Instagram Destek

Instagram Search Nedir?

Arama araçlarının sanal dünyada ve bilhassa sosyal medyada daha popüler hale gelebilmek adına ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Hatta arama araçları bilinçli ve doğru kullanıldığı zaman amaca en kısa yoldan ulaşılmasını sağlayan reklam yöntemi olduğunu ifade etmekte de yarar vardır. Yeni kitleler ile etkileşim kurmak ve hedef kitlenin ilgisini tam olarak nelerin çektiğini bilmek yönünden de arama araçları vazgeçilmez bir seçenektir. Instagram Search de Instagram alemi yönünden nelerin popüler olduğunu ve hedefe daha kolay yoldan nasıl ulaşılacağını öğrenmek adına bir yöntemdir.

Doğru Anahtar Kelime Seçimi

Instagram arama yöntemini etkili bir şekilde kullanabilmek adına öncelikle yapılması gereken şey doğru bir anahtar kelime seçebilmektir. Bu anahtar kelime arama kısmına yazıldıktan sonra bu kelimeyle ilgili ne gibi içeriklerin popüler olduğu, hangi gönderilerin paylaşıldığını görmek mümkün olabilecektir. Akabinde bu gönderi üzerinde basit bir gözlem yapılarak yorumlarda neler yazdığını da öğrenmek mümkün olabilecektir.

Ne de olsa hedef kitlenin doğrudan fikirlerini öğrenmek adına en makul seçenek bu popüler gönderiler altındaki yorumları incelemektir. Ayrıca fotoğrafların aldığı beğeni sayısı da sosyal medyada nelerin takdir topladığını öğrenmek adına son derece etkili olacaktır. Instagram search nedir? sorusunun cevabı da kısaca bu şekildedir.

Instagram Hesaplarını Arama Motorlarına İndekslemek

Klasik web sayfalarını elbette arama motorlarına indekslemek mümkün. Alışılagelmiş SEO yöntemleri ile bunu yapan pek çok firma var. Ancak Instagram profilleri için bunu yapmak son derece zor ve işin aslı özel uzmanlık da gerekiyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi de pek çok kişinin Instagram hesaplarını arama sonuçlarına indekslemeyi önemsemiyor olması.

Bir diğer neden ise Instagram’ın paylaşılan fotoğrafları arama motorlarına indekslemeyi imkansız hale getirmesi. Başka bir deyişle Instagram gönderilerinin arama motorlarına indekslenmesi engellenmiş durumda. Bu da Instagram profillerinin arama motorlarına indekslenmesinin imkansız olduğunu düşündürüyor. Ancak bu işle ilgilenen pek çok kişi bu durumun sadece gönderiler için olduğunu ve profilleri kapsamadığını unutuyor. Instagram Search hizmeti de asıl burada başlıyor.

Instagram Search Nedir?
Instagram Search Nedir?

Dikkat Edilmesi Gereken Birkaç Küçük Nokta

Öncelikle Instagram hesaplarının gizli olmaması gerekiyor. Her ne kadar gizli sayfaların amaçları arasında zaten tanınmak olmadığından bunu anımsatmaya lüzum olmasa dahi yine de değinmekte yarar var. Zira gizli hesapların içeriği zaten görülemiyor. Hiçbir zaman unutulmaması gereken bir diğer konu ise Instagram hesap isminde anahtar kelimelerden bir tanesinin muhakkak bulunması gerekiyor.

Örnek vermek gerekirse pasta satışı gerçekleştiren bir hesabın kullanıcı hesabında muhakkak pasta ya da tatlı kelimelerinden biri bulunmalı. Bu sayede kullanıcıların hesaba ulaşması daha kolay oluyor. İsim farklı dahi olsa muhakkak anahtar kelime de içerisinde geçmeli.

Biyografi de İhmal Edilmemeli

Instagram biyografisinde anahtar kelimelere yer vermek de bu işin ayrılmaz parçalarından bir tanesi. Instagram biyografisi elbette belirli bir kelime sınırına sahip. Ancak etiketleme yoluyla bazı sık kullanılan anahtar kelimeleri buraya yazmak oldukça etkili olacaktır. Ancak hiçbir zaman biyografi kısmında sadece etiketler yer almamalı, markanın ne hakkında olacağına dair birkaç kelime de muhakkak burada bulunmalı. Son olarak hesaba veya markaya ait bir internet sitesi varsa buna da profil düzenlenirken yer verilmesi gerekiyor.

Özetle Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Elbette arama motoru optimizasyonu her ne olursa olsun son derece geniş ve bilinmezlerle dolu bir alan. Algoritmaların ve gizlilik ayarlarının değişmesi de bunun en büyük sebepleri arasında yer alıyor.

Özetle şunlar hakkında dikkatli olunması yararlı olabilir;

  • Biyografiye özen gösterilmeli ve anahtar kelimelere yer verilmeli,
  • Anahtar kelime seçimi doğru yapılmalı ve ancak hesabın spam yemesini engellemek için aşırı anahtar kelime kullanımı olmamalı,
  • Hesabın açık olduğundan emin olunmalı,
  • Profil düzenlenirken web sitesi kısmı boş bırakılmamalı,
  • Kullanıcı adında anahtar kelime de yer almalı

Bunlar haricinde dikkat edilmesi gereken hususları markanız için sosyal medya uzmanları düşünecek ve buna uygun bir çalışma yapacaklardır. Bu nedenle bir sosyal medya uzmanından destek almada yarar vardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu