Instagram Destek

Instagram Yakın Arkadaşlar Ne İşe Yarar?

İncelemesinin yapılması kullanıcıların bu özelliği halen keşfetmemiş olmasıyla alakalı olabilir. Instagram’da çıkan özelliklerin çoğunluğu kullanıcıların uygulamayı çok daha rahat kullanabilmesine yöneliktir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar çok daha fazla vakit harcamak zorunda kalmazlar. Instagram Yakın Arkadaşlar Ne İşe Yarar? işte bütün detaylar.

Instagramda ekranın sağ alt köşesinde yer alan bölümde kullanıcılar kendi profillerine girerler. Daha sonra profil üzerinde yer alan üç çubuk içerisinden yakın arkadaşlar kısmına seçim yapılır. Buradan yapılacak olan paylaşımların kimler tarafından görülebileceğine karar verilebilir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar çok önemli avantaj sahibi olmuşlardır.

Instagram Yakın Arkadaşlar Ne İşe Yarar?

Instagram yakın arkadaşlar özelliği sayesinde kullanıcılar hesaplarını çok daha özel bir hale getirebilirler. Sadece belli kişilere paylaşım yapılmasını sağlayan bu özellik kullanıcılar tarafından çok sevilmiştir. 2018 yılında ortaya çıkan bu özellik sayesinde kullanıcılar hedef kitlelerini en iyi şekilde yönetebilirler.

Kullanımı da çok rahat olan bu özellik kullanıcıların seçilebilmesine olanak tanır. Bu durum whatsapp’ta yer alan sadece şu kişilerle durumu paylaş özelliğine benzetilebilir. Bu sayede kullanıcılar listeye ekleme ya da çıkarma şansı da bulabilirler.

Instagram Yakın Arkadaşlar Ne İşe Yarar?
Instagram Yakın Arkadaşlar Ne İşe Yarar?

Instagram Yakın Arkadaşlar Neden Tercih Edilir?

Instagram yakın arkadaşlar özelliğinin tercih edilmesinin farklı nedenleri olabilir. Kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilen bu özelliğin çok fazla kişi tarafından kullanıldığı gibidir. Instagram kullanıcıları paylaşacakları içerikleri herkesin görmesini istemediklerinde bu özelliği kullanabilir.

Instagram Yakın Arkadaşlar Özelliğinin Avantajları

Instagram yakın arkadaşlar özelliği sayesinde kullanıcılar çok fazla avantaja sahip olabilirler.

Bu özelliğin kullanıcılara sunduğu avantajlardan bazıları şunlardır;

  • Özel anların daha da kişisel olmasına yardımcı olur.
  • Kişilere özel profil hazırlanmasının önüne geçer.
  • Profesyonel ya da kişisel hesaplarında kullanımında kullanıcılara çok daha rahat bir kullanım sağlar.

Bu gibi avantajlardan faydalanmak isteyenler bu özelliği tercih edebilir. Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmesi için mutlaka mobil üzerinden giriş yapması gerekir. Web üzerinden yapılan Instagram girişlerinde yakın arkadaş özelliği tercih edilemez.

Instagram Yakın Arkadaşlar Özelliğini Kimler Kullanabilir?

Instagram yakın arkadaş özelliğinin en güzel yönlerinden birisi, kullanıcı hareketlerinin gizli olmasıdır. Kullanıcılar yakın arkadaş listesine eklenirlerse bunu görebilir. Fakat çıkarılırsa göremezler. İsteğe göre her paylaşım için farklı yakın arkadaş listesi kullanılabilir. Yakın arkadaş listesinde olmayanlar bu listeyi göremezler. Yakın arkadaşlar listesine eklenenler çoğunlukla sık etkileşim kurulan kişilerdir.

Takipçileri çok fazla olanlar, arama butonunu kullanarak seçimlerini hızlandırabilirler. Buradan istenilen kişilere ulaşım sağlanabilmesi mümkündür. Eklenilenler yakın arkadaş listesine eklendikleri zaman bildirim almazlar. Aynı durum çıkarıldıkları zamanda geçerlidir. Instagramda bu liste için herhangi bir sınırlandırma yoktur ve kullanıcılar istedikleri kadar kişiyi buraya ekleyebilirler.

Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?
Instagram Yakın Arkadaşlar Nasıl Ayarlanır?

Instagram Yakın Arkadaşlar Listesine Ekleme ya da Çıkarma Yapılır mı?

Instagramda paylaşım yapmak isteyen kullanıcıların karşısına bu özellik mutlaka çıkar. Hikaye paylaşma alanında bu iki kısımda görülebilir. Paylaşım yapılmadan önce bu kısımda kullanıcılar seçim yapabilirler. Tıpkı normal hikayelerde olduğu gibi bu özellikte de kullanıcıların paylaşımları sadece 24 saat boyunca kullanılabilir.

24 saat sonunda kullanıcıların paylaşımları profillerinden kalkar ve yeniden paylaşırlarsa görülebilir. Listeye ekleme yapmak için ilk olarak hikaye paylaşma özelliğine kadar gelinmelidir. Sonrasında isteğe göre kişi seçimi yapılabilir.

Paylaşımların görülmesi istenmediğinde iste kullanıcıların isimlerinin olduğu bölümden kaldır seçilir. Bu şekilde bu özelliğin rahatça kullanılabilmesi mümkündür. Bir kişinin yakın arkadaşlar listesine eklendiğini görebilmesi son derece kolaydır. Paylaşım yapan kişinin fotoğrafı etrafında yeşil bir çizgi varsa, bu yakın arkadaşlara eklenildiğini gösterir. Böyle bir çizgi yoksa kullanıcıların diğer tüm kullanıcıları paylaşımı görebilir.

Sık Sorulan Sorular

Özelliği Uygulamak Zorunlu mu?

Tabiki de zorunlu değildir. Dileyen kişiler bu özelliği uygulayabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu