanabilmeniz mümkündür.

Dilerseniz, ilk önce Instagram Shadow Ban Nedir? sorusunu cevaplayıp, nasıl meydana geldiğini açıklayalım sizlere.

Shadow Ban Nasıl Ortaya Çıkar?

Shadow Ban sorunu birçok sebepten kaynaklanabilmektedir. Ancak özellikle bazı durumlardan kaynaklandığını söylemek mümkündür. Shadow Ban, Instagram botlarının, çok fazla takipçi kazanması için kullandıkları yollarda ortaya çıkmaktadır. Bazı durumlarda sonuçlar kullanıcı hesaplarına yansımaktadır. Bununla beraber profile bazı yaptırımlar uygulayabilmektedirler. Uygulanan bu yaptırımlara Shadow Ban cezası denmektedir.

Shadow Ban Cezası, bazı durumlarda hesabın belirli bir süre boyunca işlemlerini engeller. Bazı durumlarda ise profilin kapatılmasına kadar gidebilmektedir. Bu cezaların boyutu ise Shadow Ban sorununu ortaya sebeplerin ne olduğuyla ilgilidir.

Instagram güvenlik protokolleri ve temel topluluk kurallarına uyulması gerekmektedir. Aksi halde bunlar cezalandırılabilmektedir. Bu da genel anlamda profilinizin kısıtlanması ve kapatılmasına yol açabilmektedir. 

Shadow Ban Cezası Alan Profiller Ne Gibi Sorunlarla Karşılaşır?

Shadow Ban cezası almak, Instagram profilinizi büyük oranda olumsuz olarak etkilemektedir. Bu yaptırıma uğrayan profillerin cezasının boyutu değişkenlik gösterebilmektedir. Bu durum kullanıcı sayılarına ve sayfanın kazançlarına da büyük ölçüde olumsuz etkilemektedir.

Örnek olarak; Instagram üzerindeki görünürlüğünü büyük bir şekilde azalabilmektedir. Bu da profilin çalışmalarını sekteye uğratabilmektedir. Shadow Ban Cezası alan profiller aşağıdaki sonuçlarla karşılaşabilmektedirler:

  • Shadow Ban nedeniyle kısıtlanan hesaplar sadece takipçileri tarafından görülebilecektir.
  • Profilin takipçilerinin çevresi tarafından görülmesi sınırlı hale getirilecektir.
  • Bu yaptırıma uğrayan hesaplar, keşfet üzerinden görüntülenemeyecektir. Bunla beraber yeni hedef kitlelere ulaşılamayacaktır.
  • Sayfanın hiçbir paylaşımı görülmeyeceği gibi etiket bölümü de listelenmeyecektir. Örnek olarak; #SosyalEvin şeklinde bir etiket yapıldığında bu etiketin ana sayfasında görünmez.
  • Profilin üzerinden eklenen lokasyon bölümünde görünmek olanaksız olacaktır.

Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kurtulunur?

Shadow Ban Neden Olur?

Shadow Ban, özellikle sosyal medya hesabını büyütmeye çalışırken yapılan hatalardan oluşmaktadır. Abartılı şekilde çok sayıda bot sistemiyle takipçi sayısını arttırmaya çalışmaktan profiliniz yasaklanabilir. Instagram profilinde Shadow Ban sebeplerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • İlk olarak, bu soruna neden olan en önemli etkenlerden biri doğal görünmeyen takipçi artışlarıdır. Bu gibi durumlarda bot kullanmak önemli bir Shadow Ban sebebi olmaktadır.
  • Takipçi sayısı doğal olmayan yollardan arttırmaya çalışırken alınan beğeni ve bot takipçiler bu cezaya sebep olmaktadır.
  • Devamlı olarak içeriklerin aynı şekilde tekrar etmesi de profilin kısıtlanması yada kapanmasıyla sonuçlanır.
  • Yasak olan görüntülerin kullanımı yada müstehcen olarak nitelendirilen paylaşımlar spam yada Shadow Ban ile sonuçlanır.

Shadow Ban Nasıl Kurtulunur (Shadow Ban Çözümü)

Shadow Ban cezası aldıktan sonra profillerin belirli koşullar yerine getirilmesi gerekmektedir. Söz konusu profilin takipçi sayısı yeterince artış göstermemiş olabilmektedir. Profiller sürekli olarak yeni kullanıcı kazanma hedefiyle yapay yollara başvururlar. Alınan ban cezası devamında kapanmaya kadar gidebilmektedir. Bu nedenle sorunun giderilmesi için doğal yöntemlere başvurmak en önemli çözüm yollarından biridir.

Shadow Ban’dan kurtulmak için yapmanız gerekenler aşağıdakiler gibidir:

  • Yapay takipçi kazandıran uygulamaları kullanmamanız gerekmektedir.
  • Profilinizde tanımlı botları kaldırmalısınız.
  • Kullanılan bütün etiketlerin ve özellikle de alakasız ve tekrarlayan paylaşımların kaldırılması gerekmektedir.
  • Belirli bir süre profilinizde etiket kullanımını durdurmanızda da yarar bulunmaktadır.
  • Profilinizin bütün yönlerini ile legal ve kullanışlı bir hale getirilmesi gerekmektedir.
  • Belirli bir süre boyunca sayfa takip etmek ve istek göndermekten kaçınmalısınız.
  • Profilinizin kullanımını bir süre en aza düşürün. Daha sonra yavaş bir şekilde normal seviyelere çıkarabilirsiniz. 

Sonuç

Instagram Shadow Ban Nedir? Nasıl Kurtulunur?” sorusuna yanıt aradığımız içeriğimizde rehber alarak kolaylıkla çözümleyebilirsiniz. Bu sayede profilinizi yeniden belirli bir noktaya taşıyabilirsiniz. Öncelikle sayfanızın bu tür sorunlarla karşılaşmaması için doğal yollardan işlemler yapmanız gerekmektedir.

Bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak, karşılaşsanız bile hızlıca kurtulmanız için Sosyal Evin sitemizi tavsiye ederiz. Sitemiz üzerinden sunulan çeşitli hizmetlerden bu sayede yararlanabilmeniz mümkündür. Sosyal Evin, profilinizin en doğal yollardan gelişmesin ve büyümesini sağlamaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Instagram Shadow Ban Ne Zaman Görülür?

Instagram Shadow Ban, profillerin çok fazla şikayet alması durumunda ortaya çıkmaktadır. Çok sayıda bot tespit edilmesi durumunda da görülebilmektedir.

Shadow Ban Cezası Alan Profiller Ne Zaman Kapanır?

Ban cezası alan sayfalar düzelmesi imkansız hatalardan kapanabilmektedirler. Bunların yanında önceki hataların tekrarlanmasıyla da kapanabilmektedirler.

Shadow Ban'dan Kurtulmanın En Kısa Yolu Nedir?

Shadow Ban’dan en kısa sürede kurtulmak için Sosyal Evin üzerinden hizmetler alabilirsiniz.

Shadow Ban Yememek için Nasıl Takipçi Almalıyım?

Gereksiz hesaplar ile gönderilen takipçileri satın aldığınızda buna takılma oranınız %100 olmaktadır. Sosyal Evin olarak bizim sattığımız takipçi satın al paketlerinden işlem sağlarsanız, Shadow Bana takılma gibi bir şey söz konusu değildir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu