Instagram Destek

Instagram Tanıtım Videosu Oluşturma

Instagram Tanıtım Videosu Oluşturma konusunda tecrübe sahibi olmak için içeriği incelemeye devam et.

Instagram, çoğu insanın kullandığı bir sosyal medya uygulamasıdır. Son zamanlarda oldukça popüler olan sosyal medya uygulaması olan ınstagram bir hayli kullanıcıya ulaşmayı başarmıştır. İnsanlar instagramı çok değişik amaçlar için kullanmışlardır.

Bunlara örnek verecek olursak; tanıtım yapma, alışveriş yapma, popüler olma, büyük bir takipçi kitlesine ulaşma, alım satım işi yapma, beğenilen fotoğraf video gibi medyaları paylaşma, söz paylaşma, özgün içerikler oluşturma gibi daha çok fazla sayılabilecek sebeplerinden ötürü insanlar sosyal medya uygulaması olan instagramı kullanırlar.

Instagramda Gönderi Nasıl Paylaşılır?

Instagramda herhangi bir gönderi atmak oldukça yaygındır. Çok değişik amaçlarla paylaşılan gönderiler çoğu zaman özgün olur. Instagram kullanıcıları çok farklı postlar paylaşabilir. Örneğin, kişisel blog kullanıcıları genellikle kendi fotoğraflarını ve kendi özel hayatından kareler paylaşırken, diğer blog kullanıcıları da daha farklı postlar paylaşabilir.

Mesela bir kıyafet dükkanı ınstagram hesabı açıp sattıkları ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için post olarak atabilir. Bazen de herhangi bir ünlünün fan sayfası da açılabilir ve bu tür hesaplar fanı olunan ünlü ya da sanatçının fotoğraf, video gibi medyaları post olarak paylaşılabilir. Instagramda post paylaşmak için gönderi ekle seçeneği seçilir.

Galeriden atılacak medya seçilir ve paylaşılır. Bu şekilde gönderi atılmış olur. Böylelikle paylaşılan medyayı diğer takipçilerin görmesi sağlanır. Aynı zamanda diğer kullanıcılar eğer beğenirlerse gönderiyi beğenebilir hatta kaydedenler listesine de ekleyebilir.

Eğer hesap da herkese açıksa ve çok yorum, beğeni gelirse gönderi keşfete de düşebilir. Bu şekilde başka kullanıcılar da gönderiyi görür ve takipçi de gelme ihtimali yüksek olabilir. Bu yüzden atılacak postlar özenli seçilir ve dikkatli paylaşılırsa hem keşfete düşebilir hem de takipçi sayısı artabilir.

Tanıtım Videosu Nedir?

Tanıtım, genel anlamıyla herhangi bir şeyin başka insanlara göstermek ve anlatmaktır. Aslında tanıtım kısaca tanıtmaktır. Tanıtım yapmak özelikle satış yapan firmalar için oldukça önem arz eder. Çünkü satışın ilk aşaması hiç şüphesiz ürün tanıtımı yapmaktır. Bir ürün insanlara ne kadar iyi tanıtılırsa o kadar iyi satış imkanı bulur ve insanlar ürünü alır.

Tanıtım yapmanın çok çeşitli yolları vardır fakat en iyi yolu ürün reklamı yapmaktır. Çünkü reklamın amacı tanıtım yapmaktır. Günümüz dünyasına bakıldığında sosyal medya oldukça büyük bir yer tutar. Çünkü dünyada olan biter her şey ilk başta sosyal medyada yayımlanır. Bu yüzden satış firmaları eğer sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanırlarsa güzel iş imkanlarına ulaşabilirler.

Sosyal medyayı iyi kullanmak demek geniş halk kitlesine sesini duyurabilmek demektir. Dolayısıyla reklamla tanıtımlar yapılır. Reklam yapabilmek için kaliteli içeriklere ihtiyaç vardır. Bu şekilde insanlar reklamı yapılan ürünleri görüp tanıyabilirler. Eğer tanıtım reklamı televizyonda yayınlanacaksa içeriğin çok uzun olmaması gerekir. Kısa ve öz bir şekilde ürün tanıtımı yapılmalıdır.

Instagramda İyi Bir Tanıtım Videosu Nasıl Yapılır?

En büyük sosyal medya uygulamalarından biri olan instagram birçok aktif kullanıcısıyla son zamanların trend uygulamaları arasında yerini almıştır. Satış yapan çoğu firma instegramı aktif bir şekilde kullanıp reklam ve tanıtım yaparlar. Bu şekilde oldukça geniş bir kitleye ulaşılabilir. Instagramda tanıtım videoları genellikle fotoğraf paylaşmak yerine video hazırlayıp atmak çok daha etkilidir.

Genellikle ınstagram tanıtım videosu oluşturma instagram reels bölümünden yapılır. Örneğin bir çanta firması tanıtım videosu oluştururken satışı yapılan çantanın fotoğrafı, çantanın özellikleri, çantanın fiyatı yazılır ve paylaşılır. Keşfete düşmesi için de altına #keşfet ve etiketli yazılar yazılabilir. En son yapılan video editi paylaşılır. Eğer yorum da çok gelirse büyük ihtimal o video keşfete düşer. Keşfete düşerse daha çok insan görür ve tanıtım videosu yapılan ürünün satış miktarı da artabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu